MAJEBИЧKИ ФOPYM
...Значајно је да старији свој крај не сматрају баш као део Босне. За њих је Босна (права Босна), западно од Мајевице, околина Тузле и даље према западу и југу од Тузле. Босански Брод је ,,Босна,, ,а ,,ми смо Мајевичани,,. Та ужа Босна зове се и ,,Горњи крај,,....

,,Мајевица - с особитим обзиром на етничку прошлост и етничке особине мајевичких Срба,,
Миленко С. Филиповић
Сарајево 1969.

MAJEBИЧKИ ФOPYM

ФOPYM MAJEBИЧKИX CPБA
 
PrijemPrijem  PortalPortal  KalendarKalendar  GalerijaGalerija  Često Postavljana PitanjaČesto Postavljana Pitanja  TražiTraži  Registruj seRegistruj se  Lista članovaLista članova  PristupiPristupi  

Delite | 
 

 Chetnici se spremaju !

Ići dole 
AutorPoruka
Mr. Majevica

avatar

Number of posts : 14558
Peпyтaциja : 25
Registration date : 28.01.2008

PočaljiNaslov: Chetnici se spremaju !   Sub 14 Jun - 11:30

Text je preuzet sa : http://prosvjetitelj-muallim.org/index.php?option=com_content&task=view&id=388&Itemid=1

Cetnici se spremaju
U Lukavici kod Lopara je prvog juna ove godine u večernjim satima postrojena manja jedinica od 12 do 15 pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta (RČP) sa ovog i drugih područja istočne i sjeverne Bosne. Svi su bili obučeni u crne vojne odore i naoružani automatskim puškama AK-47. Postrojavanje i smotru je izvršio Zoran Mijatović u blizini vlastite kuće. Nakon toga je, navodno, jedinica prebačena u Srbiju, preciznije u Kraljevo, gdje se trebala priključiti odredu Vojvoda Sinđelić, formiranom u okviru Garde cara Lazara. Plan je bio da se nakon pripajanja četničkih snaga paravojna formacija uputi na Kosovo.

Prema podacima bh. obavještajne službe, sve je počelo na skupovima pripadnika Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske iz Brčkog (RPOS). Na jednom od tih sastanaka se, tvrde ovi obavještajni izvori, Senka Perić, pripadnica RPOS-a u Brčkom, pohvalila kako je izvjestan broj pripadnika RPOS-a i RČP-a sa područja Romanije, Bijeljine, Trebinja i Foče otišao za Srbiju sa namjerom daljeg prebacivanja na Kosovo, gdje bi "branili srpske interese". Senka Perić nije spominjala imena ni broj regrutiranih "dobrovoljaca", kao ni vrijeme kada su otišli, po čijoj direktivi, ko je organizirao odlazak, da li su otišli sa oružjem ili bez njega, gdje su se okupljali...

No, obavještajci raspolažu podacima da je na Đurđevdan, na području općine Petrovo, održan sastanak u ugostiteljskom objektu Stanoja Radeljića, ratnog komandanta artiljerije Prve ozrenske brigade, a sastanku je prisustvovao i vladika Vasilije Kačavenda. "Kačavenda je zapravo vodio glavnu riječ", tvrde naši izvori. Znaju se i imena ostalih prisutnih: Dragan Vasiljević, ratni komandant Prve ozrenske brigade i današnji vlasnik dobojske firme DSV, Radoman Božović, poznat kao Radojica i Crnogorac, koji je tokom rata vodio obuku Crvenih beretki, Boro Vuković Bure, predsjednik RČP-a za Kakmuž, Dušan Sarić iz Sočkovca, koji je tokom rata bio pripadnik tzv. Đurine policije, ratni oficir VRS-a Joda Božić iz Sočkovca, Stanojević Branko, Stojan i Nenad - svi iz Karanovca, Radivoje Savić Babin iz Poriječine kod Maglaja, Srđo Ivančević i njegov otac Mlađo, Milovan Stanković, Milan Ninković Mićo, Predrag Kujundžić Predo, Obrad Kašiković, Dragan Miljanović iz Srbije i još nekoliko drugih lica.

