...Значајно је да старији свој крај не сматрају баш као део Босне. За њих је Босна (права Босна), западно од Мајевице, околина Тузле и даље према западу и југу од Тузле. Босански Брод је ,,Босна,, ,а ,,ми смо Мајевичани,,. Та ужа Босна зове се и ,,Горњи крај,,....
,,Мајевица - с особитим обзиром на етничку прошлост и етничке особине мајевичких Срба,,
Миленко С. Филиповић
Сарајево 1969.
MAJEBИЧKИ ФOPYM
...Значајно је да старији свој крај не сматрају баш као део Босне. За њих је Босна (права Босна), западно од Мајевице, околина Тузле и даље према западу и југу од Тузле. Босански Брод је ,,Босна,, ,а ,,ми смо Мајевичани,,. Та ужа Босна зове се и ,,Горњи крај,,....
,,Мајевица - с особитим обзиром на етничку прошлост и етничке особине мајевичких Срба,,
Миленко С. Филиповић
Сарајево 1969.
MAJEBИЧKИ ФOPYM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
Naslov: Vijesti iz nesvjesti No.2 Pet 14 Mar - 14:50
Povodom ,pricha o izgradnji banje i bazena u Loparama, oglasilo se Drushtvo za ochuvanje tradicije ,,pechenja,, rakije iz Lopara. Demantujuci ove, glasine njihovo saopshtenje za javnost glasi :
,,Mnogi ne znaju o chemu je ovdje rijech, pa smo se odluchili da objasnimo i razchistimo situaciju, koju su neki mediji toliko ,,zamrsili,, da je opshte-javno mijenje, ozbiljno prihvatilo chinjenicu da se u Loparama priprema izgradnja bazena i banje. To jednostavno nije tachno ! Istina je ,da se u tom, novom zanatskom centru u prostorijama nasheg drushtva ,,Bjeloshljiva,, montira do sada jedan od najvecih kazana za pechenje rakije, tako da je nepohodno ,za njegov rad, obezbijediti ogromnu kolichinu shljive koja ce, da ,kao sho znate jedno odredjeno vrijeme da ,,vri,, prije samog pechenja u kazanu. Poshto bi veliki broj kaca, zauzeo i ogromnu povrshinu prostora koju nemamo,, odlucheno je da se napravi ,dovoljno veliki ,,bazen,, u koji ce biti sva shljiva na jednom mjestu...! ,,
K'o nekad iz Lopara Vash Mr. majevica
Gost Gost
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Sub 15 Mar - 14:17
Evo ja se prijavljujem za gazit KOMINU
lija
Number of posts : 4287 Peпyтaциja : 2 Registration date : 31.01.2008
Na nebesima iznad majevickog Monaka , preciznije Lopara, ovih dana je identifikovan NLO koji je nazvan "Posmatrac"!!! Naime, pretpostavlja se, da ovaj NLO vec duze vrijeme budno snima stanje u majevickom Monaku, ali tek odnedavno za to postoje i dokazi- na varosicu su padali letci sa snimljenom situacijom njenih desavanja, ali neki tvrde da su sadrzaji u siframa, posto ne mogu ili se samo prave da ne mogu, da protumace njihovo znacenje. Pretpostavlja se i da u Loparama ima dobro uvjezbanih pilota, kao i upravljaca sa zemlje tim famoznim NLO-om, a prve sumnje su izgleda greskom pale na domace biznismene, koji se kako kazu bave preprodajom nekih preferenci. Posto vladari "kraljevske stolice" majevickog Monaka nista (ali samo kada se radi o njima) ne prepusta slucaju, kraljevska svita, koja uglavnom odsijeda i zasijeda u vijecnici tzv. "Zonesi" na celu sa mladim princom , odrzala je vijecanje po hitnom postupku, na kom su iznalazena rjesenja protivNLO odbrane. Patentirani su i novi sistemi za detekciju NLO-a, sto je veliki napredak u tehnologiji znacajnoj za opstanak majevickog Monaka. Detektori su vrlo, ne bi se moglo reci precizni, ali bi osjetljivi i reaguju burno na svaki sum i sve stavljaju pod znak sumnje, a svemu sto je sumnjivo automatski emituju jaka zracenja sa prijetecim porukama. Stanovnistvo Lopara, a narocito vladari "Monaka", su vrlo uzrujani zbog ove iznenadne pojave, tako da je sve jos uvijek puno neizvjesnosti, ali ce vas vrijedni saradnici "Vijesti iz nesvijesti" redovno obavjestavani o nastavku uzbudljivih dogadjaja.
