|
| Vojnicki dani | |
| | Autor | Poruka |
---|
lija
Number of posts : 4287 Peпyтaциja : 2 Registration date : 31.01.2008
| Naslov: Vojnicki dani Pon 4 Avg - 13:03 | |
| Posto je muski rod na forumu brojniji, ocekujem da se dobro ismijem vasim vojnickim dozivljajima, kojih ste sigurno svi imali. Ja vam, eventualno, mogu prepricati one koje sam slusala od drugih. A ima jedna prica kojoj se uvijek smijem kad se toga sjetim, pa cu uskoro ponovo intervjuisati ucesnika u tom dozivljaju s nasim legendarnim Generalom i prepricati vam. | |
| | | Mr. Majevica
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
| Naslov: Re: Vojnicki dani Uto 5 Avg - 11:59 | |
| Ko ce prvi nego ja ! J..ga ja sam sluzio samo 6 mjeseci, a mogu vam reci da je i to bilo dovoljno da ,,isplivaju,, neke gluposti na vidjelo ! Za..bane ratne godine, u kasarni uslovi nikakvi, a ljeto je, svaki 7 dana kuci i to autostopom, ali u glavnom je to bila vojna ,,'ljebara,, koja je vozila 'hljeb vojsci na liniji...e to je nasha meta bila da se u'fati....al' kad se sjedne u nju pod punom ratnom opremom, ispod cerade koja je, od vrucine hljeba, k'o u pecnici sve vam je jasno....kuci se stize u gacma jedino k'o se uhvati blatobrana... Moja 2. cheta je imala dva voda od koji je drugi vod (u kojem ja niosam bio) bio specijalni vod Al' nije bio specijalan po nekim borbenim svojstvima, nego po odabiru ljudstva koji su u glavnom bili malo ,,sumnjiviji,, I tako Vam je to dok ostale dvije chete, na doruchak, ruchak i vecheru idu marshevskim korakom, mi k'o kakva rulja .... a imali smo desetara koji se bavio hipnozom, pa u sred shljivika gdje smo bil na obuci, svali nekog momaka iz Bogutovg sela, poche se chovjek trzati ja mislio gotov ! A caka za hipnoyu mu je bila, neshto kao stani mirno , zazmiri, nekoliko chuchnjeva i onda ti on pritisne pristima zile kucavice na vratu, vjerovatno smanji dotok krvi u mozak i pa pa .... ludi pa eto... A imali smo jednog i shto se htjeo objesiti pa mu puche grana od dzanarike, al' o tome kad josh neko neshto napishe.... | |
| | | lija
| Naslov: Re: Vojnicki dani Uto 5 Avg - 12:14 | |
| | |
| | | Mr. Majevica
| Naslov: Re: Vojnicki dani Uto 5 Avg - 12:32 | |
| To malo radi ,,fore,, a gora je luda taj koji pristane na hipnozu Za neposlushnost su se koristile razne vrste kazni, za koje pranje i ribanje WC nije nishta ! Od pozdravljanja bandere, do izbacivanja mraka iz sobe uz pomoc shljema... | |
| | | lija
| Naslov: Re: Vojnicki dani Uto 5 Avg - 13:00 | |
| | |
| | | Mr. Majevica
| Naslov: Re: Vojnicki dani Uto 5 Avg - 13:05 | |
| Nisam ! Ja sam bio ,,primjeran,, vojnik A jedno jutro, kompletne 2. chete nije bilo na postrojavanju za podizanje zastave ! Mozete li to zamisliti ! cijela kasarna u vrsti a nas nigdje nema, dok ne upade poruchnik i sve nas probudi ochekivali smo sankcije, al' nije ih bilo ! | |
| | | lija
| Naslov: Re: Vojnicki dani Uto 5 Avg - 13:15 | |
| Koliko sam slusala, svud drugo su obicno pozarni vojnici budili porucnika. Kod vas sve nesto bilo obrnuto:lol: | |
| | | Mr. Majevica
| | | | Saša
Number of posts : 232 Peпyтaциja : 0 Registration date : 05.05.2008
| Naslov: Re: Vojnicki dani Sre 6 Avg - 15:00 | |
| Ето, ја сам прва генерација у Словенији која није ишла на служење војног рока. Сваки мушкарац би треб'о да окуси војску. | |
| | | Baja
Number of posts : 289 Peпyтaциja : 0 Registration date : 03.03.2008
| Naslov: Re: Vojnicki dani Sre 6 Avg - 21:58 | |
| Ih kad se sjetim vojnickih dana Bila su to vremena | |
| | | Mr. Majevica
| Naslov: Re: Vojnicki dani Sub 8 Nov - 22:08 | |
| Meni su ,,vojnichki,, dani dobro doshli, eto da njih nije bilo, ko zna da li bi me kakav put nanio u mnoga, nasha majevichka mjesta za koja nisam ni sanjao da cu ih obici ! Tako da je neshto dobro i od njih doshlo !
Poslednji izmenio Mr. Majevica dana Sub 8 Nov - 23:37, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Majevica
Number of posts : 316 Peпyтaциja : 0 Registration date : 12.07.2008
| Naslov: Re: Vojnicki dani Sub 8 Nov - 23:13 | |
| - Saša ::
Сваки мушкарац би треб'о да окуси војску. Sta je sa zenskim polom ako zivimo vec u demokratiji? | |
| | | Saša
Number of posts : 232 Peпyтaциja : 0 Registration date : 05.05.2008
| Naslov: Re: Vojnicki dani Ned 9 Nov - 8:09 | |
| Тад нису могле ући у војску али у данашња доба јаве се простовољно онда регрутују и нормално су саставни дио европске пјешадије. | |
| | | Mr. Majevica
| Naslov: Re: Vojnicki dani Ned 9 Nov - 8:33 | |
| Mozda niste znali, ali 80-tih godina su i djevojke ,naravno u nekom ,,simbilichnom,, broju odlazile na odsluzenje vojnog roka u JNA, dobrovoljno! Obichno su sluzile neku od ,,Shkola rezervnih oficira,, ... bilo je takvih i iz Lopara ! A bilo ih je i u ratu ! (npr. Joka ,,Trocjevka,,) U sadashnje vrijeme je to u vecini armija najnormalnija stvar, a u tome narochito prednjachi Izrael ! | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Vojnicki dani | |
| |
| | | | Vojnicki dani | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |