| Pisi dalje | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Kym
Number of posts : 951 Peпyтaциja : 4 Registration date : 10.02.2008
| Naslov: Re: Pisi dalje Pon 18 Feb - 2:24 | |
| Evo jednog lakseg zadatka. Junak sto je juce pobjegao s'kruske da ga nebi stiglo ni zrno iz puske. U zadnjem je casu izbjegao borbu ali je pod kruskom ostavio torbu. Nastavi | |
|
| |
lija
Number of posts : 4287 Peпyтaциja : 2 Registration date : 31.01.2008
| Naslov: Re: Pisi dalje Pon 18 Feb - 10:25 | |
| U toj torbi nadjose dva parceta slanine i komadic pogace mascu namazane. | |
|
| |
Mr. Majevica
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
| Naslov: Re: Pisi dalje Pon 18 Feb - 10:42 | |
| ...Ali ne lezi crni vraze.. nasheg Junaka dushmani traze.... Shto obra krushke ,takishe silne... Shto ostavi torbu punu slanine...
...Sad on bjezi ,svjetlosti brzinom glava mu se zanosi nad svakom krivinom... Uhvatit ga nece, dzaba silni meci... Kad svi znaju ko su njegovi pretci..... | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Pisi dalje Sre 27 Feb - 18:54 | |
| To nije bio junak jedan Bila su junaka dva Jedan je macak Ljutac Drugi je drug mu medo Sto voli kruske i med Da jede iznad svega.
Macak je bio na drvetu Veselo kruske brao Da bi ih drugu medi dao A dole je cekao medo Pokazivao na najljepse kruske Ma prosto izvolijev'o.
Dok se medo oblizivao U po' avanture te Preko plota se zacu Ljutita galama gazde.
Macak pravo na zemlju skoci Za njim i medo u bijeg se dade Pod kruskom osta' mackova torba A medi na kruskama oci. | |
|
| |
Mare
Number of posts : 2823 Age : 46 Peпyтaциja : 0 Registration date : 29.01.2008
| Naslov: Re: Pisi dalje Čet 28 Feb - 8:09 | |
| A oci medine sto gledase kruske bejahu krvave k'o bajonet sa puske
Vrati se hitro proguta gazdu i iz revolta mu ukrade Mazdu
za volan sjede macak i u prvu ubaci sad prava Cacak medo dobaci
U Mazdi oprema "ful" a put opasan , dugacak pili su Red Bul Medo i ortak macak | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Pisi dalje Čet 28 Feb - 12:42 | |
| ..........
Sve je to ishlo glatko, Dok medo iza prve krivine, Ne ugleda od shljiva slatko
Zaustavi ! Stani ! Kochi ! Viche na machka ,medo.. Necu ! gladne su ti ochi Odbrusi mu machak ,ohcigledno…
Od slatkisha i shecera, koji teche mu kroz vene Medo poche da pravi u autu scene… Moli shofera machka da mu malo stane, Da bar ubere ,koju shljivu sa grane…
Ali Machak ni da ga chuje On samo odmahuje shapom Sad medo poche pakleni plan da kuje Da ga mlatne baterijskom lampom…..
............. | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Pisi dalje Čet 28 Feb - 15:35 | |
| U svadji toj bez smisla Brzo im prodje vrijeme Kada su stigli u Cacak napolju bilo je vece "A, kuda sad?"-upita macak "U diskoteku pravo!"-medo mu rece "Ovdje bi morale biti dobre ribe-mislim djevojke!"
Vec pola sata kasnije Pred ulaz diskoteke Stupise dvije face Medo je dosao sa lulom A macak s cigarom za uvom.
U disku atmosfera-ma sve gori Na sto macku odmah sinuse oci "O, Boze, kako su ovdje dobre trebe Mada su sve neke krupne zvijerke Medvjedice, vucice, lisice.." Sam sebi ucini se nikad manji Pa se zapita: " Hm, da li su uopste za mene?"
