| Majevicko prelo i sijelo | |
|
+9Labud pero maletic Mare gagana D4 Prvi Kym Mr. Majevica lija 13 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Mr. Majevica
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Čet 19 Jun - 21:50 | |
| Pa imamo Labudjanina, kad nam navrne nek' ponese uz put ! Il' da mu ,,ulaznica,, na forum bude 1kg kuruze ? | |
|
| |
Labud
Number of posts : 4485 Peпyтaциja : 0 Registration date : 15.04.2008
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Čet 19 Jun - 21:59 | |
| Evo ga ljudi ja samo da sameljem i bice brasna samo pripremite recepata: | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Čet 19 Jun - 22:03 | |
| Nishta bez nasheg Labudjanina, evo i kroz sito ga je provuk'o ! | |
|
| |
lija
Number of posts : 4287 Peпyтaциja : 2 Registration date : 31.01.2008
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Čet 19 Jun - 23:01 | |
| Ja u Labuda uopste nisam sumnjala, vec se pokazao velikodusnim cascavanjima. Nisam ni zavrsila rijec "jagode" a one vec u nasoj slasticarnoj. Svaka cast! | |
|
| |
Mr. Majevica
| |
| |
lija
| |
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Pet 20 Jun - 1:11 | |
| To ja malo ,,shtrecam,, Labudjanina sa Leptiricom iz nasheg starog horor filma ,,Leptirica,, zbog kojeg danima nisam mogao da spavam.... | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Pet 20 Jun - 7:50 | |
| ma nebojte se leptirica ja sam ih sve rastjerao... | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Sub 21 Jun - 14:50 | |
| Jel' kooristish Autan il' Raid ? | |
|
| |
Labud
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Sub 21 Jun - 17:47 | |
| pa zavisi gdje se nalazim u vodenici koristim Autan a kuci raid... | |
|
| |
stecak
Number of posts : 72 Location : tu u blizini Peпyтaциja : 0 Registration date : 15.01.2010
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Ned 17 Jan - 12:17 | |
| Majevicko sijelo Valjda se moze ubrojati u sijela i igre "prstena" Nema snijega al se igrala popularna igra "prsten" Evo sinoc malo jablanicani igrali prstena protiv zutovcana... Pobijedise zutovcani u jednoj partiji 50 razlike... Inace pila se rakija iz Pipera.Inace se i zapjeva al ne dodje violinista Cviko | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Ned 17 Jan - 12:46 | |
| Svaka chast Stecak ! I to je jedna vrsta druzenja ! A ovi snapshotovi su ti za chistu 10tku ! | |
|
| |
loparac-98
Number of posts : 4122 Location : lopare Peпyтaциja : 4 Registration date : 31.12.2008
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Ned 17 Jan - 14:04 | |
| | |
|
| |
Mare
Number of posts : 2823 Age : 46 Peпyтaциja : 0 Registration date : 29.01.2008
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Ned 17 Jan - 15:02 | |
| Dvanes!
Ako neko ima ekipu neka se javi , da ga registrujem u "Prstendžijski savez Majevice ", kao punopravnog člana , pa neka se tamo dokazuje ko je bolji . Najbolje prstendžije su iz Priboja i iz Tobuta , i to pokazuju zvanični rezultati tabele "prve prstendžijske lige " , gdje je ekipa "Gospodar prstena i priglavaka " iz Priboja sa 1298 poena ubjedljivo na prvom mjestu ispred ekipe "Žali Bože čarapa" iz Tobuta koja ima 992 poena . | |
|
| |
stecak
Number of posts : 72 Location : tu u blizini Peпyтaциja : 0 Registration date : 15.01.2010
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Ned 17 Jan - 15:15 | |
| Neznam kako obavijestiti bobećane.Ima dobar prstendzija Pero što ima radnju odma kada se ulazi u B.Brdo...to ona limenka..Čovjek nema neta ali voljan je igrati i takmičiti se...često se sastaju sa mrtvičanima i ražljevčanima. Pero je legenda iz B.Brda | |
|
| |
Mare
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Ned 17 Jan - 18:12 | |
| Pa ako ništa drugo , onda šarenu torbu na rame , pa pješe u B.Brdo do Pere , da vidimo kom opanci , tom i Džeri . | |
|
| |
lija
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Pon 18 Jan - 23:01 | |
| Oho, izgleda se ponovo sakuplja ekipa. Nisam znala da je igra prsena i danas tako popularna. Ja je ne mogu zamisliti bez snijega napolju i pucketanja drva koja gore u peci. Ipak me podsjeca na jedan lijep i ujedno vrlo tuzan dozivljaj, na jenu davnu partiju odigranu na Majevici u toku rata. | |
|
| |
stecak
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Pon 18 Jan - 23:03 | |
| Bice "prstena"prolijece snjesko | |
|
| |
Sasulja
Number of posts : 5 Peпyтaциja : 0 Registration date : 30.10.2009
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Sub 23 Jan - 15:59 | |
| Uh jebem ti susu! Ko to pominje PRSTEN? Prijavljujem se i ja i dovodim ekipu jacu od munje!!! Imam i ja jednog,na daleko poznatog u ekipi (jes` da nije iz mog sela, ali igramo zajedno) Slobodan Zuk iz Milina Sela...taj je par puta odrao "ravanjce" Bobetino Brdo, Mrtvicu itd sam samcat...to Stecak ne pamti jer je sigurno mladji? Ja sto imam ekipu, nije joj ravan ni pokojni Simo Bijeli iz Crnog Blata! A, ti Mare mozes samo da mastas o poenima jer ako ti ja svratim u Pribuj, ima da sve carape popalite i odate bosonogi. Kod nas racunaju 10 "desetka" a kod vas 12 "dvanestka" pa se moramo oko toga unaprijed dogovorit. I, moze li dvije pune i treca u dvanaest/deset? | |
|
| |
lazo cb
Number of posts : 95 Peпyтaциja : 0 Registration date : 25.07.2008
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Sub 23 Jan - 22:16 | |
| Ja sam iz Crnog Blata, a Sasulja spominje nekog Simu iz Crnog Blata. Nisam bas mlad ali za toga covjeka neznam pa bi volio da mi Sasulja kaze ko je taj Simo Bijeli ili je on to zamijenio za neko drugo selo. | |
|
| |
Mare
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Ned 13 Jan - 13:56 | |
| A sad što se tiče prstena , to više nije tema. Ima posebna tema o tome u kategoriji sport , da ne govorim da ovim iz sasulje mogu sakrit i felgu od autobusa pod čarapu . | |
|
| |
Mare
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo Ned 13 Jan - 16:36 | |
| Od surove relnosti teško je pobjeći . Na žalost na majevičkim prelima i sijelima čest slučaj je bio svađa , tuča , pa čak i likvidacija . A naši preci su obično polazeći ili vraćajući se sa sijela , često znali napraviti štetu , prevrnuvši nekom sijeno ili odgradivši suvat , ili preturiti kace sa komom ili šta gore. Doguravši do pete stranice ove teme pokazujemo se nedostojnim našim precima , time što nismo ni čestito započeli kavgu a kamoli se posvađali .
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Majevicko prelo i sijelo | |
| |
|
| |
| Majevicko prelo i sijelo | |
|