| da li neko zna sta je ovo ? | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
maxmarko
Number of posts : 3 Peпyтaциja : 0 Registration date : 17.02.2015
| Naslov: da li neko zna sta je ovo ? Uto 17 Feb - 20:47 | |
| pozdrav cela ova figuruca je od srebra da li neko zna za sta sluzi i kolika je njena vrednost ? | |
|
| |
gljeb
Number of posts : 726 Peпyтaциja : 12 Registration date : 10.03.2013
| Naslov: Re: da li neko zna sta je ovo ? Uto 17 Feb - 21:57 | |
| Поздрав,брате. Мени ово личи на неки стари свијећњак, ани немам представу о димензијама. Чак ми се чини да је у питању свијећњак са писаљком, која се умакала у восак и њоме се писало. Али нисам сигуран. Мислим да би могао да погледаш на сајту и форуму Архео-аматера Србије. Они се занимају културном пљачком и препродајом старина. Ми се више трудимо да то сачувамо и да остане међу нашим народом, како материјално, а тако и духовно благо. Тј. да се сачува од заборава. Тиме што ћемо такво нешто продати за ситне паре, можемо само изгубити, а ништа добити. | |
|
| |
loparac-98
Number of posts : 4122 Location : lopare Peпyтaциja : 4 Registration date : 31.12.2008
| Naslov: Re: da li neko zna sta je ovo ? Uto 17 Feb - 22:20 | |
| | |
|
| |
maxmarko
| Naslov: Re: da li neko zna sta je ovo ? Uto 17 Feb - 22:40 | |
| nije moje samo me zanima sta je ? inace je u privatnoj kolekciji slika je od facebooka... pise da je staro 150 god i da je visoko 30 cm | |
|
| |
gljeb
| Naslov: Re: da li neko zna sta je ovo ? Sre 18 Feb - 12:06 | |
| Онда сам 95% сигуран да се ради о свијећњаку. И то види се из неке богате куће. Доста је украшен, па би могло бити источњачко. Они воле да се занимају тим филигранима. Западњаци су више простији. Мада, ко ће га знати. | |
|
| |
cnct56
Number of posts : 72 Peпyтaциja : 0 Registration date : 09.01.2011
| Naslov: Re: da li neko zna sta je ovo ? Sre 18 Feb - 13:22 | |
| | |
|
| |
loparac-98
Number of posts : 4122 Location : lopare Peпyтaциja : 4 Registration date : 31.12.2008
| Naslov: Re: da li neko zna sta je ovo ? Sre 18 Feb - 17:32 | |
| | |
|
| |
gljeb
| Naslov: Re: da li neko zna sta je ovo ? Sre 18 Feb - 19:36 | |
| Управо тако! Скроз си управу. То ми се учинило као она писаљка, али сада када си то увеличао, сигуран сам да је то свијећњак са тим продужетком којим се гаси свијећа и то господском руком да се исти не би случајно опржио! Мислим да није кандило, које јесте слично, али ипак је горе на врху мали отвор гдје може да стане једино свијећа, а не уље и фитиљ. | |
|
| |
maxmarko
| Naslov: Re: da li neko zna sta je ovo ? Čet 19 Feb - 6:12 | |
| pitao sam coveka i necete verovati sta je korisceno je za zacin od belog tartufa na dvorcima nije svecnjak kao sto smo svi mislili | |
|
| |
gljeb
| Naslov: Re: da li neko zna sta je ovo ? Čet 19 Feb - 20:19 | |
| Е, брате драги, гдје нађоше тартуфе у та времена?? Не бих никад на то помислио, ни под тачком разно. Шта ћеш, кад ми ситна раја знамо само шта је прасе печено на ражњу. | |
|
| |
Mr. Majevica
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
| Naslov: Re: da li neko zna sta je ovo ? Pet 20 Feb - 13:27 | |
| - gljeb ::
- Е, брате драги, гдје нађоше тартуфе у та времена?? Не бих никад на то помислио, ни под тачком разно. Шта ћеш, кад ми ситна раја знамо само шта је прасе печено на ражњу.
хе хе па није баш тако. Него се код нас ,,гађало,, тартуфима у то доба. Јели их к'о јабуке ! Није се придавала већа пажња, ,,обреду,, једења тартуфа, као код ових са овим силним апаратурама. Код нас вргањ кад се нађе па у кајмаку спреми ,е зато би се мождa тада и могло употријебити ово чудо технике хе хе | |
|
| |
TheMiner
Number of posts : 157 Age : 39 Location : Ćumur City Peпyтaциja : 0 Registration date : 31.08.2009
| Naslov: Re: da li neko zna sta je ovo ? Ned 22 Feb - 11:29 | |
| Ovo je nargila ili svijećnjak stilizovan kao nargila-šiša. U donji dio se stavlja voda ili mlijeko, a gore se stavlja briket i aroma/duvan (šta već). Puši se uvlačenjem na ovo crijevo. | |
|
| |
gljeb
| Naslov: Re: da li neko zna sta je ovo ? Ned 22 Feb - 20:27 | |
| Добро си ово приказао, стварно опасно личи на наргилу овај наш горе наведени предмет! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: da li neko zna sta je ovo ? | |
| |
|
| |
| da li neko zna sta je ovo ? | |
|