lija
I, tako ti ja opet spavam i sanjam...kao kad sam sanjao da ce dr. Rado Savic postati nacelnik Lopara ( Dr. Rado nacelnik Lopara ) , ali ovaj put brale moj...ugledah neku azdaju sa tri glave i cetiri lista (ne znam da li je djetelina li neka papirina)...i prijeti kako ce rastjerati pobjednike...i sve to bijese kratko nakon izbora...sve je palo kao kula od karata...nit bi pomoci od azdaje ...nit bi para od trule privrede... na kraju vidim samo kako jedan stari ciko, valjda komunalac, cisti otpatke po cesti i neke dijelove celika koji svjetlucaju i lice na lisice... ono malo lisca sto je ostalo na sahtu od kanalizacije rastjerao je jesenski, hladni vjetar... grad opet zamirisa, ali sad drugacije mirise...osjeti se miris proljeca i nade u bolji zivot...a zamirisase i pare odnekud. __________________
Danas, 01:01 #2 (permalink) Mr. Majevica General major
..и ја сам нешто слично снио ! Исто све с твог почетка сна, ал' само у мом сну неког свијета на Лопарским улицама не можеш проћи, ја у оној гомили која иде, ужурбано горе доле питах једног ал' ми лице нејасно : ,,гдје журиш ?,, ,а он мени: ,,Па на пос'о у Термал, трећа смјена !,, и отрча он за повећом групом у правцу Термала ! Ајде реко није могуће, протрљам очи, рекох да не сањам у сну....питаћу неког другог, опет неке групице сад у супротном првацу...дај реко да питам и њих гдје иду, кад сви у глас : ,,Шути, ништа нас не питај каснимо у Пилану !,, и тако улицом Цара Душана једва дођох до куће а нека жега прцврљила, пођох да се умијем, кад на моје запрепаштење, притисак воде је толики био да ми је готово одвалио умиваоник...шта је ово, не могу да дођем себи...Изађем ја на балкон ма све мирише, цвјета и ако је све давно процвјетало, дан предиван, кад наједном, из ведра неба хеликоптер....и ја се пробудих ! __________________ Гуглам, дакле, имам конекцију !
Mr. Majevica
Pored ovih snova, koji su stanovnicima Opshtine Lopare, jedino dobro, shto je josh od normalnog zivota preostalo, stize josh jedna vijest, koja se granichi sa nauchnom fantastikom ! Prema josh ne potvrdjenim informacijama, od veoma sumnjivog ,,izvora,, novoformirana vlast u Loparama se dala u realizaciju do sada, najambicioznijeg projekta, koji ce zaposliti,, gotovo polovinu nezapolenog stanovnishtva, chime ce se smanjiti rizik od ,,loshih misli,, pojedinaca u stilu ,,daj im neshto da rade, da mnogo ne misle,,....Da ne duzimo prichu i ne troshim prostor na forumu za, uskoro sljedece ,,VIN,, rijech je o projektu tj. FZVG shto znachi ,,Fabrika za valjanje gluposti,, ! Detaljnije o tome u dogledno vrijeme !
Iz izborima napacenih Lopara
Crven od muke, Vash Mr. Majevica !
lija
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Sub 18 Okt - 2:32
Zar niste culi da je u posjetu Loparama stigao savjetnik EU za ekonomiju, kako bi mu loparski nacelnik otkrio tajnu tako eksplozivnog ekonomskog rasta i detalje oko rjesavanja nezaposlenosti koja je u EU goruci problem?
Mr. Majevica
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Sub 18 Okt - 6:56
Ekskluzivno za VIN prenosimo intervju Savjetnika EU za ekonomiju !