Tokom sastanka je, prema podacima obavještajne službe, zaključeno "da je potrebno iznaći lica koja bi dobrovoljno otišla na Kosovo, da žive kao monasi u manastirima koje bi osiguravali, ali da u potrebnom momentu interveniraju i oružano kako bi u slučaju potrebe zaštitili tamošnja lica srpske nacionalnosti, jer je izražena sumnja u dobre namjere snaga KFOR-a". Svi dobrovoljci, koje bi pomenuti Stanković, Ninković, Kujundžić i drugi pronašli, bili bi mjesečno plaćeni po 2.000 eura. Zadatak SPC-a je da radi na prikupljanju potrebnih finansijskih sredstava. Vladika Vasilije Kačavenda je na sebe preuzeo odgovornost za finansiranje koju, prema našim izvorima, planira realizirati preko svih lokalnih sveštenika u BiH, kao i preko srpske dijaspore.

Također, zaključeno je "da se sve skriveno oruđe i oružje na području Ozrena i šire provjeri, očisti, podmaže i lageruje na sigurno". "Navodno je zaključeno i da se pokuša ostvariti kontakt sa provjerenim licima iz deminerskih timova na području RS-a, koji bi pomogli u skupljanju MES-a (minsko-eksplozivnih sredstava, prim.aut.), tako što bi prikazivali lažno stanje ostvarenih rezultata u deminiranju određenih prostora", tvrdi izvor Dana.

Nepunu sedmicu kasnije, tačnije 12. maja inauguriran je novi četnički vojvoda Draško Stoisavljević Saške. Prema Stoisavljevićevom priznanju, prenose obavještajci, inauguriran je sa još 13 novih vojvoda, "od kojih je najviše njih bilo iz Crne Gore". "Akt o inauguraciji je potpisao princ Aleksandar Karađorđević, a ne Vojislav Koštunica, kako je preneseno u nekim medijima. Govoreći o nezadovoljstvu u RS-u zbog toga što su titulu vojvode dobila samo dva lica iz RS-a, a pet iz Crne Gore, Stoisavljević je rekao da se radi o političkom potezu. Objasnio je da se radi o planu ravnogoraca da se u bliskoj budućnosti dijelovi Crne Gore i Kosova, te cijele RS i Vojvodine pripoje monarhiji na čelu sa princom Karađorđevićem. Naveo je kako ravnogorci ocjenjuju da RS ide dobrim putem sa premijerom RS-a i da će se zasigurno u budućim ustavnim promjenama raditi na federalizaciji BiH, u kojoj bi jedna federalna jedinica bila RS i koja bi se pripojila budućoj monarhiji, kao i da u tome imaju podršku nekih političkih subjekata iz BiH sa hrvatskim predznakom", tvrdi naš izvor.

Do kraja maja bila je spremna prva jedinica koja je, u noći između prvog i drugog juna prebačena u Srbiju.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://majevica.forumakers.com
Gost
GostPočaljiNaslov: Re: Chetnici se spremaju !   Sub 14 Jun - 12:28

Vrijeme je i bilo da se pochne neshto radti serbian
Napominjem da ce se 19. jula na Manjachi odrzati veliki skup chetnika Ravnogoraca 3prsta

Nazad na vrh Ići dole
Gost
GostPočaljiNaslov: Re: Chetnici se spremaju !   Ned 15 Jun - 9:36

TURCI SVE ZNAJU O NAMA serbian


RAME UZ RAME: GRCI I SRBI U SREBRENICI
Written by Administrator
Friday, 05 January 2007
U Listu FAZ za Vas izdvajamo tekst o grèkoj tajnoj izdaji NATO-ovih planova i upletenosti Atine u rat u BiH.