Ni jednu sekundu kasnije Sapu mu nagazi lija I umjesto da se fino izvine Ona se zagleda u njega I poce blesavo da se smije. | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Pisi dalje Čet 28 Feb - 18:01 | |
| I sve bi to bilo kao u bajci Da se Machak nash ne javi majci I reche joj shta se zbilo do sada I da mu Lija u naruchje pada
Ali ne bi to staroj machki pravo Shto se njen machak okolo skita Shto ga medo ozloglasheni, djavo Zezne uvjek, dok si reko: ,,pita,,,
Josh kad reche da se zaljubi pravo Da mu je Lija prva ljubav, ona Stara machka ne reche ni zdravo Nego zalupi slushalicu telefona…….. | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Pisi dalje Sub 1 Mar - 18:32 | |
| Macak se sav zbuni Ne zna sta da misli Jos manje da cini Al ga vazduh svjez Ubrzo osvijesti. Hrabra ga je lija Pod sapu uzela I napolje izvela Da sa njom proseta Ispod sjajnih zvijezda I sjajnog mjeseca. | |
|
| |
Mare
| Naslov: Re: Pisi dalje Pon 3 Mar - 9:45 | |
| A mjesec ko jabuka crven , iz macije glave izvuce strah silnijem mukama satrven macak se pretvori u prah Tad lija zlokobno kriknu pa zasto sam prokleta ja kog god se dotaknem on riknu dok lupnes dlanom od dlan Pa izvadi iz torbice britvu i odsjece sebi rep da otjera strasnu kletvu i koju paru ubaci u dzep. | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Pisi dalje Pet 9 Maj - 17:54 | |
| ..I shta bi dalje, sa ovog drushtva ljudi Nije valjda ovakav kraj nashoj prichi …dajte josh koji stih da se narod chudi Inache ovi nece ni nashta da lichi..
…Shta bi s Lije shta bi s Machka ? Jel prodjoshe u zivotu sretno ? Josh nije vrijeme da se stavi tachka, Josh je meni sve zagonetno ? | |
|
| |
Saša
Number of posts : 232 Peпyтaциja : 0 Registration date : 05.05.2008
| Naslov: Re: Pisi dalje Ned 11 Maj - 18:33 | |
| Kad odjendnom stvar puče, mačak pištolj povuče, medo osta bljed ko spomen, a ostalima, skamen'la se muda ko kamen, e pa nećete mi mog jarana medu, jer on je naš, i on je UREDU. Ova vel'ka klapa, baš hoće iz inata, da istuku medu, ali mačak zove svoj dobrog jarana Čedu. Čedo dođe, i kaze vako: Momci, ako se ne smirite, sve u pogrešan pravac će da pođe. Ovi se zalete, hoće da biju, kad mačak izvlači jos poslednjeg aduta- zajebanu liju, čim je viđoše ljudi poceli da se kriju, jer mačak je ipak pozvo liju. | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Pisi dalje Uto 13 Maj - 11:38 | |
| O, na svu srecu Iz tog sna strasnog Lija se naglo prenu.
U sapi osjeti nesto vruce I strese se prenerazena Bila je to mackova Od straha preznojena sapa vrela.
Mahinalno krenu da macka smaze Savjest joj zatim proradi Da sebi s prijekorom kaze: "O, pobogu lijo Koji ti je vrag Kako ces pojesti macka Kad ti je mnogo drag?" Zatim se brzo pribra I macka poljubi u vrat. | |
|
| |
Mare
| Naslov: Re: Pisi dalje Sre 21 Maj - 11:32 | |
| Isto tako kad je jadni macak za medvjeda rek'o da je pseto sedam novih izmislishe muka i muchise macka celo leto Prebishe mu i noge i ruke Medo lichno ne njegove krvi . Sada medo lezhi pored machka , Davno su ih izmirili crvi . | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Pisi dalje Sre 21 Maj - 15:51 | |
| Iz ovog se sna macak brzo trze i kroz glavu njemu tad svjetlica sinu "O, Boze moj mili kud pod sapu liji je l' mi razum zdrav sanjam da sam mrtav i ne samo ja no i medo drugar!" kako sapu trgnu on ogreba liju a ona ga ostro pogledom osinu.
Ko zna sta bi tu jos se tada zbilo da ih iza grma neko ne pogodi zrelom kruskom gnilom. | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Pisi dalje Čet 5 Jun - 11:52 | |
| …a kome ta ideja na um pade da ih gadjat’ krushkama zrelim stade ?
…da nije neko od ljubomore silne ? A ne nije ! Tada bi krushke bile gnjile !
Da nije Amor promjenio taktike svoje ? Gadja chim stigne, ljubavnika dvoje
Umjesto da troshi ljubavne strijele, Opali te krushkom, po sred cele…. | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Pisi dalje Uto 10 Jun - 14:58 | |
| A, Amor taj bio je medo. On je glavom bez obzira iz diska pobjegao I raciji vjesto ispred nosa umakao A onda se za jedan grm sakrio Macka i liju spazio I kruskama ih gadjati stao Ne zbog ljubomore Nego se nije suzdrzao Jer macka mu je bilo zao: Sto je liji slijepo vjerovao I tako ludo sapu joj dao. A, da lija macka voli To medo nije znao Niti u cuda takva vjerovao. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Pisi dalje | |
| |
|
| |
| Pisi dalje | |
|