...Значајно је да старији свој крај не сматрају баш као део Босне. За њих је Босна (права Босна), западно од Мајевице, околина Тузле и даље према западу и југу од Тузле. Босански Брод је ,,Босна,, ,а ,,ми смо Мајевичани,,. Та ужа Босна зове се и ,,Горњи крај,,....
,,Мајевица - с особитим обзиром на етничку прошлост и етничке особине мајевичких Срба,,
Миленко С. Филиповић
Сарајево 1969.
MAJEBИЧKИ ФOPYM
...Значајно је да старији свој крај не сматрају баш као део Босне. За њих је Босна (права Босна), западно од Мајевице, околина Тузле и даље према западу и југу од Тузле. Босански Брод је ,,Босна,, ,а ,,ми смо Мајевичани,,. Та ужа Босна зове се и ,,Горњи крај,,....
,,Мајевица - с особитим обзиром на етничку прошлост и етничке особине мајевичких Срба,,
Миленко С. Филиповић
Сарајево 1969.
MAJEBИЧKИ ФOPYM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Ned 8 Mar - 14:32
Znachi , predever'o si ! Svaka ti chast !
loparac-98
Number of posts : 4122 Location : lopare Peпyтaциja : 4 Registration date : 31.12.2008
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Ned 8 Mar - 15:05
Svaka čast ! Dobro je za početak. Moraš sad baciti i kafu. Jer je mene koštala. Kafa bez cigare teško ide !!! Trebao sam sve baciti u paketu i okrenuti se samo čajevima, svaki dan nova čajna kombinacija i bilo bi sve OK. Ovako robujem godinama može se reći i decenijama nikotinu i kofeinu, štal će biti s mene to samo ON zna.
Mare
Number of posts : 2823 Age : 46 Peпyтaциja : 0 Registration date : 29.01.2008
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Ned 15 Mar - 20:46
Ovaj Loparac me bodrio skoro svakodnevno u ostavljanju ovog poroka , a sad chovjeka nema , kao da je u zemlju propao . Da nije i omn duvan obatalio ?
Mr. Majevica
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Pon 16 Mar - 15:55
Mozda, pa mu drhte ruke, a valja tipku pogoditi ?
Kym
Number of posts : 951 Peпyтaциja : 4 Registration date : 10.02.2008
Naslov: Treci dan ne pusim !!! Sub 18 Apr - 2:38
Mare ::
AaaaaaaaaaaaaaaaAAaaaa
Sve hocu da pitam pa zaboravim, ostavil' ti duvan?
Mare
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Sub 9 Maj - 22:27
Evp vala uspiješno ne pušim skoro tri mjeseca , ali čuh sad na tv-u pa se razočara totalno . Kažu da pušenje smanjuje čovjeku život upola .... . Pa Boga mu poljubim , znači da nisam pušio sad bih imo 16 godina .
zabrdjac
Number of posts : 1399 Location : tu i tamo Peпyтaциja : 0 Registration date : 23.02.2009
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Sub 9 Maj - 22:30
hehehehehe mare pa bolje je onda sto si pusio sta bi sve propustio da sad imas 16 hehehehe
Mr. Majevica
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Sub 9 Maj - 22:34
Ne nagovaraj ga Zabrdjac Svaka chast Mare, samo nemoj gledati TV !
loparac-98
Number of posts : 4122 Location : lopare Peпyтaциja : 4 Registration date : 31.12.2008
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Ned 10 Maj - 11:45
Ovaj Loparac me bodrio skoro svakodnevno u ostavljanju ovog poroka , a sad chovjeka nema , kao da je u zemlju propao . Da nije i omn duvan obatalio ?
Nažalost nisam !!! Svaka mi godi al se pitam dokle ? Svaka strast ima svoju cijenu pa i ova. Sad sam mnogo češće u prirodi. Bilje i ribolov, pa mnogo manje vremena mi ostaje za forume. Ali moram naglasiti da tada mnogo manje konzumiram ovaj "slatki" porok, ali kad zasjednem za kompjuter onda ide jedna za drugom pa ubrzo nadoknadim ne uzetu dozu nikotina, što nije dobro.
