|
| Blokoran racun Opstini Lopare? | |
| | Autor | Poruka |
---|
mrav
Number of posts : 2150 Peпyтaциja : 1 Registration date : 30.11.2009
| Naslov: Blokoran racun Opstini Lopare? Sre 3 Jul - 22:56 | |
| Zasto je blokiran racun nasoj opstini? Koliko je zaduzena?
| |
| | | loparac-98
Number of posts : 4122 Location : lopare Peпyтaциja : 4 Registration date : 31.12.2008
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? Čet 4 Jul - 23:27 | |
| | |
| | | Mr47
Number of posts : 97 Age : 38 Peпyтaциja : 0 Registration date : 14.02.2011
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? Pet 5 Jul - 2:45 | |
| Како смо уопште дошли до сазнања и закључка,да је општински рачун блокиран? Ако јесте, требао би да постоји доказ за такву асумпцију, или? Да Бог да није истина а ако јесте, онда је некоме ко мора, треба и може, вријеме да предузме и покрене у таквој ситуацији одређене процедуре. А и ја превише лапрдам, два "беба пива", дабоме. | |
| | | loparac-98
Number of posts : 4122 Location : lopare Peпyтaциja : 4 Registration date : 31.12.2008
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? Pet 5 Jul - 22:34 | |
| | |
| | | Pantelija
Number of posts : 545 Age : 46 Location : Lopare Peпyтaциja : 0 Registration date : 18.05.2009
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? Pet 5 Jul - 23:29 | |
| Ovo je stari članak u novinam http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/story/34692/Lopare+su+u+minusu+1,5+miliona+KM+.html
U današnjm štanpanom izdanju EURO BLIC-a spominje se 250 000 Km duga zvorničkom "Inženjeringu" na osnovu kojeg je i blokiran račun.
| |
| | | no_name
Number of posts : 304 Peпyтaциja : 0 Registration date : 11.02.2008
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? Pet 2 Avg - 18:00 | |
| gledala sam politicku emisiju gde je gost bio nacelnik bijeljine, on je potvrdio da je opstina lopare u blokadi.
cujem da je voda iz loparskog vodovoda, kako to nas narod kaze, ORANJE nema kise, pa se pitam 'sta se desava'?
ne znam da li je onaj ko je odgovoran za vodu, vodovod svestan koliko je opasno ne upozoriti gradjane o zagadjenosti vode!!
| |
| | | mrav
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? Pet 2 Avg - 18:06 | |
| Najgore je sto te cijevi vise niko i nista ne moze oprati. Ako budemo dozivjeli, a necemo sigurno, da Lopare dobiju nekad pitku vodu, bice potrebno promijeniti cijelu vodovodnu mrezu. | |
| | | Pantelija
Number of posts : 545 Age : 46 Location : Lopare Peпyтaциja : 0 Registration date : 18.05.2009
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? Pet 2 Avg - 19:34 | |
| Ako se neko okupa sa ovom vodom obično podsjeća na kupače u Igalu. | |
| | | no_name
Number of posts : 304 Peпyтaциja : 0 Registration date : 11.02.2008
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? Pet 23 Avg - 21:25 | |
| http://rtrs.tv/av/pusti.php?id=29590
o loparama, blokiranom racunu, neizvrsenju obaveza prema socijalno ugrozenoj grupi gradjanja i novom zaduzenju opstine od 700 hiljada maraka - mozete pogledati od 15:38 min. | |
| | | mrav
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? Pet 23 Avg - 22:19 | |
| Zivim za taj dan kad ce SNSD preuzeti vlast u Loparama. | |
| | | loparac-98
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? Pet 23 Avg - 22:28 | |
| | |
| | | mrav
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? Pet 23 Avg - 22:35 | |
| Bivsa vlast? Mislis na crvendace? | |
| | | loparac-98
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? Pet 23 Avg - 22:40 | |
| | |
| | | mrav
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? Pet 23 Avg - 23:32 | |
| Ja da sam beba, povjerovao bih u sve te price kako je nekad tekao med i mlijeko. Ali, da naglasim, nije problem u partijama vec u mentalnom sklopu naseg kolektiva. A, to o mentalnom sklopu ne pricam napamet. Pricao sam sa starijim ljudima kako je bilo u Kraljevini, pa u "komunizmu" i vidio sam kako je danas i kad sve saberem i oduzmem, tako nam je zato sto nismo bolje zasluzili. I, sve te price kako je nekad bilo med i mlijeko se pricaju vise iz inata. Uvijek smo mi bili kao droljava ciganija, ne zato sto smo glupi vec sto nam treba dobra motka i puno rada, a uz to naravno i obrazovanje.
