| Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! | |
|
+7Baja Mare Saša lija Majevica Mr. Majevica Labud 11 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
lija
Number of posts : 4287 Peпyтaциja : 2 Registration date : 31.01.2008
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Pet 23 Jan - 22:56 | |
| Ziv bio Mare, jos sto godina nam nazdravljao sa sreci i zdravljem! Zivjeli Kako ide treca? P.S. Od tebe ocekujem da opises detalje oko obicaja za slavu, a bilo bi pozeljno i Bozic. Posto se vidi da si domacinsko dijete ili pravi domacin, steta bi bilo da nam ne preneses neka dragocjena znanja. | |
|
| |
Mare
Number of posts : 2823 Age : 46 Peпyтaциja : 0 Registration date : 29.01.2008
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Pet 23 Jan - 23:10 | |
| To se kazhe Lijo "vidi se da si iz domacinske kuce pobjegao ". E ajde josh i trecu , al nemoj da se napijete prije domacinske zdravice sramota je . Inache kad ste kod nekog na slavi ne bi trebalo pushiti za stolom barem dok ne prodje domacinska zdravica to je neko nepisano pravilo . E pa da nam Bog bude na pomoci , Trecom chashom ponajboljom srecom , U ime Boga i svete Trojice , srpske pomocnice koja mozhe da nam pomozhe . Gdje se sveta Trojica pominjala tu i pomogla Ako Svetu Trojicu zaboravimo u kakvim mukama il' u dushmanskim rukama , ona nas nikad ne zaboravila , nego vazda kao dobra pomocnica , ruku nam dodala , a muke nedala , iz muke izbavila sa bracom sastavila . Sastavio Bog svako dobro vazda i danas medju nas , A sve u ime boga i Svete trojice . Zdrav si desni druzhe a pomozi Bozhe . Zhivjeli | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Pet 23 Jan - 23:23 | |
| Zivjeli Boze, blagoslovi sve koji te se sjecaju i ime ti spominju! Ma kakvo se napiti, kakve cigatete i sl. Nego, mene zanima, sta/kako bi trebalo odgovoriti na ovu zdravicu? Ja pokusavam nesto u tom stilu, ali to nije to. | |
|
| |
Mare
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Pet 23 Jan - 23:25 | |
| I pominjasmo Boga i svetu trojicu , pomogo nam Bog i Sveta Trojica , a ovu cemo cetvrtu casu u najbolji cas u ime sjajnog , casnog krsta koji sija da da obasje sve koji ga vjeruju i koji ga cjelivaju . Ko god casni krst vjerovao i cjelivao tome Bog pomogao i na pomoci bio . A ko ga nevjerovo , da ga Bog okrene da i on vjeruje i cjeluje . Za domacinova primka i napretka . Domacin nam primakao chashom i rakijom , a njemu Bog zdravljem i veseljem , zhitnim rodjenjem i sinovskim obradovanjem , Primaklo mu ljeto i rodilo zhito zhiv mu bio ko mu je mio , primako mu vo na tegu , konj na putu i desna ruka u kesi , dao mu Bog svako blago shto je Bogu i ljudima drago . Bog i sjajni chasni krst nam bio na pomoci a sve u ime domacinske slave Svetog Jovana . Dje se slava slavila tu i pomogla , Da Bog da da se ova slava ne odvaja od ovog doma i roda , niti od ikakvog srpskog roda sve do suda pravednoga . Nego se vazda slava slavila i svijeca se krsna palila Bog se molio a Bog mogao pa nam pomogo od danas i vazda ako Bog da . Zhivjeli svi redom . | |
|
| |
Mare
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Pet 23 Jan - 23:45 | |
| - lija ::
- Zivjeli Boze, blagoslovi sve koji te se sjecaju i ime ti spominju!