Citiram :
Citat :
,,Dragi moji ! Ne mogu se nadiviti i nachuditi vashoj marljivosti i idejama kojima ste ovu Opshtinu doveli u sam vrh najrazvijeniji opshtina Evrope a i Svijeta ! Nikako nisam mogao da otkrijem tajnu kojom je nachelnik ovu ,nekada zaostalu Opshtinu, odvojenu od ostatka civilizacije doveo na ovako visok nivo i stepen razvitka ! Takodje moram da istaknem, da i ako je nastupila velika ekonomska kriza koja sve lomi pred sobom Lopare i njeno stanovnishtvo to ni najmanje ne osjete ! Zajedno sa Nachelnikom sam obishao i ostala mjesta Opshtine, udaljena i po 10 tak kilometara, ali ja taj put u opshte nisam osjetio, jer su ta sva mala mjestashca i budzaci povezani visokokvalitetnim asfaltom ! Obishao sam i ,,Industrijsku zonu,, a tek fabrike koje zaposhljavaju na hiljade radnika ? To morate da vidite ! Ekologija je jedna od grana za koju se najvishe poklanja paznja, tako da u opshte nisam vidio ni suvi list na zemlji, a da o starim kesama koje lete u okolo i da ne govorim ! Smece se odvozi shto dalje, daleko u drugi grad, da bi shto udaljenije bilo od Lopara, a i da se ne bi osjtio neprijatan smarad ! Kako to uspjevaju prevoziti ? U izgradnji je i RTV toranj na uzvishenju zvanom Udrigovo koji ce biti najveci u Evropi, arhitektonsko chudo ! Evo sad sam se vratio zapanjen i nishta mi nijejasno a josh uvjek se ne mogu nachuditi ljepotama i ekonomskom razvitku Opshtine Lopare u chijoj sam posjeti bio ! Poruchio i svim gradonachelnicima gradova EU da dodju i da pokupe ideje iz Lopara, da vide kako se od jedne, nekada ,,crne rupe,, moze napraviti najsjajnija zvijezda ! Nemam vishe rijechi ! .....
Chekajuci Savjetnika EU iz Nachelnikove kancelarije
Vash Mr. Majevica !
Mr. Majevica
Danas je u Loparama pochela izgradnja velikog Svetionika ???? Temelji su vec ,,udareni,, u prechniku je 50 m ,a mozeti misliti koliko ce visok da bude ! Objekat ce biti radjen od cigle i armiranog betona, jedino mu svrha ,josh uvijek nije poznata, pa narod spekulishe ! Preduzeca koja vrshe radove su iz Federacije i inostranstva, ni jedan jedin stanovnik nashe Opshtine nije zaposlen na izgradnji ovog ,,gdosije,, od objekta....po svemu sudeci Loparchanima ce ostati smo zdanje koje se uzdize ,,nebu pod oblake,, !
Mare
Number of posts : 2823 Age : 46 Peпyтaциja : 0 Registration date : 29.01.2008
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Sub 25 Okt - 10:11
Mr. Majevica ::
Danas je u Loparama pochela izgradnja velikog Svetionika ???? Temelji su vec ,,udareni,, u prechniku je 50 m ,a mozeti misliti koliko ce visok da bude ! Objekat ce biti radjen od cigle i armiranog betona, jedino mu svrha ,josh uvijek nije poznata, pa narod spekulishe ! Preduzeca koja vrshe radove su iz Federacije i inostranstva, ni jedan jedin stanovnik nashe Opshtine nije zaposlen na izgradnji ovog ,,gdosije,, od objekta....po svemu sudeci Loparchanima ce ostati smo zdanje koje se uzdize ,,nebu pod oblake,, !
Neshto mi tu smrdi opasno , mislim navikli smo da se u zadnjih 15 godina u Loparama grade svakojaki giganti ali me izostanak domace radne snage plashi . Da oni ne naprave neku Munaru umjesto tog svetionika
Labud
Number of posts : 4485 Peпyтaциja : 0 Registration date : 15.04.2008
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Sub 25 Okt - 10:39
gdje je lokacija tog Svetionika ?