Mare
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Ned 10 Maj - 14:42
Vidi druže moj , ja sam pušio paklu i po cigara dnevno , od 1996 godine , znači da sam obatalio duvan nakon 13 godina aktivnog pušenja . Jeste da sam u prvih dva i po mjeseca dobio osam kilograma , ali mi je to itekako prijalo , jer sam imao manjak kilograma . Tješim se da će mi prve dvije godine bez duvana biti najteže i iz inata neću više da pušim . Zaključak ! Baci duvan i ne brini , brzo prođu krizni dani , i nastaje olakšanje ...
Labud
Number of posts : 4485 Peпyтaциja : 0 Registration date : 15.04.2008
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Ned 10 Maj - 14:50
bravo mare, svaka ti cast imas jak karakter... Mnogo njih znam koji kao fol kazu e necu vise da puslim ali brzo ponovo pocnu. Za sve je potreban samo jak karakter i sve se moze kad se hoce...
smokvica
Number of posts : 935 Age : 43 Peпyтaциja : 0 Registration date : 26.03.2009
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Pon 11 Maj - 0:06
bas tako labude,cvrsta volje i sve se moze,iskreno ja nisam nikad cigarete konzumirala,al vidim po mom muzu, kao sve hoce da ostavi cigare,al nesto nikad da se nakani
Mr. Majevica
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Pon 11 Maj - 9:40
Bravo Mare !
Saša
Number of posts : 232 Peпyтaциja : 0 Registration date : 05.05.2008
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Pet 28 Avg - 11:06
И ја сам оставио дуван али никако да се сијетим гдје сам га оставио
smokvica
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Pet 28 Avg - 14:07
orlovac
Number of posts : 10 Peпyтaциja : 0 Registration date : 29.08.2009
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Uto 1 Sep - 19:23
Bravo marwe, ne popustaj, trebo si i davno prestat.
Mare
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Uto 1 Sep - 20:38
Hvala na podršci , ali treći dan je prošao prije više od pola godine ...
smokvica
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Uto 1 Sep - 22:39
poce li ti da pusis il si nastavio dalje da se gojis
stecak
Number of posts : 72 Location : tu u blizini Peпyтaциja : 0 Registration date : 15.01.2010
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Sre 3 Feb - 20:42
He he nadjo temu Evo sedam dana zapalim po 6 cigareta dnevno.Inace aktivno 25 godina pusac a zadnjih deset godina po dvije kutije dnevno Pokusacu sledeci 7 dana smanjiti na 4-5 cigareta dnevno il manje.... Svaku kada zapalim baca me kao da sam prvi put zapalio.Ovo je sada patnja cak mi se vrtoglava i muka mi(povraca se)al navika opasna... Znaci pokusacu baciti cigarete
Labud
Number of posts : 4485 Peпyтaциja : 0 Registration date : 15.04.2008
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Sre 3 Feb - 22:55
stecak ::
He he nadjo temu Evo sedam dana zapalim po 6 cigareta dnevno.Inace aktivno 25 godina pusac a zadnjih deset godina po dvije kutije dnevno Pokusacu sledeci 7 dana smanjiti na 4-5 cigareta dnevno il manje.... Svaku kada zapalim baca me kao da sam prvi put zapalio.Ovo je sada patnja cak mi se vrtoglava i muka mi(povraca se)al navika opasna... Znaci pokusacu baciti cigarete
samo naprijed, moras biti jak karakter i uspjeces...Nista nije vaznije od tvog zdravlja!
smokvica
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Čet 4 Feb - 1:10
stecak ::
ja nikad cigarete nisam koristila,al kad cujem ovako nesto koliko ljudi imaju problema sa tim kad zele da bace,pa to je strasno,srecna sam sto sam ne pusac. a,tebi stecak zelim cvrstu volju i da izdrzis,dokazi da mozes biti sam sebi gazda
stecak
Number of posts : 72 Location : tu u blizini Peпyтaциja : 0 Registration date : 15.01.2010
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Čet 4 Feb - 9:18
Fala kolege po sajtu na podrsci.Ostalo je sada do mene i moje volje. Omrzle su mi bombone Na ovu temu se javim za oko 10 dana sa izvjestajem
Mare
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Sub 6 Feb - 18:39
Meni je i ovo pomoglo , pa će možda i tebi ..