Rad je rjesenje svih nasih problema. Nazalost mi kao mali, seljacki narod samo filozofiramo, a filozofiranje nije za nas zato sto nismo rijesili osnovne probleme, pocevsi od vodovoda (koji nije bio rijesen ni prije rata osim ako cemo se lagati i to opet iz inata....), pa do ostale infrastrukture, a o privredi da i ne pricam jer politari kao znaju kako treba upravljati privredom i zato svi pametni investitori bjeze od glupih politicara i ne dolaze kod nas da investiraju. Nece pametan privrednik da dodje, a neka fukara da ga disciplinuje, ucjenjuje i otima mu pare na neki sibicarski nacin.
Kako to da za vrijeme kraljevine neko ima stotine duluma zemlje, a neko je najamnik i nema nista? Tu ideja komunizma moze pasti na plodno tlo, a da ne pricam o nasim "prijateljima" sa zapada koji su to podrzali.... Kako to da neki gologuzan u "komunizmu" postane i nacelnik opstine, a pametni da budu ubijani ili ponizeni do te mjere da ne smiju progovoriti ili neke visoke duznosti obavljati? Kako je to moguce da su neke firme (za vrijeme YUge) u nasoj opstini placale radnicima i prostitutke za proslavu Nove Godine, a i opstina imla kao para, a sela bila bez puteva, struje i vode? Kako to da se posle Otadzbinskog rata mafijasi dokopaju fabrika i privatizuju sve, a neke banke samo za 1 KM prodali i da niko ne odgovara(za vrijeme SDS-a, PDP i ostalih)? Kako je moguce da tamo gdje su SNSD i koalicioni partneri na vlasti, grade vodovode, sportske dvorane itd. dok u drugim opstinama nema para za renoviranje skola ili vodovode? Imam utisak da se uvijek neko voli izivljavati nad slabijim od sebe. Zar to nije bolesno? Zato sam rekao da nam treba rad po mogucnosti 12 sati dnevno(da istrosimo onu agresivnu energiju u sebi koju inace koristimo za svadju, kajlanje i tako to), obrazovanje kolektvino i dobra motka. Mislim da bi na taj nacin brzo razvili nasu zemlju. Sve price da ce biti bolje ako dodje ova ili ona partija su za mene smijesne. Svi su oni isti za mene, gledaju sebe i mozda malo svoje navijace i to je to, ali od toga nema napretka. | |
| | | loparac-98
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? Sub 24 Avg - 22:38 | |
| - mrav ::
- Ja da sam beba, povjerovao bih u sve te price kako je nekad tekao med i mlijeko.
Ali, da naglasim, nije problem u partijama vec u mentalnom sklopu naseg kolektiva. A, to o mentalnom sklopu ne pricam napamet. Pricao sam sa starijim ljudima kako je bilo u Kraljevini, pa u "komunizmu" i vidio sam kako je danas i kad sve saberem i oduzmem, tako nam je zato sto nismo bolje zasluzili. I, sve te price kako je nekad bilo med i mlijeko se pricaju vise iz inata. Uvijek smo mi bili kao droljava ciganija, ne zato sto smo glupi vec sto nam treba dobra motka i puno rada, a uz to naravno i obrazovanje.
Rad je rjesenje svih nasih problema. Nazalost mi kao mali, seljacki narod samo filozofiramo, a filozofiranje nije za nas zato sto nismo rijesili osnovne probleme, pocevsi od vodovoda (koji nije bio rijesen ni prije rata osim ako cemo se lagati i to opet iz inata....), pa do ostale infrastrukture, a o privredi da i ne pricam jer politari kao znaju kako treba upravljati privredom i zato svi pametni investitori bjeze od glupih politicara i ne dolaze kod nas da investiraju. Nece pametan privrednik da dodje, a neka fukara da ga disciplinuje, ucjenjuje i otima mu pare na neki sibicarski nacin.