Ma kakvo se napiti, kakve cigatete i sl. Nego, mene zanima, sta/kako bi trebalo odgovoriti na ovu zdravicu? Ja pokusavam nesto u tom stilu, ali to nije to. Znash kako Lijo kod nas je recimo obichaj da domacin prvo nazdravlja , pa poslije njega dolibasha istu zdravicu i tako svi redom . A negdje na Majevici prvo nazdravlja dolibasha pa onda domacin pa ostali gosti po redu . Nema tu autorskih prava ako hoces da nazdravis samo ponovish dio onog shto je rekao dolibasha ili domacin a najbitnije je da se pomene : U prvoj zdravici - Gospod Isus Hrist U drugoj zdravici -Presveta Bogorodica U trecoj zdravici -Sveta Trojica u cetvrtoj zdravici - Sjajni Zlatni Casni Hristov Krst i domacinov primak i napredak u petoj zdravici -Sveta Petka U sestoj zdravici - Domacin i njegov zhivot zdravlje U sedmoj zdravici - Domacica i njen zhivot i zdravlje U osmoj zdravici - Mladenaca od doma zivot i zdravlje U devetoj zdravici - Kumova i prijatelja zhivota i zdravlja Deseta je za unucica zhivota i zdravlja . A i ne mora tako da bude , neko u sestoj zdravici nazdravi za domacina i zdravlje njegove porodice i ne zdravi posebno za domacicu i mladence . Al moji su ovako slavili i nazdravljali , pokojni djed mi je govorio sine prvo je domacin , pa onada domacica , pa mladenci pa kumovi i prijatelji , pa unucici pa onda ako josh neko pije ti izmisljaj dalje . A sto je djede preche domacinovo zdravlje od djechijeg pitam ga ja, a on kazhe nije sine , prvo je bio domacin , bez njega ne bi bilo ni domacice a ni mladenaca , a ni njegovih kumova i prijatelja i zato se zdravi tim redom . Poslije su se znale redati zdravice , za voka i tezhaka , za zita i ljetine pa ima i putnichka za sretna puta kad se gosti kuci ispracaju itd . | |
|
| |
Labud
Number of posts : 4485 Peпyтaциja : 0 Registration date : 15.04.2008
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Sub 24 Jan - 8:34 | |
| dobro jutrooo... Pije li se ovde sta ili samo citaju zdravice | |
|
| |
Mr. Majevica
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
| |
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Sub 24 Jan - 13:45 | |
| Da vidim, bash hoce li koga namamiti miris ove gibanice, s domacim sircom i jajcima... | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Sub 24 Jan - 21:58 | |
| uhhhhh druze, evo ja sad sa puta i bas me doceka ova gibanica... Nista bolje nisi mogao da spremis.... Hvala, a posle ove gibanice morase malo i zaliti... Ajde ziveli | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Sub 24 Jan - 23:16 | |
| Dobro vece! Evo i ja upravo sa puta, kad doceka me kod kuce pita, a i ovdje gibanica, a ja po "nesreci" ne ocekujuci nista vec vecerala. Ali ako sta ostane, necu mu ni sutra naci manu. | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Sub 24 Jan - 23:18 | |
| - Mare ::
- lija ::
- Zivjeli Boze, blagoslovi sve koji te se sjecaju i ime ti spominju!
Ma kakvo se napiti, kakve cigatete i sl. Nego, mene zanima, sta/kako bi trebalo odgovoriti na ovu zdravicu? Ja pokusavam nesto u tom stilu, ali to nije to. Znash kako Lijo kod nas je recimo obichaj da domacin prvo nazdravlja , pa poslije njega dolibasha istu zdravicu i tako svi redom . A negdje na Majevici prvo nazdravlja dolibasha pa onda domacin pa ostali gosti po redu . Nema tu autorskih prava ako hoces da nazdravis samo ponovish dio onog shto je rekao dolibasha ili domacin a najbitnije je da se pomene : U prvoj zdravici - Gospod Isus Hrist U drugoj zdravici -Presveta Bogorodica U trecoj zdravici -Sveta Trojica u cetvrtoj zdravici - Sjajni Zlatni Casni Hristov Krst i domacinov primak i napredak u petoj zdravici -Sveta Petka U sestoj zdravici - Domacin i njegov zhivot zdravlje U sedmoj zdravici - Domacica i njen zhivot i zdravlje U osmoj zdravici - Mladenaca od doma zivot i zdravlje U devetoj zdravici - Kumova i prijatelja zhivota i zdravlja Deseta je za unucica zhivota i zdravlja .