U tekstu izmeðu ostalog stoji:

„I pored toga što je uèešæe grèkih dobrovoljaca u masakru u Srebrenici 1995 krajnje sporno grèko pravosuðe ovu temu naèinje s nedovoljnim anga¾manom, smatraju kritièari. To se odnosi i na dokaze da je vlada socijalistièkg premijera Andreasa Papandreua u toku rata u Bosni NATO-ove planove o napadu doturala bosanskim Srbima. Publicista Takis Michas rekao je za list FAZ da se grèko pravosudje još nije pozabavilo grèkom izdajom NATO-ovih informacija Srbima. Ovaj publicista je naime još 2002. godine objavio svoju knjigu na temu saradnje Grka i Miloševiæa pod naslovom «Neèasna alijansa». Autor svoje tvrdnje dokumentuje izmeðu ostalog i tonskim zapisima razgovora koji potvrðuje grèku izdaju NATO-vih informacija bosanskim Srbima», navodi se u listu FAZ. U istom listu na pola stranice uz sliku Radovana Karadu¾iæa i Ratka Mladiæa, iz aprila 1995, stoji i sljedeæa reèenica:

«Dva dana nakon pada enklave Srebrenica, kada je izvršen masakr nad opkoljenim Muslimanima, atinski list «Ethnos» izvijestio je da su se u Srebrenici grèke i srpske zastave jedna uz drugu viorile kao dokaz «ljubavi i solidarnosti dva naroda i zahvalnosti srpskih vojnika grèkim dobrovoljcima koji su se rame uz rame s njima borili u ovom gradu», citira list Frankfurter Allgemeine Zeitung

PREUZETO OVDE
Nazad na vrh Ići dole
Gost
GostPočaljiNaslov: Re: Chetnici se spremaju !   Pet 20 Jun - 19:36

Nashle se balije da prichaju o "paradi fashizma"

Nazad na vrh Ići dole
Gost
GostPočaljiNaslov: Re: Chetnici se spremaju !   Uto 24 Jun - 22:15

Dnevni avaz - Četnički pokret RS regrutira dobrovoljce za Kosovo

Koštunica i Nikolić pokušavaju neredima i silom odvojiti dio Kosova i vratiti ga Srbiji...


Plan Vojislava Koštunice i radikala s Tomislavom Nikolićem na čelu jeste praviti stalne nerede i haos te silom odvojiti sjeverni dio Kosova i vratiti ga Srbiji, saznanja su do kojih su, prema informacijama "Dnevnog avaza", došle strane obavještajne službe koje djeluju na teritoriji istočnog nam susjeda.

Ko je servis

Također, strani obavještajci, koji operativno pokrivaju BiH, raspolažu provjerenim podacima da se dobrovoljci za stvaranje nemira i haosa na Kosovu regrutiraju, uglavnom, na teritoriji manjeg bh. entiteta. Pozive "srpskim patriotama - plaćenicima" iz RS upućuje Ravnogorski četnički pokret (RČP) RS, koji je ujedno zadužen i za sačinjavanje spiskova.

RČP, koji je posebno aktivan na području istočnog dijela RS, od Bijeljine do Foče, spiskove je počeo praviti i prije proglašenja nezavisnosti Kosova. Upravo brojni dobrovoljci iz RS bili su najaktivniji u haosu na beogradskim ulicama i paljenju stranih ambasada, među kojima je najviše nastradala zgrada Ambasade SAD.

Pranje ruku

Svoju ulogu, kao neke vrste servisa u cijeloj ovoj priči, o čemu govore operativni obavještajni podaci, ima i nevladina organizacija SPONA, inače glavni organizator mitinga podrške i stvaranja nereda na ulicama Banje Luke.


Cjelokupan tekst dostupan je čitaocima "Dnevnog avaza" i pretplatnicima online izdanja...Autor: E. SARAČ
Nazad na vrh Ići dole
Gost
GostPočaljiNaslov: Re: Chetnici se spremaju !   Uto 24 Jun - 22:16

Nije nikakva tajna da su srpski dobrovoljci spremni da krenu u pomoc braci na Kosovo...
Dobrovoljci iz Rusije chekaju samo da se krene
ratnik

www.patriotskifront.com
Nazad na vrh Ići dole
Gost
GostPočaljiNaslov: Re: Chetnici se spremaju !   Sre 25 Jun - 12:02

Razlog zbog koga se dobrovoljci spremaju!!!


