Harvester
Number of posts : 1 Peпyтaциja : 0 Registration date : 16.07.2008
| Naslov: Semberija i Majevica ? Sre 16 Jul - 8:10 | |
| Zašto je Majevica otuđena od Semberije i Semberija od Majevice _ Na internetu ali i u realnom životu Lopare se više vežu za Brčko i Tuzlu nego za Bijeljinu ... U Bijeljini nema skoro nikakvih informacija o dešavanjima u Ugljeviku, a pogotovo u Loparama ...
Zašto SiM ideja pada u zaborav i zašto smo razjedinjeni ? | |
|
Labud
Number of posts : 4485 Peпyтaциja : 0 Registration date : 15.04.2008
| Naslov: Re: Semberija i Majevica ? Sre 16 Jul - 9:05 | |
| pa ne znam zasto je to tako.Moda zato sto su Lopare uvijek pripadale Tuzli i Brckom i sto smo mi uvijek ako nam nesto treba isli u Tuzlu ili Brcko a slabo je ko isao za Bijeljinu... Mozda se ne spominju desavanja u Ugljeviku i Loparama zato sto se tu slabo sta i desava zanimljivo da bi se imalo sta da spomene..Mada iskreno trebalo bi vise da se spominje informacije sa ovih opstina... | |
|
Mr. Majevica
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
| Naslov: Re: Semberija i Majevica ? Sre 16 Jul - 9:31 | |
| To je istina i tako je bilo. Vjerovatno shto je mnogo blize, a i nekad su veci centri (svega) bili Tz i Bch od Bijeljine. Bijeljina se tek poslije Otadzbinskog rata pochela izgradjivati i postajat sve veci centar, kao shto je sad. A ideja SiM je ideja Srpskih Autonomnih oblasti, koje su osnovane radi organizovanja i odbrane srpskog naroda od pogroma zlotvora, a nestaju tj. prerastaju u nashu Otadzbinu Republiku Srpsku. Harvester (shala) ova SiM ideja, danas bi se mogla protumachiti kao separatizam | |
|
lija
Number of posts : 4287 Peпyтaциja : 2 Registration date : 31.01.2008
| Naslov: Re: Semberija i Majevica ? Sre 16 Jul - 11:51 | |
| - Harvester ::
- Zašto je Majevica otuđena od Semberije i Semberija od Majevice _
Na internetu ali i u realnom životu Lopare se više vežu za Brčko i Tuzlu nego za Bijeljinu ... U Bijeljini nema skoro nikakvih informacija o dešavanjima u Ugljeviku, a pogotovo u Loparama ... Zašto SiM ideja pada u zaborav i zašto smo razjedinjeni ? Na internetu mi nije poznato da se vise vezu za BC ili jos gore TZ, ali u realnom zivotu donekle, cemu je razlog prije svega prostorna udaljenost, odnosno blizina, pa ljudi ako im treba nesto da kupe/prodaju to obave tamo gdje im je blize, jer im je tako lakse i isplativije. Inace, koliko je meni poznato, od 92. pa na ovamo taj kraj je ipak u daleko prisnijoj vezi sa BN nego drugim gradovima. Da li ce u vecem njestu biti informacija o manjem mjestu, zavisi prvenstveno od veceg mjesta. Razjedinjenje ne postoji-to Srbima ne bi smjelo da se desi, ali ima dosta razlika u mentalitetu, shvatanjima i nacinu zivljenja. | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Semberija i Majevica ? | |
| |
|