| Mi pocesmo i vi nastavite! | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Mr. Majevica
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
| Naslov: Mi pocesmo i vi nastavite! Sre 16 Jul - 15:35 | |
| Jest da nije ni blizu Nikoljdana, ali mashta moze svashta ! Inache ova pjesmica za dijecu se zove ,,Provokacija,, Eh ti Lijo, crvenog li krzna, Da se ovijeh dan nisi malo smrzla ? To te pitam iz radoznalost chiste, Vidim ,priglavci ti nisu boje iste ! Jedan je crvene drugi boje zute, Kad te pogledam, posumnjam u te ! Jest da je Sv. Nikole Slava al' od pica Lijo ne mora da boli glava... | |
|
| |
lija
Number of posts : 4287 Peпyтaциja : 2 Registration date : 31.01.2008
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Sre 16 Jul - 15:40 | |
| Eh ti Mr. Majevico hladnoga ti piva sto me tako ljagas ;D sta li sam ti kriva? Ja ne nosim priglavke-krv je moja jos mlada i vrela vec je problem u tom sto sam sada tebe ja pijanog srela. | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Sre 16 Jul - 15:46 | |
| Kriva mi ni malo nisi, a za ljaganje ti se chini pobrkala stvarno ti si priglavke na mjesechini Eto nek' drugi neko kaze nek' niko ne gleda u me' Da ne bude Mr. Majevica laze ostace mi vjechne traume | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Sre 16 Jul - 16:02 | |
| Mozda nije pivo ali nesto jeste-ako se ja pitam smjela bih se zakleti-Marsala mi Tita. Gdje ti vidis mjesecinu skoro u po´ bijela dana da te neko nije kokos loptom gadjao pa ti zato malo utrnula glava? | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Sre 16 Jul - 16:10 | |
| Sad zavisi Lijo, na kojoj si Zemlje strani Meni sija mjesec mio Pun, zut, razdragani... Eto ko drug drugu, ja ti velim priglavci ti jesu razlichitih boja Ako nisu, srecu ti zelim Nek' odluchi pamet tvoja... Na ulicu ,sharenih priglavaka da izadjesh ti si heroj Bicesh uzor potomaka Za istoriju ti se ne boj... | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Sre 16 Jul - 16:38 | |
| E, ako si ti drug mi iskren, pravi, pa o meni tako mnogo brines, ajde da ti vjerujem, jer i ja sam danas svasta nesto pila, pa se mozda pred ocima mojim magla uhvatila, a ti mi oprosti-nemoj da se ljutis. I jos samo ja te ovo molim, da mi s sape crveni ti priglavak skines tesko mi je, pascu, nesto se teturam i jos ako imas zuti da posudis da se zbog carapa raspar vise ne sramotim. | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Sre 16 Jul - 16:45 | |
| Evo Lijo, ne znam dal' ti smijem reci Priglavke tvoje, radi zanimljive priche Mrav ih sakri, eno ih u vreci Ushi i nos od lazi mi niche. Otkrih tajnu, a zekleo se Mravu da ti nikad to reci necu ni za novac, ni za esepreso kavu eto Lijo priglavci su u vreci.... | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Sre 16 Jul - 16:57 | |
| Znaci tako! Lazes liju, lazes mrava jos se necem dobrom nadas!!! E svaka ti cast! Ma bolje da sutim! :-X Prodao si prijatelje za priglavak jedan-i to onaj zuti jer ti bjese zao da mi ga posudis! | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Sre 16 Jul - 17:00 | |
| Eto sad ja ni kriv ni duzan Shto oboma vjeran drug bijashe Meni ovo posta san ruzan Shto unishti druzenje nashe Zbog vrlina i dobrote, svoje Krijuci drugog ispadoh mamlaz Josh pokazah ti charape tvoje Izgleda da je ovdje razalaz ? | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Sre 16 Jul - 17:17 | |
| Razlaz nego sta? Jer umjesto lika nekad moga dobrog prijatelja sve mi se vise prividja cvijet suncokreta! | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Sre 16 Jul - 17:22 | |