Nazad na vrh Ići dole
Gost
GostPočaljiNaslov: Re: Chetnici se spremaju !   Uto 8 Jul - 16:56

EVO IH NASTAVLJAJU DA VODE NASHU BRIGU barjak


Fašisti u BiH se organizuju, a državne i entitetske vlasti šute: Četnici sa Kozare položili zakletvu na Ozrenu!


24SI - Prije desetak dana, ispred manastira Svetog Nikole na Ozrenu, osvještan je barjak ravnogorskog pokreta za okrug Kozara - Lijevče polje - Motajica. Nakon toga, pripadnici tog fašističkog pokreta, odjeveni u svečane četničke uniforme, položili su zakletvu.

Cijelu ceremoniju organizovao je Ravnogorski pokret otadžbine Republike Srpske čiji je predsjednik Dušan Sladojević. Predsjednik Centralne otadžbinske uprave Ravnogorskog pokreta RS je Jovan Vukeljić.

Njihov barjak je osvještao protosinđel Danilo, namjesnik manastira Svetog Nikole na Ozrenu. Njegovo pravo ime je Dragan Radojičić.

Okupljenim četnicima sveštenik Danilo je kazao da "jedino s barjakom i zakletvom možemo ostati uspravni i čestiti kao neumrli đeneral Draža Mihailović koji je upravo na ovom mjestu na Ozrenu 20.aprila 1941. godine donio odluku o ustanku".

Nevjerovatno izgleda, ali je tačno - niko iz državnih i entitetskih vlasti u našoj zemlji nije reagirao na ovaj niti bilo koji drugi skup i okupljanje četnika u Bosni i Hercegovini, a komoli da je zabranio ovu fašističku organizaciju.

Inače, prošle sedmice na Ravnoj Gori u Srbiji, u organizaciji četničkih organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, organizovan je hitan skup na kome je formiran "Ravnogorski tribunal", tačnije prijeki četnički sud. Njime rukovode vojvode Milika Čeko Dačević, Milisav Aćimović i Gojko Rabrenović i oni su donijeli odluku o raspisivanju novčane nagrade onima koji uhvate osobe koje su se zamjerile četnicima.

Saopštili su da nagrada iznosi 500.000 dolara za svaku osobu i bit će isplaćene u roku od pola sata nakon što im neprijatelj bude izručen i to preko inostranih banaka. Za hvatanje Albanca sa Kosova Hamuša Haradinaja, koga je Haški sud oslobodio optužbi za ratne zločine, nagrada iznosi dva miliona dolara.

Iz Ravnogorskog pokreta Republike Srpske najavljuju da će uskoro organizovati dvodnevni skup i smotru svojih članova i simpatizera na Manjači.

Za sada ne saopštavaju datum, ali pozivaju sve četnike iz BiH, Srbije i Crne Gore da dođu na Manjaču.http://www.24sata.info/12757
Nazad na vrh Ići dole
lija

avatar

Number of posts : 4287
Peпyтaциja : 2
Registration date : 31.01.2008

PočaljiNaslov: Re: Chetnici se spremaju !   Sre 9 Jul - 8:27

Hahahahahahhaaha, strepe neprijatelji srpstva, jer nikom ne prija kad su Srbi slozni i jaki-spremni za odbranu (a daj Boze da nam ona ne bude potrebna), kad gledaju i vide realnost! Nazivanje cetnicke organizacije fasistickom je bezobrazluk kad se dobro zna da su cetnici vijekovima samo branili srpski narod od onih koji su ga pokusavali da uniste!
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: Chetnici se spremaju !   

Nazad na vrh Ići dole
 
Chetnici se spremaju !
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
MAJEBИЧKИ ФOPYM :: Дpyштвo :: Пoлитичкo-eкoмcкa дeшaвaњa y нaшeм кpajy-
Skoči na: