...Значајно је да старији свој крај не сматрају баш као део Босне. За њих је Босна (права Босна), западно од Мајевице, околина Тузле и даље према западу и југу од Тузле. Босански Брод је ,,Босна,, ,а ,,ми смо Мајевичани,,. Та ужа Босна зове се и ,,Горњи крај,,....
,,Мајевица - с особитим обзиром на етничку прошлост и етничке особине мајевичких Срба,,
Миленко С. Филиповић
Сарајево 1969.
MAJEBИЧKИ ФOPYM
...Значајно је да старији свој крај не сматрају баш као део Босне. За њих је Босна (права Босна), западно од Мајевице, околина Тузле и даље према западу и југу од Тузле. Босански Брод је ,,Босна,, ,а ,,ми смо Мајевичани,,. Та ужа Босна зове се и ,,Горњи крај,,....
,,Мајевица - с особитим обзиром на етничку прошлост и етничке особине мајевичких Срба,,
Миленко С. Филиповић
Сарајево 1969.
MAJEBИЧKИ ФOPYM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Number of posts : 4287 Peпyтaциja : 2 Registration date : 31.01.2008
Naslov: Muzika za djecu Uto 11 Mar - 14:25
Koje djecje pjesmice najradije slusate? Ako imate, stavite i tekst. Meni dvije najdraze su:
Minja Subota-Razbole se lisica
Razbole se lisica, susi se k'o grana, lecili je brizljivo nekoliko dana.
Ali bolest neznana sve je jace steze, zato lisac zeceve u fijaker preze.
"Da ti draga nadjem lek preci cu sto gora i odvazno preplivati dvesta plavih mora".
Krupne suze lisici padose u krilo kad bi gusku pojela lakse bi joj bilo!
Branko Kockica - Zakleo se bumbar
Zum - zum...
Zakleo se bumbar u cvet i u med, Da ce na livadi da napravi red. Nece tu da vrslja od sad bilo ko, Ni zeka, ni jaga, ni koza, ni vo.
Nek znaju i stranci, Zirafa, zebra i los. Svakoga ko pase, Ugrisce za nos, za nos, za nos.
Zum - zum...
Zum - zum...
Zakleo se bumbar u cvet i u med, Da ce na livadi da napravi red. Nece tu da vrslja od sad bilo ko, Ni zeka, ni jaga, ni koza, ni vo.
Jer oni su zbilja, Nevaspitan svet. Cupajuci travu, Pojedu i cvet, i cvet, i cvet.
Zum - zum...
Zum - zum...
Mr. Majevica
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
Naslov: Re: Muzika za djecu Čet 13 Mar - 6:40
Ja volim ovu iz Poletaraca :
PPPPPPPPP....ptica leti oko cveta, cvece cveta...poletarac.... O-oblak leti preko neba, biće 'leba. L-lopta leti preko plota, zuji zolja E-eho leti preko klanca, glas neznanca. Poletarac. T-torta leti preko stola, slatka slova. Poletarac A-avion leti iznad glava, neko spava. Poletarac R-roda leti preko krova, deca nova.Poletarac A-akrobata leti snažno, vrlo važno. C-Cela zemlja leti leti, a i zimi kad se seti.
C-cela zemlja let. leti, a i zimi kad se seti. Crep, cipela, cucla, car. Poletarac prava stvar.
Mare
Number of posts : 2823 Age : 46 Peпyтaциja : 0 Registration date : 29.01.2008
Naslov: Re: Muzika za djecu Čet 13 Mar - 7:55
Umivao se jedan decko svakoga dana bez prestanka pa su mu usi brzo porasle pa mu je kozha postala tanka
Da li mi verujete,Da li mi verujete, Da li mi verujete,Da li mi verujete,
Majka je stalno vikala , dosta al on je hteo , on je hteo sve dok se nije jednoga dana naprasno razboleo
Da li mi verujete,Da li mi verujete, Da li mi verujete,Da li mi verujete,
Dosao jedan lekar strog Pa kaze tako mi prsluka mog Voda je kriva Zabranjujem mu da se umiva
Da li mi verujete,Da li mi verujete, Da li mi verujete,Da li mi verujete.
lija
Naslov: Re: Muzika za djecu Čet 13 Mar - 10:42
Pjesmicu Da li mi verujete je napisao Dusan Radovic, a pjeva je djecji hor Kolibri. Zna li neko ko je napisao pjesme: Razbole se lisica i Zakleo se bumbar? Za liju sam bila ubijedjena da je napisao J.J. Zmaj, ali izgleda da ipak nije.
Mare
Naslov: Re: Muzika za djecu Pet 14 Mar - 13:44
Ma nije vazno ko ih je napisao , sve dok se djeca lozhe na te pjesme .
Kroz dvorishte juche sretni tata pijetao s pilichima svojim prvi put proshetao pravio se vazhan krilima je lupao pa u bunar upao i sav se okupao smejali se pilici culo se do neba bash si tata sheprtlja tako ti i treba bash si tata sheprtlja tako ti i treba .
Mr. Majevica
Naslov: Re: Muzika za djecu Pet 14 Mar - 13:52
Išli smo u Afriku
Išli smo u Afriku Da sadimo papriku Znate onu žutu Finu ali ljutu
Jednogrba kamila Začas se pomamila
Odmah se tu stvorila I debela gorila
Onaj majmun sa grane Misli to su banane
I zebra je videla Jako joj se svidela
Grize gladni papagaj Misli neko voće fraj
Videli smo žirafu Misli meze uz kafu
Ni reč nisu kazali Sve su začas smazali
Ništa nisu slutili Pa su se zaljutili
Sad kuka pola Afrike Zbog banatske paprike Znate one žute Fine ali ljute
...Ljubivoje Ršumović
wolfenstein
Number of posts : 359 Location : Velika Srbija Peпyтaциja : 0 Registration date : 16.02.2008
Naslov: Re: Muzika za djecu Sre 28 Maj - 21:38
Ako zelite decije pesmice imate na sledecem sajtu www.slobodnajugoslavija.com
lija
Naslov: Re: Muzika za djecu Pet 3 Apr - 1:03
Srecno rodjenje kcerkice nasem dobrom drugu Maretu arheologu!
https://www.youtube.com/watch?v=3I2KtsrWcvk
smokvica
Number of posts : 935 Age : 43 Peпyтaциja : 0 Registration date : 26.03.2009
Naslov: Re: Muzika za djecu Ned 12 Apr - 23:09
a ovu pjesmicu moja andjela najvise voli
loparac-98
Number of posts : 4122 Location : lopare Peпyтaциja : 4 Registration date : 31.12.2008
Naslov: Re: Muzika za djecu Pon 13 Apr - 12:44
Dječiji hor Kolibri ima more pjesama za djecu. Čuo sam da će nas na ovogodišnjem tradicionalnom Đurđevdanskom festivalu u Banja Luci, predstavljati kćerka Bore Miloševića iz Kozjaka, prodavca voća i povrća u Loparama. Ako je to istina želim joj puno sreće i uspjeha.
Mr. Majevica
Naslov: Re: Muzika za djecu Čet 28 Okt - 1:15
Једна стара ,синглица,, из моје младости :
ZVEZDICA
Number of posts : 3384 Location : Majevica...U srcu Peпyтaциja : 2 Registration date : 11.01.2013
Naslov: Re: Muzika za djecu Pon 18 Feb - 18:51
Najdraza.
ZVEZDICA
Number of posts : 3384 Location : Majevica...U srcu Peпyтaциja : 2 Registration date : 11.01.2013
Naslov: Re: Muzika za djecu Pon 18 Feb - 18:53
Kuka pola Afrike,zbog banatske paprike...
Mare
Naslov: Re: Muzika za djecu Uto 19 Feb - 7:20
ZVEZDICA