A i ne mora tako da bude , neko u sestoj zdravici nazdravi za domacina i zdravlje njegove porodice i ne zdravi posebno za domacicu i mladence . Al moji su ovako slavili i nazdravljali , pokojni djed mi je govorio sine prvo je domacin , pa onada domacica , pa mladenci pa kumovi i prijatelji , pa unucici pa onda ako josh neko pije ti izmisljaj dalje . A sto je djede preche domacinovo zdravlje od djechijeg pitam ga ja, a on kazhe nije sine , prvo je bio domacin , bez njega ne bi bilo ni domacice a ni mladenaca , a ni njegovih kumova i prijatelja i zato se zdravi tim redom . Poslije su se znale redati zdravice , za voka i tezhaka , za zita i ljetine pa ima i putnichka za sretna puta kad se gosti kuci ispracaju itd . Mare, hvala ti puno na ovim objasnjenjima, ja ovo nisam znala, a jako mi je zanimljivo. Kad opet navratis, valjda ne smeta da se nastavi sa zdravicama. Ziv nam, zdrav i veseo bio, veliki pozdrav! | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Ned 25 Jan - 9:03 | |
| Dobro jutrooo...Joj loseg vremena kod mene, kisa pada cijelu noc a evo i jutrooo... | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Ned 25 Jan - 18:01 | |
| A kod mene prije jedno sat vremena pade veliki suncani krug iza sume. Snijega ipak jos ponegdje ima. | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Ned 25 Jan - 20:29 | |
| | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Ned 25 Jan - 23:20 | |
| vece i od mene... Hehehe i ja sam danas bio u Loparama, mozda smo se i vidjeli negdje... Kisa je prepadala danas cijeli dan... | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Ned 25 Jan - 23:21 | |
| Sto se zalite na kisu, nece vam ljetinu unistiti! | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Ned 25 Jan - 23:22 | |
| Moguce, al' u putu, jer sam vishe ,,po kucama,, hodao Kisha dosadna, nigdje proshetati, k'o chovjek ! | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Ned 25 Jan - 23:25 | |
| evo ovakvo vrijeme javljaju cijelu sledecu sedmicu.. | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Ned 25 Jan - 23:26 | |
| Zar ne rekoshhe da ce sutra biti malo ,,sunceta,, ? | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Ned 25 Jan - 23:27 | |
| mozda malo ali vecinom ce biti kisa... | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Ned 25 Jan - 23:29 | |
| Znachi, kuca ,,majka,, ? Mozda je i bolje malo da se odmori ? | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Ned 25 Jan - 23:33 | |
| hehe, ma valjda nece pogoditi i da ce biti malo lijepog vremena za setnje... | |
|
| |
Kym
Number of posts : 951 Peпyтaциja : 4 Registration date : 10.02.2008
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Pon 26 Jan - 7:11 | |
| Narode, ako nemate nista protiv, ja bi da mi nazdravimo. Ako se ne varam, stigli smo do devete zdravice, tj. stigli smo do kumova i prijatelja zhivota i zdravlja. Ajde zivili, kako ja tako i vi. | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Pon 26 Jan - 8:34 | |
| dobro jutrooo...Ja nemam nista protiv... Ziveli | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Uto 27 Jan - 7:54 | |
| | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Uto 27 Jan - 11:32 | |
| Dobar dan ! A svim slavljenicima SRETNA SLAVA ! | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Uto 27 Jan - 14:09 | |
| | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Sre 28 Jan - 8:52 | |
| | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Sre 28 Jan - 22:55 | |
| Dobro veche ! ( od jutra do vecheri ..nikog ) | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Sre 28 Jan - 22:57 | |
| Dobro vece, sta se radi? | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Čet 29 Jan - 0:38 | |
| Ma nishta, evo ozednjeh chekajuci nekog od forumasha ! | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Čet 29 Jan - 8:50 | |
| | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Čet 29 Jan - 21:48 | |
| vece drustvoooo.... Sta se radi? Evo kod mene snijeg ponovo pobijelio... | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Čet 29 Jan - 22:54 | |
| Dobro vece Labude! Ne daj se snijegu zaplasiti Kod mene jos ne pada, a i da pada ovih dana mi ne bi smetao. Nego, ovo nikad ne skodi-zivjeli! Pozdrav svima! | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Pet 30 Jan - 8:54 | |
| Dobro jutrooo... Cao lijo..Ma od ovog snijega slabo da ce sta biti... Ovo cim prestane otopi se.. Ziveli | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Pet 30 Jan - 12:39 | |
| Cao ! Kazu da je pobijelilo, gore ....sad mi rekoshe ! | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Pet 30 Jan - 12:43 | |
| ma spasce ubrzo... Nema od njega nista... | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Pet 30 Jan - 14:13 | |
| Mokro je i gadno za voznju, ali, shta bude, neka bude i vrijeme mu je ! | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Pet 30 Jan - 23:11 | |
| ma jos malo je njegovo i gotovo... Sto je padalo padalo je... | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Sub 31 Jan - 9:27 | |
| | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Sub 31 Jan - 20:16 | |
| Dobro veche ! Evo ga josh rominja ! Dosada ziva ! | |
|
| |
Kym
Number of posts : 951 Peпyтaциja : 4 Registration date : 10.02.2008
| |
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Sub 31 Jan - 23:25 | |
| E ovo je dobro ! nema posrtanja.... | |
|
| |
Mr. Majevica
| |
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Ned 1 Feb - 7:52 | |
| | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Pon 2 Feb - 10:39 | |
| dobar dan svima. Evo nam konaacno malo i lijepog vremena.. | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Pon 2 Feb - 11:32 | |
| | |
|
| |
loparac-98
Number of posts : 4122 Location : lopare Peпyтaциja : 4 Registration date : 31.12.2008
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Pon 2 Feb - 12:56 | |
| | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! Uto 3 Feb - 8:59 | |
| | |
|
| |
Mr. Majevica
| |
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! | |
| |
|
| |
| Slasticarna-Dobro jutro, lijep vam dan, slatkis nikad suvisan! | |
|