...Значајно је да старији свој крај не сматрају баш као део Босне. За њих је Босна (права Босна), западно од Мајевице, околина Тузле и даље према западу и југу од Тузле. Босански Брод је ,,Босна,, ,а ,,ми смо Мајевичани,,. Та ужа Босна зове се и ,,Горњи крај,,....
,,Мајевица - с особитим обзиром на етничку прошлост и етничке особине мајевичких Срба,,
Миленко С. Филиповић
Сарајево 1969.
MAJEBИЧKИ ФOPYM
...Значајно је да старији свој крај не сматрају баш као део Босне. За њих је Босна (права Босна), западно од Мајевице, околина Тузле и даље према западу и југу од Тузле. Босански Брод је ,,Босна,, ,а ,,ми смо Мајевичани,,. Та ужа Босна зове се и ,,Горњи крај,,....
,,Мајевица - с особитим обзиром на етничку прошлост и етничке особине мајевичких Срба,,
Миленко С. Филиповић
Сарајево 1969.
MAJEBИЧKИ ФOPYM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Number of posts : 2823 Age : 46 Peпyтaциja : 0 Registration date : 29.01.2008
Naslov: Muzichka apoteka narodne medicine . Pet 20 Jun - 23:23
Poshto vidim da bespravno ignorishete kvalitet narodne muzike , moram da vam serviram par recepata , za oporavak bubnih opni .
Mare
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Sub 21 Jun - 7:22
Nije bash njena najbolja pjesma , ali jedna od boljih svakako jeste .
Mare
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Sub 21 Jun - 7:37
Mr. Majevica
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Sub 21 Jun - 14:54
Nishta bez Tozovca ! Oboriiii !
Predrag Zivkovic Tozovac - Suva drva (..i to Live..)
Kym
Number of posts : 951 Peпyтaциja : 4 Registration date : 10.02.2008
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Čet 3 Jul - 16:45
Meni jedna od boljih n. pjesama
https://www.youtube.com/watch?v=BSwa--3ZPP4
PS: negdje je objasnjeno kako se postavlja sa youtube, al' ja to sad ne mogu da nadjem.
Gost Gost
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Čet 3 Jul - 17:12
Vida Pavlovic-Kada se ljubav u mrznju pretvori
lija
Number of posts : 4287 Peпyтaциja : 2 Registration date : 31.01.2008
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Uto 15 Jul - 0:43
Meni je ova ( Mladen Tomic-Crveni karanfili) extra i ubitacna, posebno zbog nacina kako je otpjevana-sjetno u skladu sa tekstom. https://www.youtube.com/watch?v=FmiICqxN8Fo A, poruke ispod spota su prica za sebe, bas kvare ambijent spotu.
Evo jos jedne pjesme cije me note i tekst dokrajce-Toma Zdravkovic-Tuzno leto https://www.youtube.com/watch?v=BK6qgE4Zz9Y
Mare
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Čet 24 Jul - 9:47
lija
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Pet 8 Avg - 13:43
Evo jos lijekova. Iskopah ovu pjesmu danas, pa razmisljam o tekstu kako je u odnosu na danasnji "vakat" totalni outsider, djeluje nerealno, kao da je proslo par vijekova od tada. Gle samo ovih isjecaka iz teksta "...Kad si mi maslacke stavljao u kose...", "...Svuda se cuju pesme kopaca...", "...vodonosa vodu sa izvora nosi...", "...Kako smo po livadi trckarali bosi...", "...na pocinak idu jaganjci beli..."
https://www.youtube.com/watch?v=vQcvb1bIUwE
A tebe nema Ponovo se sunce umiljava zori i novom danu zracima golica travu punu rose a ja se secam k'o da juce bese
Kad si mi maslacke stavljao u kose i sve je isto kao nekad davno zelene polja, listaju breze i behar se u procvat sprema
Ref. A tebe nema, a tebe nema a tebe nema, a tebe nema
Svuda se cuju pesme kopaca i frule zov vodonosa vodu sa izvora nosi a ja se secam k'o da juce bese
Kako smo po livadi trckarali bosi i sve je isto kao nekad davno zelene polja, listaju breze i behar se u procvat sprema
Ref.
Fenjere svici lagano pale spusta se mrak na pocinak idu jaganjci beli a ja se secam k'o da juce bese
Kako smo se nekad ti i ja voleli i sve je isto kao nekad davno zelene polja, listaju breze i behar se u procvat sprema
Ref.
Gost Gost
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Sub 23 Avg - 12:15
Jovica Petkovic i Slobodan Lalic
Gost Gost
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Sub 23 Avg - 12:19
Slobodan Lalic i Jovica Petkovic - Opancici Pleteni
D4
Number of posts : 742 Peпyтaциja : 0 Registration date : 11.02.2008
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Sub 23 Avg - 19:23
MARE AJD NA PIVO...
Svaka cat za Krcmu i Djevojku iz grada, ko da si mene pitao, obavezno se ubijem, a evo i sad otvori pivo, pa reko da te pozovem..
MOze li jedna muzicka za mene, posto neznam kako stavljate te snimke, zamolila bi nekoga da stavi Haljinica boje lila za mene.. MOze li?
Hvala
Gost Gost
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Sub 23 Avg - 20:25
HALJINICA BOJE LILA
lija
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Pet 10 Okt - 15:49
Sta je ovo, izgleda da odavno nema lijeka apoteka? Evo nesto sto ce nekim mozda doci kao lijek, mada mene prije razboli-tekst je strava, ne znam ko se uz ovo ne bi napio. S namerom dodjoh u veliki grad-Saban saulic https://www.youtube.com/watch?v=pTKogmKTKok&feature=related
S namerom dodjoh u veliki grad ostade za mnom moje rodno mesto na rastanku majka grlila me dugo cuvaj se sine i pisi nam cesto
Ref. A ja sam poceo da lutam ja vise ne znam s kim vencav'o sam se i razvodio s kafanama velegradskim
Stanov'o sam negde na kraju grada trosio oceve poslednje pare gledao sam raskos i srecne ljude setio se majke i kuce stare
Ref.
Mozda i takav postao ne bih da mi je ona pruzila radost razocaran u zivot i najvecu ljubav rasipao svoju nesrecnu mladost
Ref.
D4
Number of posts : 742 Peпyтaциja : 0 Registration date : 11.02.2008
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Pet 10 Okt - 17:59
Fina je pjesma Lijo!!!
lija
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Pet 10 Okt - 18:05
Znaci li to da je lijek, ili naprotiv nesto kao otrov?
Mare
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Uto 16 Feb - 19:36
slavisaa
Number of posts : 29 Age : 63 Location : zemun Peпyтaциja : 0 Registration date : 17.02.2010
Naslov: muzika Sub 20 Feb - 0:13
Opasan si Mare! sto bi rekli "dje me nadje jbt" Na youtube-u sam naisao na Mitra pjeva SJAJ MJESECE.....EXTRA
Mare
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Sub 20 Feb - 19:06
Izvini al kad se pominje Mitar Bosin , onda preferiram ovu :
Mr. Majevica
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Ned 22 Avg - 23:03
Ништа без рах. Саје
ZVEZDICA
Number of posts : 3384 Location : Majevica...U srcu Peпyтaциja : 2 Registration date : 11.01.2013
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Sub 16 Feb - 9:47
Leci,leci...Ubije sve u meni. Milance
Jao, zivote.
...Dao bih ovo malo zivota,sto ce mi proci,u ceznji za tobom...
... ti zivot.
ZVEZDICA
Number of posts : 3384 Location : Majevica...U srcu Peпyтaциja : 2 Registration date : 11.01.2013
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Sub 16 Feb - 22:46
...Svirajte nocas, samo za...
ZVEZDICA
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Sub 16 Feb - 22:50
Jao pesme...
...Da si me zaboravila..?
ZVEZDICA
Naslov: Re: Muzichka apoteka narodne medicine . Sub 16 Feb - 22:55