mrav
Number of posts : 2150 Peпyтaциja : 1 Registration date : 30.11.2009
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Ned 7 Feb - 14:47
Zasto covjek uvijek primi lakse neke lose od dobrih navika i koje posle tesko moze da odbaci? Ja isto volim ponekad zapaliti, ali ne zato sto je to nesto ukusno i fino kao sto pojedinci tvrde (kad posle dobrog jela kazu kako ce da zapale jednu...) nego vise kao neku vrstu dopinga za mozak mada i to mozda umisljam. Uglavnom covjek koji "dimija", ne moze reci da je to nesto dobro. Bolje umjesto cigarete uzeti neku tanku mrkvu u usta i grickati je.
stecak
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Ned 7 Feb - 21:51
Meni je i ovo pomoglo , pa će možda i tebi ..
Ma da svi popovi i hodze govore nemoze manje od 5 cigara dnevno
loparac-98
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Ned 7 Feb - 22:15
mrav ::
Zasto covjek uvijek primi lakse neke lose od dobrih navika i koje posle tesko moze da odbaci? Ja isto volim ponekad zapaliti, ali ne zato sto je to nesto ukusno i fino kao sto pojedinci tvrde (kad posle dobrog jela kazu kako ce da zapale jednu...) nego vise kao neku vrstu dopinga za mozak mada i to mozda umisljam. Uglavnom covjek koji "dimija", ne moze reci da je to nesto dobro. Bolje umjesto cigarete uzeti neku tanku mrkvu u usta i grickati je.
Moj mravu, znaš li da sve što je Đavolje, djeluje tako slatko, neodoljivo i privlačno i dok trepneš već si u grijehu. A ovo što veliš posle jela da cigara pravo godi, to je živa istina, pa zbog toga sam još uvjek pušač i žao mi se rastati od tog slatkog-štetnog poroka, duboko svjestan njegovih pogubnih posljedica. Blago onima koji su se otresli tog poroka i koji sada uživaju tj. dišu svojim punim plućima i ne truju svoje najbliže ukućane (tj. pasivne pušače). Hoće oči da vide kud dim ide.
Mare
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Ned 7 Feb - 22:17
Vidi prijatelju , ja se potpuno slažem sa Momom Kaporom bivšim pušačem , koji kaže da čovjek ne može biti kompletna ličnost ako nije svijet oko sebe barem jednom gledao kroz duvanski dim . Iskrivljena slika stvarnosti koju pruža uživanje cigarete nije toliko loša , uostalom smatram da pušači bolje donose odluke i imaju plodniju maštu od nepušača. Evo skoro je prošla godina kako sam ostavio pušenje i smatram da još nisam dovoljno izliječen od ovisnosti , u svojim snovima ja sam i dalje pušač iako na javi ne pomišljam na cigaretu . Za ovaj savjet oca Joila , nemoj da te vrijeđa , nije važno šta popovi ili hodže govore , nego u šta čovjek vjeruje , to je poenta ove priče .
loparac-98
Naslov: Laserski tretman za odvikavanje od pušenja !!! Ned 14 Feb - 12:14
Nije loše i ovo pogledati, pa i podvrgnuti se tretmanu.
http://www.nofumare.com/
Mare
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Uto 16 Feb - 18:42
A koliko li košta ovo ???
loparac-98
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Sre 24 Feb - 17:31
Kolko košta da košta. Hehehe. Evo još jednog razloga da se baci kesa sa duvanom.
КО ЈЕ ПАМЕТНИЈИ: ПУШАЧИ ИЛИ НЕПУШАЧИ?
Истраживање на 20.000 израелских војника показало је да пушачи имају нижи квоцијент интелигенције (IQ) од непушача. Такође показало се да што више неко пуши то му је IQ нижи. Занимљивости13:42 | 24/02/2010
Извор: РТРС
Међу испитаницима било је 68 одсто непушача, 28 одсто пушача и 4 одсто бивших пушача. Установљено је да су пушачи имали знатно нижи IQ од непушача, чак и када су из испитивања искључени фактори социоекономског статуса и претходног формалног образовања.