Mr. Majevica
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Sub 25 Okt - 20:58
Citat :
Mare Sub Okt 25, 2008 8:11 am
Neshto mi tu smrdi opasno , mislim navikli smo da se u zadnjih 15 godina u Loparama grade svakojaki giganti ali me izostanak domace radne snage plashi . Da oni ne naprave neku Munaru umjesto tog svetionika
Toga se i ja plashim Mare ! Da umjesto zvona nashe Crkve ne chujemo Ezan u Loparama !
Citat :
Labud Sub Okt 25, 2008 8:39 am
gdje je lokacija tog Svetionika ?
Pa zar ne znash da je izgradnja Banje preorjentisana u izgradnju Svetionika ?
Labud
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Sub 25 Okt - 23:52
Ne znam to druze... Znam da je planiran bil banja... Pa kakve li ce koristi imati od tog Svetionika samo da mi je znati...
Mr. Majevica
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Ned 26 Okt - 0:14
Ne znam ! Moracu se malo bolje raspitati ! Znam ko bi to mogao znati
Labud
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Ned 26 Okt - 0:20
Hajde vidi pa nam javi...
Mr. Majevica
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Ned 26 Okt - 0:21
Hocu, ne brini, uskoro bih trebao u ,,rodni kraj,, !
lija
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Ned 21 Dec - 18:38
Sta ce vam sad banja u po zime, kad je proslog mjeseca na Majevici otvorena ekskluzivno opremljena ledena dvorana, kakve nema u citavoj Evropi. Naredno svjetsko prvenstvo u klizanju, upravo se kod nas organizuje i karte su vec u prodaji. Zar ih niste vec nabavili, ili ne volite taj sport? Ili mozda zavrsavate pripreme vikendica za izdavanje turistima, pa ste u guzvi? Ja vec mastam da vidim mog omiljenog klizaca Brajana Zubera na nasoj planini i jos kad bi se legendarna Irina Sluckaja pojavila bar u publici, to bi bilo ekstra.
Mr. Majevica
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Sre 24 Dec - 15:09
Само ти Лијо зезај, ево ја сам успио доћи до неких од успјешних масажа које ће се користиту у нашој велелпној бањи !
Аромомоасажа – масажа тијела уз употребу кравље балеге Изврсан начин третирања одређених проблема као што су стрес, умор, неки ,,психоемотивни,, проблеми, мишићни болови...
Масажа врућом белегијом – масажа тијела помоћу вруће белегије је специјална метода масаже за опуштање мишића! У колико имате упалу мишића или повреде, тада се корити ,,хладна белегија,, !
Класична масажа – масажа тијела, тј стискање тијела под пресом за цијеђење јабуковог сирћета ....
Парцијална масажа – појединих дијелова тијела слична класичном методу, само се одређени дио тијела који се масира ставња под пресу.....
Специјална масажа леђа се изводи у комбинацији Арома или Класичне масаже, значи док је балега на леђима, масер, полако и њежно пармаком удара по леђима !
Хидромасажа – масажа коју, због недостатка могу приуштити само особе са ,,мало дубљим џепом,, јер воде у Лопарама нема ! У недостатку воде, за осталу популацују, примјењује се масажа ,,Устајалом жабокречином,, које овдје има у огромним количинма !
Аеромасажа – само јој име каже, то је масажа ваздухом и она је одређена, појединим датумима у години (зависно од ког до ког Вашара), јер особа подвргнута том масажом, ногама се ,,качи,, на рингишпил и ,,витлија,, под будним оком физиотерапеута !
Лијечење тегоба (депресије) – због врло јаког дејства не препоручује се чето, него два до три пута у мјесецу, обољело лице се доводи да присуствује једној од сједница СО Лопаре ! Послије оваквог третмана, лице мора бити изоловано око мјесце дана !
Иначе да би све ове масаже биле успјешне, под главу особе која се ,,препустила,, масажи ставља се букова ,,цјепатка,, тј. гула ! Не знам зашто, али пали !
Толико из Гњицом преполовљених Лопара !
Ваш Мр. Мајевица (одавно ме није било !)
lija
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Sub 10 Jan - 22:10
Nesto ovako "ubitacno" dobro odavno nisam niti cula, niti procitala. Prosto receno odusevljena sam originalnoscu ideja sa izvornim majevickim smislom za humor. Svaka cast, nasem specijalnom reporteru!