| Od mjeseca mog punog do tvog suncokreta cvijeta dovede nas pricha sadrzaja tuznog Pricahce se o ovome dok je ovog svijeta. Kuvala se pricha, od pochetka samog Sad sve vishe sumnjam u tebe i Mrava Na tanak led navukli me ,k'o pravog Popas'o sam foru, ko krava..... | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Sre 16 Jul - 17:33 | |
| Ne diraj mi mrava zato leti glava nego ti je bolje da se malo smiris i s lijom pomiris pa mi onda zato priglavke ispleti da ih lija nosi i zimi i ljeti ili mozda bolje da ih kao ukras okacim na regal da ih stalno gledam ili jos najbolje da ih na pijaci prodam pa kupim bombona. | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Sre 16 Jul - 18:40 | |
| Poshto tako ti mi reche Meni nishta drugo nije preche Priglavke cu isplest' nove Pa njih kachi na zidove Na pijaci ,malo novca prodajom njih cesh skupit loshu vunu dala ovca ni bonbone ne mosh' kupit Eto Lijo ovih dana ti ochekuj paket jedan Moc' ga necesh podic' sama Al' to ce biti poklon vrijedan.. pun priglavaka ,boja razni za regale i zidova mnogih mozesh drzat i na vazni umjesto onih lutaka tvojih | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Sre 16 Jul - 23:45 | |
| E svaka ti cast dobri druze moj mnogo sam ti zahvalna na posiljci ovoj!
Ne budem li posiljku mogla podic´ sama u pomoc cu pozvati vuka mog drugara.
Priglavke cu zute obut´ jos koliko danas pa cu sumom krenuti pjevajuci naglas.
A veceras kada krenem na sumsku zuraju nazuti cu sarene kakve niko nema u sumskome raju.
A kad bude slava kod nasega dobrog druga mrava za tu priliku cu izabrati dva priglavka plava.
Nego da te pitam ako nista protiv nemas da l´ se mozda i ti na tu slavu spremas?
Ako ne znas put a ti podji sa mnom da l´ je vrijeme vec da kupimo poklon? | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Čet 17 Jul - 20:51 | |
| Bash mi je drago, shto sve prodje kako treba od silne s priglavcima zavrzlame sad mi ravno sve do plavog neba... A na mravljevu slavu , ja doci necu Nepozvan sam ,pa da drugom kvarim srecu ! ??? S svojom pozivnicom samo, nuchen sam od malena, tako, Mozesh uci na slavu pravo Onda nemam stida i sve mi je lako.... :'( ...Chekam poziv... | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Čet 17 Jul - 23:40 | |
| Eh, moj dragi Mr. Majevico ako samo ti se s pozivnicom kreces sa takvim odgojem nikud stici neces. ;D
Nego samo joste ovo da ti javim: ja gost biti necu na mravljevoj slavi jer obome nam je slava jednog istog dana.
Pa ti sada biraj na koju ces stranu ako ne znas a ti novcic baci vidi sta ces dobiti pismo ili glavu pozivnicu s mojim krasnopisom upravo ti saljem po golubu bijelom pismonosi! ;D | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Pet 18 Jul - 0:12 | |
| Ko mi posla, tom cu i da dodjem Shta cu ,takva je sudbina moja. Vrijeme je poklon kupit, da podjem Bice mi draga Slava tvoja.... A josh drushtvo, tvoje odabrano ica i pica, sa svih meridijana Sve je to pazljivo izabrano ma za to te i zovu: Opasna Lijana ! | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Pet 18 Jul - 0:26 | |
| Druze moj vrli, samo izvoli! Bice mi drago da takvog gosta imam! Za poklone ne brini, put je bas dug, nista ne nosi, meni ce dovoljni biti lijepi stihovi. | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Pet 18 Jul - 0:27 | |
| Onda dobro ! Stihovi su lakshi ! Mislio sam poklon vuci, do jazbine tvoje, Sad mi briga s grbche sjashi ! Dolazim ! Tako mi Majevice moje ! | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Pet 18 Jul - 0:31 | |
| Ne kuni se nasom Majevicom kad znas dobro da pouzdan nisi ti blesavi stvore! A jos uz to nije lako stici do jazbine moje.
Da sam na tvom mjestu ja bih prvo nabavila cizme toplo skijasko odijelo i naravno skije.
U ruksak bih malo rakijice stavila za srecnijeg puta to vise zbog zime a ne sto je bas zarazno ljuta.
Svakako bih ponijela i kakvo penkalo da fine misli mi ulovi kada krenu od mene da pobjegnu i vjecito ostavi u sarenom tefteru. | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Pet 18 Jul - 0:34 | |
| Sve sam ja to pripremio Lijo ! A za ovo: ,,Blesavi i nepouzdani stvore,, , vidjecesh ti mene, pa taman rikn’o bio ove uvrede, stvorishe mi bore… Sad me ljutish i pravish da ne znam Pronaci pute do jazbine tvoje Prtine mnoge pravio ja sam A kompas ce stari odraditi svoje… Irvase sam pozajmio od Djeda Reko mi je: ,,Do tridestog mi vrati !,, Malo je falilo da mi ih ne da… Al’ ga podmitih ,ljutom od 50 Vati.. | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Pet 18 Jul - 0:39 | |
| Eh, nije lija luda! Zna ona hiljadu cuda! Odmah je lija snimila sa kim to posla ima.
Onako lijepu cak unikatnu pozivnicu ti bacio si hladno k'o kakvu nevaznu sitnicu.
Il' da ti u putu nije neki irvas- ne dao Bog slomio nogu ili jos gore mozda i rog? | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Pet 18 Jul - 0:42 | |
| Lijo ,koliko vidim ti pojma nemash Shta se tog dana Stefanovog zbilo I zashto me toliko, bez razloga zezash Shto ne dodjoh, mozda ti je chak i milo ? > Da bacim onakvu pozivnicu lijepu Nisam luda, nego ,eno je na zidu Da sam je okachio machku o repu Ne bi se ni desilo, ono shto me stignu ! A stiglo me to ,da znash samo Shto ni u snu ,sanjao ne bih : Krenuo sam ja ,prema tebi tamo, Tako mi Djedovih saonica ovih ! Rogati Rudolf, zapamtice mene Pred polazak nash ,najeo se slame Od marihuane, sushene, zelene Shto sam je ja sadio za me…. I tako ti mi podjoshmo na Slavu On sve brze kopitama ,klepa Obuzdat mu njegovu rogatu glavu Nije mogla ni zeljezna sherpa… ;D Od sile brzine i udara vjetra Saonice udarishe u oblak bijeli Mene ,odmah zaboli moja jetra Pokvari mi, ovaj uzitak cijeli ! Eto tako ti se to stvarno zbilo Mene ,,naduvani,, Rudolf da zezne Na Slavu tvoju , sad mi krivo Shto nedodjoh da probam ,bar meze ! ;D | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Pon 21 Jul - 6:34 | |
| Znam ,mozda si sada ljuta Shto isprichah juche sudbu svoju Shta se desi sa mog puta Da dodjem na Slavu u jazbinu tvoju … Ja se sada ,ovih hladnih dana Za Jovana Svetog spremam Bice svega ,pice, dobra hrana Ma, nema chega nemam… Pa zovem svo drushtvo nashe A Tvoja nam Lijo, duhovitost treba Da mi ne budu prazne cashe Na stolu pokraj Krsnog ‘ljeba.. Smatraj te se pozvanim drugovi mili Da ispratim Jovana poshteno, chasno Zivi Vi meni i zdravi bili Ochekujem Vas ,moze i navecher kasno ! | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Pon 21 Jul - 10:31 | |
| Da jadi takvi postoje ja nisam cak ni snila zato bih tebe hitno za oprostaj zamolila.
A rogati Rudolf, mrcina jedna prepuna bezobraznog hira kako se samo usudio da tudje stvari dira!
Ja nekad sam cula da je poslije trave sve veselije pa kako Rudolf da pobjesni umjesto da se smije?
Da irvas bjese pristojniji (moram ti ovo reci) ma kraja ne bi bilo velikoj mojoj sreci. | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Pon 21 Jul - 10:50 | |
| Kad danas otvorih postansko sanduce moje imadoh sta i da vidim- u njemu jedno pismo predivne plave boje.