Просјечан IQ непушача био је 101, а пушача 94. Квоцијент је полако падао с количином попушених цигарета, па је тако био 98 у оних који пуше до пет цигарета на дан, а 90 у оних који попуше кутију и више. Они који попуше кутију цигарета на дан имају у просјеку за 7,5 бодова нижи IQ од непушача.
У истраживању је учествовало и 70 парова браће од којих је један био пушач, а други не. И у тим је случајевима утврђено да брат непушач има већи IQ од пушача.
Израелски научници су на основу тих резултата закључили да је вјеројатније да ће особе с нижим квоцијентом интелигенције прије прихватити цигарету него чињеницу да пушење људе чини глупљима.
З.Ш.
http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=16916
loparac-98
Naslov: Majmun radi što majmun vidi !!! Čet 4 Mar - 20:29
http://rtrs.tv/av/player.php?id=554&x=0
Zumbul devojka
Number of posts : 20 Peпyтaциja : 0 Registration date : 09.04.2011
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Sub 9 Apr - 9:53
loparac-98 ::
Može se prekinuti sa tom štetnom navikom, samo treba pokušati i istrajati u namjeri.
Pre "mogu" mora prethoditi "želim".
Mark Tven je rekao "Najlakše je ostaviti cigarete, to sam uspeo 100 puta".
Citat :
Ko prebrodi prvu krizu, lakše će prebroditi drugu koja je slabijeg intenziteta, pa treću itd. dok ne iščeznu, treba naći neku novu zanimaciju, što više boraviti na čistom i svježem zraku, često izvoditi vježbe disanja (najbolje penjanje uzbrdo), trošiti što više jabuka pod broj jedan ili drugog raznog voća. Povremeno koristiti osvježavajuće mentol bombone. Izbjegavati društvo pušača i zadimljenih prostorija, bar izvjesno vrijeme. Po kući skloniti pepeljare i sve što vas podsjeća na tu otrovnu naviku. Što više šetati i kretati se. I naravno kad god se osjeti kriza popiti neki kvalitetan čaj. Nije loše i neki travari preporučuju žvakanje lista nane divlje ili pitome (može i suva herba) ili lista Anđelike (Angelica archangelica ). Dugo žvakati u ustima i isisavati stvoreni sok, nakon toga ispljunuti ostatke. I uspjeh je zagarantovan. Da mi nije mojih ljekovitih čajeva davno bih bio pokojnik, upravo zahvaljujući OTROVNOM DUVANSKOM DIMU !!!
Sve ovo što savetuješ treba upražnjavati i pušač.
Onaj ko odluči ostaviti cigarete, moja je filozofija, ne treba ništa što podseća na duvan sklanjati od sebe, naprotiv. Baciš se u koštac sa svime što podseća i pobediš sve te male stvari svojim čvrstim karakterom.
Zar je jedna cigareta jača od mene? Nije, hoću da dokažem da nije tako što ću odoleti svim izazovima. Moja preporuka je da će pušač lakše podneti prestanak pušenja ako to radi postepeno. Time će sačuvati svoj organizam od ataka. Jer, niko nije prvi dan popušio dve kutije pa ne mora ni poslednji dan pušačkog staža. Neka poslednjeg dana popuši samo jednu, kao što je i počeo.
loparac-98
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Sub 9 Apr - 23:31
Nije me još neka teška nužda natjerala da se manem tog "slatkog" poriva. Evo bliže se uskoro četiri pune decenije aktivnog pušačkog staža. Da mi ne smeta, ne mogu to reći, jer mi duvan smeta itekako, kako meni lično, tako i mom porodičnom okruženju koje znam da ugrožavam. Ali eto našao sam neke načine da se borim i živim s tom lošom navikom i odgađam definitivni rastanak s njom. Teška materijalna situacija umjesto da mi ide na ruku NAPROTIV povećava potrošnju (dnevnu dozu nikotina) što je očigledni apsurd. Da mi je bila ova pamet, a one godine sigurno nikad ne bih bio pušač. Možda bi tada bilo mjesta nekom drugom poroku, ne znam ?Sem ako ne proživim još jednom ovaj svoj život. Može se reći da sam se i pomirio sa svojim ličnim porazom na tom planu, jer sam već dosta toga izgubio u nepovrat. Trudim se da utičem pozitivno i vaspitno na svoju djecu da na mom primjeru vide i shvate, da je cigareta jedno veliko zlo po onoga koje konzumira i nadam se da sam u tome u potpunosti uspio. Treba smoći snage, znati i umjeti bar uživati dostojanstveno i do kraja u svom porazu i u svojoj beznadežnosti. Ako ništa, to me bar tješi.