Ali, ova masaza vrucom belegijom me nasmijala do suza, a nista ne zaostaju ni hidromasaza i ova za lijecenje depresije.
Mr. Majevica
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Sub 10 Jan - 22:28
Лијо, ово ми је само дао веома повјерљив извор, иначе је све ово преузето из ,,Општинског,, плана за развој туризма и бање на Мајевици....
Заборавио сам рећи да све ове типове масаже прати психоделична ,,изворна,, музика са ,,веселим-еротским,, текстовима, да би пацијенту и психички скренули пажњу са бола или болести !
Опоравак је неминован !
lija
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Sub 10 Jan - 22:46
Da ne planiraju uskoro da otvore i fakultet za skolovanje i strucno usavrsavanje ljekara koji ce raditi te terapije u banji?
Mr. Majevica
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Sub 10 Jan - 22:49
Веома лако је могуће, можда се неки доктори и преквалификују Лопаре обилује од високообразованог кадра, нисам вјеровао колико особа ,,крије,, своје дипломе ! Не знам зашто се, наши људи стиде ,,завршених,, факултета....па све је то ваљда по закону !
lija
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Sub 10 Jan - 22:58
Izvidi ti to pa nam javi, ja sam cula da se nesto suska o tom fakultetu.
Mr. Majevica
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Sub 10 Jan - 23:01
Па зато читам Посматрач ! Они све знају ! И ја сам размишљао да упишем ,,Општенародну рибологију,, !
lija
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Sub 10 Jan - 23:12
Nije valjda da si cuo da ce i taj smjer biti? Kakve to veze ima sa banjom, nije valjda da ce to biti vrsta rekreacije tamo? Ili je to planirano u skroz druge svrhe?
Mr. Majevica
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Sub 10 Jan - 23:17
Пошто у Гњици више нема ни е од рибе, са завршеном Општенародном рибологијом, имаћу пос'о и звање, бићу академски грађанин града Лопара, а ништа нећу радити ! Само да не буде више интересаната онда ће и конкуренција бити већа....Овако забацим и до ,,пемзије,,
Mare
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Pet 16 Jan - 23:31
Tuzhni skupe .
Prema poslijednjim vijestima iz nashih svima dragih Lopara ne pishe nam se dobro , molim obratite pazhnju na slijedece . Nakon nevjerovatne turistichke ekspanzije u uzhoj loparskoj okolini izazvanom izgradnjom ogromnog svetionika sa chijeg vrha se vidi svih dvanaest kontinenata i propratnih turistichkih atrakcija tipa tradicionalne majevichke masazhe bubrega i izlivanja strave i pravljenja strunjka , dobili smo pismo (upozorenja) od predsjednika NR Kine sa Varikinom slijedece sadrzhine : "Poshtovani ! itd , itd i tsl i tako to , (preskachem prvih dvajesidvije strane uvoda i prelazim na poentu pisma). Veli on da je chuo da je Majevica veoma bogata planina i da smo mi gostoprimljivi ljudi i da nam zato shalje u turistichki obilazak nashe ljepotice negdje oko 47.689.364 zhiva chovjeka kako bi mogli da eto neshto prepishu od te nashe pameti i da se po mogucnosti upoznaju i sa Milenom cvijecarkom koja im je pochasni gradjanin" .
Ljudi ako sav ovaj svijet navali za koji dan u Lopare potabace nam Majevicu da ce biti ravnija od Banata.
S toga apelujem da se hitno obustave sve aktivnosti na daljim turistichkim angazhmanima , i da se prema njima obrate najprije pogranichna policija i carina i da im kazhe da eto mi nismo kod kuce i da ako im nije problem navrate za jedno pedeset do stopedeset godina kad mi dodjemo kuci (kao bajagi) da ih mozhemo pristojno ugostiti .
Mr. Majevica
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Pet 16 Jan - 23:44
Milena i kinezi ... Shto bi rekli, onda : ,,Utrni svetionik !,,
lija
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Ned 18 Jan - 11:23
Ako je ta Milena nadasve zgodna i lijepa, plasim se da ce Majevica ipak biti ravna, nece Kinezi tako lako odustati.
Mr. Majevica
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Ned 18 Jan - 21:44
Видео из несвјести :
Mr. Majevica
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Pon 23 Feb - 18:24
Тражи се поштена и честита душа, која ће се у своме дому, домаћински старати о једном, јавашлуком исхабаном грбу општине ! Овај поносни грб су спасили родољуби који су чули да се спрема распродаја појединих елемената са њега ! Од ,,шаптача,, блиских ,,пундравцима,, сазнали смо да фале : 2 ком цигли са бунара ---- у вриједности од хххх КМ Дио земље са десне стране ---- у вриједности од хххх КМ И наравно, од ЛОПАРА су већ успјели да ,,покупе,, ПАРЕ....
Грб прије епидемије изазваним ,,пундравцом,,
Грб у току епидемије ,,пундрвца,,
lija
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Pon 23 Feb - 22:42
Sta znaci onda ova skracenica LO? Pretpostavljam O je kao opstina, a sta je onda ovo L? Cudna kombinacija!
Kym
Number of posts : 951 Peпyтaциja : 4 Registration date : 10.02.2008
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Pon 23 Feb - 23:31
lija ::
Sta znaci onda ova skracenica LO? Pretpostavljam O je kao opstina, a sta je onda ovo L? Cudna kombinacija!
Lijo, znaci da je od Lopara ostalo samo LO, a ono PARE je nestalo.
lija
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Pon 23 Feb - 23:48
To sam odmah shvatila, zar to treba crtati , ali mene zanima sta znaci skracenica koja je ostala.
Kym
Number of posts : 951 Peпyтaциja : 4 Registration date : 10.02.2008
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Uto 24 Feb - 0:43
To sam odmah shvatila, zar to treba crtati ,
Rekoh, da te nije vinjak dekoncentris'o.
loparac-98
Number of posts : 4122 Location : lopare Peпyтaциja : 4 Registration date : 31.12.2008
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Uto 24 Feb - 1:06
LO = loša opština ili lopovska opština ili luda opština ili loš osjećaj itd a PARE kao i svaka para ispari, i Pundravci skaču za njom usisavajući je kroz svoje džinovske nozdrve, jer se s njom hrane bez prestanka non- stop. Ako bi stali sa hranom, odmah bi otegli papke i virus bi mogao kojim slučajem i nestati.
Mr. Majevica
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Uto 24 Feb - 21:24
LO je velika misterija, a kada c i ona nestati, pitanje je svakog trena !
Mr. Majevica
Dok nauchnici istrazuju postojanje Vode na Mjesecu i Marsu, u Loparama su zaokupljeni sasvim drugachijim pojavama, do sada nepoznatim hemijskim reakcijama po kojima se ponasha Voda !!!!
Dva pitanja koja muche nauchnike su kakve su to reakcije, po kojim formulama, koje hem. jednachine vrijede :
1. Da li je Voda = Vazduh 2. Isparavnje vode bez kljuchanja tj. zagrijavanja
Ljetos, a i ovih dana lichno su se uvjerili u priche mjeshtana ovog gradica na Majevici. Ekipa nauchnika je ustanovila da prilikom otvaranja chesme u odredjenom vremenskom periodu, dolazi do, do sada nepoznate hemijske reakcije, slichnoj ispravanju, koja vodu pretvara u vazduh, ali bez pojave PARE ???? Kako je to moguce ???
Vjerovatno ce se ta nova misteriozna hemijska reakcija vode nazvati po Loparama - ,,loparenje,, (od rijechi pariti, parenje) Dok nauchnici razbijaju glave od loparske chesme, ne bi li shta poteklo pozdravlja vas Mr. Majevica !