O, ne, to nije pismo vec nesto jos vise krasno! Da, to je divna pozivnica samo se iskreno nadam da nije stigla kasno.
Pogledah, ne na srecu nije- stigla je bas na vrijeme! Mr. Majevica-prijatelj vrli nas na slavu poziva svo drustvo izmedju ostalih naravno i mene.
A pozivnica-prica za sebe lijepim rukopisom ispisana bas kao da ce na izlozbu s ukusom i stilom srocena a uz to jos i nasarana.
Do slave ove ima jos pet citavih dana samo me malo brine da l' ce mi mrav praviti drustvo ili cu morati na slavlje sama.
Jos uz to muce me brige sta ako se kontroli izmaknu stvari pa nesto i meni iskrsne da me zadrzi i omete i planove ove mi pokvari.
A na slavi, to vec znam prva ce liga sigurno biti domacinska kuca je to sto tradiciju iz davnina cuva svi ce se zabaviti, pjevati i gostiti. | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Uto 22 Jul - 9:27 | |
| Lijo ,iz tvojih usta u Bozije ushi Shto mislish da ce biti tako Iz ognjishta vec dim se pushi Ako dodjete sve ce mi biti lako
Vino je od majevichke vinove loze Rakija od shljive prepechenice, prave Mlijeko i sir od jablanichke koze A kajmak, gusti, od pirkovachke krave
Mesa ,k’o drva sve sorte razne Pite, od sira mesa ,a ima i prazne
Za sve goste, izbora imam Ne smije nishta ,na sofri da fali Sokice, medne samo za djecu sipam S Vukosavaca od krushke shto su mi dali..
A tek kolacha i torti slatkih Od pribojskih jaja i peljavskog brashna Kad bi ste samo vidjeli ,’vakih Vasina torta, a na njojzi mashna…
Nemojte me, pogreshno shvatit’ Ja ne zelim da se sofrom hvalim Nego, Vas hocu, malo navratit’ Da mi dodjete, da Vam se zahvalim
Pozivnice plave, poslao sam Vama Radi ovog drushtva ,,svijetlog,, Da se skoloni ova tama Da mi dodjete Dvadesetog !
Mjesta Vasha chekaju Vas za navjek O ne dolasku ,necu ni da zborim Hocu da Vashih ,kochija chujem lelek Evo od nestrpljenja sav gorim…
A za tebe Lijo izgovora nema To mi je zadnje shto bi mogo da snijem Valjda ti je jasno, bez dilema… Bez Dolibashe ja ne umijem da pijem… | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Pet 25 Jul - 11:46 | |
| Na slavi toj majevickoj zar treba da se prica bilo je, nema cega nije dobroga drustva i sale gostoprimstva bez kraja prelijepih jela i raznih pica.
A Mr. Majevica domacin pravi covjek za stimung i atmosferu za sve se vrlo pobrinuo sluzio goste, nazdravljao i sve ljepsu od ljepse zapocinjao pjesmu.
Poslije ove gozbe kakva se ne zaboravlja mnogima treba odmor od silnog jela i pica kako bi bili spremni za neka nova slavlja. | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! Pet 25 Jul - 15:07 | |
| ..Eto prodjoshe i Januara dani Sveti Ostaci od jela i pica, josh uvjek se vuku Uzasno, brzo ova zima leti Dani ovi u pojam moj me tuku
Sada iz pochetka valja zapet U nove pobjede krenut pravo Sve na logiku i na pamet Kao da sam januar cijeli prespav’o
Prestupna je Osma godina ova Loshe se o njoj prica svashta Kako god da je, ona je Nova Narodu previshe radi mashta
Pregurale se i mnoge godine do sada Sad, kao da prestupnih nikad nije ni bilo Teshko je onom ko se fata ‘lada A onom ko je vrijedan njemu je milo
Eto tako to izgleda u danashnje vrijeme Shto juche bijashe, k’o da je vijekovima iza Za nama kasne nashe sjene Al’ to nije godina prestupnih kriza…. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Mi pocesmo i vi nastavite! | |
| |
|
| |
| Mi pocesmo i vi nastavite! | |
|