Zumbul devojka
Number of posts : 20 Peпyтaциja : 0 Registration date : 09.04.2011
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Pet 6 Maj - 19:50
loparac-98 ::
[b]Nije me još neka teška nužda natjerala da se manem tog "slatkog" poriva.
Jedne godine pred pričest kažem ja svešteniku da sam pušač i da sam pušila u vreme posta a on mi kaže da pušenje nije greh već porok.
Mnogi poročnost izjednačuju sa grehom a ne bi trebalo, nikako. Porok su zapravo baš to što ti kažeš "slatki" porivi.
Važno mi je da sam smanjila i to znatno a nisam to sebi zadala, jednostavno je došlo spontano i jako sam zadovoljna.
Mare
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Pon 9 Maj - 14:41
Nakon dvije godine i dva mjeseca , podlegao sam . Sad naziv ove teme treba promjeniti u ; treći dan pušim . Eto ...
Mr. Majevica
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Pon 9 Maj - 17:36
Nakon dvije godine i dva mjeseca , podlegao sam . Sad naziv ove teme treba promjeniti u ; treći dan pušim . Eto ...
Не знам шта бих ти рек'о кад си толико издржао....
loparac-98
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Uto 10 Maj - 23:34
Za sve su krivi prokleti INDIJANCI i njihove lule mira.
Šta ćeš. Hoće oči da vide, kud dim ide. Maglu s očiju skidati moraš. Ja kao strastveni zavisnik od nikotina, došao sam do tog stepena zavisnosti, da svako ostavljanje tog poroka potiskujem u podsvijest, prosto rečeno ne smijem ni pomisliti na njegovo bacanje, a i ne želim, jer mi svaka godi. Smireno i trezveno posmatram svijet i život oko sebe, samo kad sam u njegovom društvu. Bez njega (ili ako su male zalihe) postajem olako razdražljiva i nervozna osoba. Trudim se da budem JA jači od njega, a sve zavisi dokle. Vjerovatno sve dok mognem disati. I još sam sebi utuvio da mi nijedno uživanje nije potpuno bez njega. Znam da se zavaravam, ali meni to baš tako dođe. Naš narod često puta kaže u vezi toga ostavljanja duvana i ovo: Ko je prestao pušiti, pušiće, Ko je prestao kockati, počeće. Ko se kurvao, nastaviće. Al koje prestao (one stvari), nikad više neće.
mrav
Number of posts : 2150 Peпyтaциja : 1 Registration date : 30.11.2009
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Sub 14 Maj - 0:37
Neko kaze da piti alkohol nije rjesenje. A, ja kazem da ne piti alkohol isto nije rjesenje.
Vjerovatno da je tako i sa cigaretama. Ko ne pusi umrijece. Ko pusi prije ce.
Kako god okrenes, bice ovcetine.
Pantelija
Number of posts : 545 Age : 46 Location : Lopare Peпyтaциja : 0 Registration date : 18.05.2009
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Pet 17 Jun - 17:50
Pušio sam i po tri kutije dnevno, srećom toliko me je zaboljela glava da sam morao prestati pušiti. Ko zna da me nije počela glava boljeti možda me posle ništa više nebi nikada zaboljelo. Tako da ne pušim već devet godina.
ZVEZDICA
Number of posts : 3384 Location : Majevica...U srcu Peпyтaциja : 2 Registration date : 11.01.2013
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Čet 24 Jan - 8:59
E Mare,Mare...
ZVEZDICA
Number of posts : 3384 Location : Majevica...U srcu Peпyтaциja : 2 Registration date : 11.01.2013
Naslov: Re: Teci dan ne pusim !!! Ned 17 Feb - 16:39
Pantelija ::
Pušio sam i po tri kutije dnevno, srećom toliko me je zaboljela glava da sam morao prestati pušiti. Ko zna da me nije počela glava boljeti možda me posle ništa više nebi nikada zaboljelo. Tako da ne pušim već devet godina.