Labud
Number of posts : 4485 Peпyтaциja : 0 Registration date : 15.04.2008
| Naslov: Nove vojne uniforme Pet 10 Sep - 23:46 | |
| Vojska Srbije, posle 17 godina, uvodi nove vojničke uniforme i do kraja godine oko 8.500 njenih pripadnika dobiće novi izgled. Posao vredan tri miliona evra dobilo je državno preduzeće „Jumko“, koje je i jedini proizvođač uniformi od domaćih materijala. Pripadnici Kopnene zone bezbednosti biće prvi koji će dobiti modernu, savremenu maskirnu uniformu, a promovisaće je danas zastavni vod na promociji potporučnika kadeta 130. i 131. klase Vojne akademije. - U godini krize uspeli smo da rešimo i ovaj problem i da na osnovu naredbe ministra odbrane, krenemo u opremanje Vojske Srbije novim uniformama, što je zaista veliki uspeh. Odabirom domaćeg državnog preduzeća za proizvođača Ministarstvo odbrane nastavlja podršku domaćoj industriji. U toku proizvodnje sve vreme biće uključena vojna kontrola kvaliteta. Što se tiče plana opremanja novim modelom uniformi, verujem da će ih do kraja iduće godine imati sva vojna lica - kaže za „Blic“ Ilija Pilipović, pomoćnik ministra odbrane. Proizvodnja je poverena domaćem proizvođaču i to je priprema za buduće nastupanje na svetskom tržištu, s obzirom na to da je do 1998. godine „Jumko“ proizvodio uniforme za nemačku, italijansku, francusku i špansku armiju. U to vreme posedovali su i licencu Bundesvera, nemačke vojske, i bili jedan od vodećih proizvođača u opremanju evropskih armija. Danas izrađuju odeću za austrijsku vojsku. | |
|
Mr. Majevica
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
| Naslov: Re: Nove vojne uniforme Pet 10 Sep - 23:54 | |
| Нисам знао ово да је Јумко радио униформе за стране армије??? Свака част.... | |
|
Mare
Number of posts : 2823 Age : 46 Peпyтaциja : 0 Registration date : 29.01.2008
| Naslov: Re: Nove vojne uniforme Sub 11 Sep - 0:31 | |
| - Labud ::
Nećete mi vjerovati ali ovaj momak u prvom planu mi je klasić . Za izbor dezena svaka čast , kao da su mene pitali ... | |
|
Labud
Number of posts : 4485 Peпyтaциja : 0 Registration date : 15.04.2008
| Naslov: Re: Nove vojne uniforme Sub 11 Sep - 9:51 | |
| i meni se svidja ova nova uniforma dosta je bolja od stare sto su imali... | |
|
Mr. Majevica
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
| Naslov: Re: Nove vojne uniforme Ned 12 Sep - 9:33 | |
| Лијепа је ,мало детаљније гледајући, вјероватно је то дигитализација моје омиљене маскирне шеме, тј. прве маск. униформе ЈНА произвођене у Марибору 1987. П.С. Јесам и ја досадан . | |
|
wolfenstein
Number of posts : 359 Location : Velika Srbija Peпyтaциja : 0 Registration date : 16.02.2008
| Naslov: Re: Nove vojne uniforme Ned 12 Sep - 19:25 | |
| Ma to je model za gruziju i afro azijske zemlje Srbija mora da ima americke ili engleske uniforme ili bar njihove kopije sa pederskim engleskim beretkama!!! To je uslov za evropu! | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Nove vojne uniforme | |
| |
|