Mr. Majevica
Sad neshto razmishljam ,ipak ima nade za vodu u Loparama, a to je NASA !!!!!!!!
smokvica
Number of posts : 935 Age : 43 Peпyтaциja : 0 Registration date : 26.03.2009
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Pet 23 Okt - 0:16
Специјална масажа леђа се изводи у комбинацији Арома или Класичне масаже, значи док је балега на леђима, масер, полако и њежно пармаком удара по леђима !
e,ovo je najbolje parmak po ledjima,dobro nije liga
lija
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Pet 23 Okt - 11:16
I ja se uvijek iznova smijem do suza i glasno, iako sam sama, kad procitam ovu vijest o vrstama masaza u loparskoj banji. Mislim da se ovaj originalni izum treba patentirati. Mr. Majevica, bi se iz novinatra trebao presaltati na novo zanimanje, mogao bi na ovu temu doktorirati ili barem specijalizirati savremene loparske metode "fizioterapeutije"
Mr. Majevica
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Pon 24 Maj - 15:56
У Лопаре стигла вода, након кишног маја сада је има и превише.....
...извињавам се због ,,минутаже,, филма, преча је сигурност........
Stranac
Number of posts : 73 Peпyтaциja : 1 Registration date : 23.03.2010
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Uto 25 Maj - 12:54
Kako je do ovog doslo?
Mr. Majevica
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Uto 25 Maj - 13:06
Вјероватно је попустила брана хидроелектране Веселиновац 1 ???
Mare
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Sub 10 Dec - 6:34
Energetska kriza okončana .
Nakon kraćih ali obilnih padavina akumulacije jezera Veselinovc 1 i Veselinovac 2 kao i Gudura 1 i 4 su nakon dugotrajne suše ponovo napunjene , tako da je proizvodnja električne energije konačno stabilizovana i na područiju naše opštine . Portparol opštinskog odsjeka za energetiku dr.Nedim Sumrak izjavio je za medije da je rad hidrocentrala normalizovan i da su hidroelektrane sa naše opštine obnovile ugovore za izvoz el.energije sa mrežom elektrana iz Gornjeg Hrasna .
Inače povećan dotok vode u rijeku Gnjicu normalizovao je rad fabrike konditorskih proizvoda "Šećerka" u Pirkovcima , koja se svojim hit proizvodima (Čokoladne mušmule i žirevi , guma za žvakanje opanak) visoko kotira na zapadnoevropskom tržištu .
lija
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Pon 12 Dec - 18:10
:-)))))) Neprevazidjeni Mare. :-))) Mare, ja sam cula glasine, da si ti vlasnik "Secerke". Nikako mi u glavu ne ide sto ne otvori tu fabriku u Priboju. Mozda bas kako bi se maskiralo da se ne sazna da si ti vlasnik- sad ce reketasi poceti da kucaju na vrata. :-)))
Mr. Majevica
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Uto 13 Dec - 11:23
Без Сумрака Недима нема ништа ! Маре ,,да си ово написао на ,,неком другом форуму,, вјероватно би био банован,, ! хе хе ехе хе ех
Mare
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Uto 13 Dec - 13:59
:-)))))) Neprevazidjeni Mare. :-))) Mare, ja sam cula glasine, da si ti vlasnik "Secerke". Nikako mi u glavu ne ide sto ne otvori tu fabriku u Priboju. Mozda bas kako bi se maskiralo da se ne sazna da si ti vlasnik- sad ce reketasi poceti da kucaju na vrata. :-)))
Ma ko ? Jel ja ?
Kakav ja , ja sam ti od onih "dan i komad" , pa gdje bih ja da se guram sa svojim pribojcima , uostalom Priboj je i popunjen sa industrijom dole ni nema mjesta za neke nove objekte . Gore već prema Labuckoj je sad aktuelno otvaranje poslovnih objekata ,čujem da je prije neki dan otvoren pogon za pečenje bundevskog sjemena kapaciteta 200t/1sat , odmah iza carinskog terminala u Labuckoj prema "Merkator" marketu , tamo prema Kurjači i Lukoil benzinskoj pumpi .
Mare
Naslov: Re: Vijesti iz nesvjesti No.2 Uto 13 Dec - 14:03
Без Сумрака Недима нема ништа ! Маре ,,да си ово написао на ,,неком другом форуму,, вјероватно би био банован,, ! хе хе ехе хе ех
Mene ovakvog neko da banuje ,ma kakvi . Možda ovi iz Gornjeg Hrasna , njih sam na prvi mah zaboravio .