Kako to da za vrijeme kraljevine neko ima stotine duluma zemlje, a neko je najamnik i nema nista? Tu ideja komunizma moze pasti na plodno tlo, a da ne pricam o nasim "prijateljima" sa zapada koji su to podrzali.... Kako to da neki gologuzan u "komunizmu" postane i nacelnik opstine, a pametni da budu ubijani ili ponizeni do te mjere da ne smiju progovoriti ili neke visoke duznosti obavljati? Kako je to moguce da su neke firme (za vrijeme YUge) u nasoj opstini placale radnicima i prostitutke za proslavu Nove Godine, a i opstina imla kao para, a sela bila bez puteva, struje i vode? Kako to da se posle Otadzbinskog rata mafijasi dokopaju fabrika i privatizuju sve, a neke banke samo za 1 KM prodali i da niko ne odgovara(za vrijeme SDS-a, PDP i ostalih)? Kako je moguce da tamo gdje su SNSD i koalicioni partneri na vlasti, grade vodovode, sportske dvorane itd. dok u drugim opstinama nema para za renoviranje skola ili vodovode? Imam utisak da se uvijek neko voli izivljavati nad slabijim od sebe. Zar to nije bolesno? Zato sam rekao da nam treba rad po mogucnosti 12 sati dnevno(da istrosimo onu agresivnu energiju u sebi koju inace koristimo za svadju, kajlanje i tako to), obrazovanje kolektvino i dobra motka. Mislim da bi na taj nacin brzo razvili nasu zemlju. Sve price da ce biti bolje ako dodje ova ili ona partija su za mene smijesne. Svi su oni isti za mene, gledaju sebe i mozda malo svoje navijace i to je to, ali od toga nema napretka. Nikad nije tekao med i mlijeko nit će teći, ali sprovedi anketu među stanovništvom i pitaj ih kad se najbolje ŽIVJELO i procenat će ti sve reći. Ovo ostalo i ja potpisujem. | |
| | | mrav
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? Sub 24 Avg - 23:00 | |
| Meni smeta sto se to preuvelicava kako se nekad lijepo zivjelo, a nisam spao sa Marsa pa da ne znam neke stvari. Trebalo se tada najmanje 3 x bolje zivjeti, a nije i zato imamo milione gastarbajter sirom svijeta.
Danas je totalna katastrofa. Za to ne treba nikoga pitati, vidi svako ko ne krmelja.
| |
| | | loparac-98
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? Pon 2 Dec - 8:38 | |
| | |
| | | loparac-98
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? Ned 15 Dec - 20:37 | |
| Stiže finansijska pomoć od vlade RS, da se ovi naši "blokirani" malo potkože. Novčana pomoć nerazvijenim opštinama Istočne HercegovineSunday, 15 December 2013 09:59 Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o dodjeli novčane pomoći nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama , u ukupnom iznosu od 250.000,00KM. 131101-nevesinje1 Sredstva iz ove odluke, raspoređuju se kako slijedi: Nerazvijene opštine: Bratunac, 8.411,25 KM; Vlasenica, 8.400,00 KM; Donji Žabar, 6.662,50 KM; Kneževo, 8.745,00 KM; Kostajnica, 8.161,25 KM; Lopare, 8.400,00 KM; LJubinje, 7.520,00 KM; Nevesinje, 7.936,25 KM; Pelagićevo, 6.900,00 KM; Petrovo, 8.661,25 KM; Ribnik, 7.461,25 KM; Rogatica, 6.911,25 KM; Srebrenica, 8.175,00 KM; Han Pijesak,7.273,75 KM; Šekovići, 8.436,25 KM; Šipovo, 6.945,00 KM. Izrazito nerazvijene opštine: Berkovići,7.512,50 KM; Vukosavlje, 8.650,00 KM; Istočni Drvar, 6.662,50 KM; Istočni Mostar,7.837,50 KM; Istočni Stari Grad,7.837,50 KM; Јezero, 8.587,50 KM; Kalinovik, 7.662,50 KM; Krupa na Uni,7.997,50 KM; Kupres, 7.137,50 KM; Novo Goražde,7.662,50 KM; Osmaci, 8.360,00 KM; Oštra Luka, 7.747,50 KM; Petrovac, 7.162,50 KM; Rudo, 8.562,50 KM; Trnovo, 7.622,50 KM; Čajniče, 7.997,50 KM. Agencije http://www.lokoportal.com/index.php?option=com_content&view=article&id=13063:novcana-pomoc&catid=39:vijesti2trebinje&Itemid=53 | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Blokoran racun Opstini Lopare? | |
| |
| | | | Blokoran racun Opstini Lopare? | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |