| Jeginov Lug . | |
|
+6ackotz jadranka cecilija zabrdjac lija Mare 10 posters |
Autor | Poruka |
---|
Mare
Number of posts : 2823 Age : 46 Peпyтaциja : 0 Registration date : 29.01.2008
| Naslov: Jeginov Lug . Uto 31 Mar - 9:54 | |
| Ista pricha , jedno od chetri srpska sela sa opshtine Kalesija kojih skoro da vishe i nema . | |
|
| |
lija
Number of posts : 4287 Peпyтaциja : 2 Registration date : 31.01.2008
| Naslov: Re: Jeginov Lug . Pet 3 Apr - 0:22 | |
| Kako bih se tek ja obradovala kad bi se javio neko iz Jeginovog Luga, mozda bih upoznala neke rodjake, posto se moja familija davno odatle doselila. | |
|
| |
zabrdjac
Number of posts : 1399 Location : tu i tamo Peпyтaциja : 0 Registration date : 23.02.2009
| Naslov: Re: Jeginov Lug . Pet 3 Apr - 1:02 | |
| kao sto spomenuh majka od moje surnjaje je odatle, samo ne znam joj djevojacko prezime ali cu pitati | |
|
| |
Mare
| Naslov: Re: Jeginov Lug . Sub 7 Nov - 21:10 | |
| Kao poklon za dan NDH Ustaše iz Kalesije i Živinica na čelu sa Ibrahimom Ferizovićem su 11 aprila 1942 , ubile 264 (dvijestotinešestdesetčetvoro) Srba civila iz Jeginovog Luga . | |
|
| |
cecilija
Number of posts : 7 Peпyтaциja : 0 Registration date : 23.09.2009
| Naslov: Re: Jeginov Lug . Pet 13 Nov - 10:32 | |
| Rođaci od moga tate su iz Jeginovog Luga, Boškovići. A imam i prijateljicu, čiji tata je odozdo, Maksimović. | |
|
| |
jadranka
Number of posts : 14 Peпyтaциja : 0 Registration date : 04.09.2009
| Naslov: Re: Jeginov Lug . Pet 13 Nov - 22:21 | |
| Da se oglasim i ja na ovu temu,mozda neko poznaje Savic Velinku(VELA) ona je samnom radila u samousluzi 1985-1986 god. | |
|
| |
ackotz
Number of posts : 5 Location : Bijeljina Peпyтaциja : 0 Registration date : 17.02.2010
| Naslov: Jovanovići - Jeginov Lug Sre 17 Feb - 12:31 | |
| Prvo želim sve članove da pozdravim pošto sam se tek učlanio na forum, i da kažem da je moj otac rođen u Jeginovom Lugu a ja ne poznajem nažalost većinu familije a neke sam upoznao u ratu. da malo predstavim svoju bližu fasmiliju pa ako neko nađe neku vezu ili neko ime koje mu je poznato pišite. Moj djed pokojni se zvao Todor imao je braću Stevana i Rajka kao i sestru Ljeposavu a moj otac Jovan je rođen 1953 godine i nije živio u Lugu nego u Tuzli. Djedov brat Stevan ima sina Jovu koji je radio u školi kao pedagog ili nešto slično i on je sada u Bijeljini i kćerku Stevku koja je udata u Čačak. Znam da je jedan rođak Duško Jovanović koji je bio vojni pilot u beogradu počeo da istražuje porijeklo porodice i porodično stablo da sklapa ali ne znam koliko je uspio jer sad živi na Novom Zelandu i nemam kontakt sa njim. A Vi ako znate nešto više o Jovanovićima iz Luga više pišite biću Vam veoma zahvalan. | |
|
| |
cecilija
Number of posts : 7 Peпyтaциja : 0 Registration date : 23.09.2009
| Naslov: Re: Jeginov Lug . Čet 18 Feb - 8:02 | |
| Pozdrav ackotz! Znam jednu familij Jovanovica iz Luga, zive u Velikoj Obarskoj kod BN. Braca Savo i Kosta, a roditelji su im Stana i Vladan. I jos da dodam da imam i ja neke rodbine Jovanovica, ali nazalost ne znam im bas imena. Majka tih Jovanovica je djevojacki Vujanovic i udala se u Lug, a ona je bila rodjaka mom dedi. Provjerim jos sa tatom, pa ti javim. | |
|
| |
ackotz
Number of posts : 5 Location : Bijeljina Peпyтaциja : 0 Registration date : 17.02.2010
| Naslov: hvala Čet 18 Feb - 8:24 | |
| | |
|
| |
Mr. Majevica
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
| Naslov: Re: Jeginov Lug . Ned 21 Feb - 11:34 | |
| Chuo sam, da su neki dan pretukli jednu staricu srpske nacinalnosti koja se vratila u Jeginov Lug..... | |
|
| |
tomici
Number of posts : 1 Peпyтaциja : 0 Registration date : 28.12.2011
| Naslov: Familija Tomići Sre 28 Dec - 20:18 | |
| Moji su porijeklom iz Jeginovog Luga, tata mi se zove Živko (Slavko) Tomić i poznaje gotovo sve familije i ljude u selu. Naša kuća je prva kada se uđe u selo. Ako vam trebaju neke informacije ili kontakti slobodno se obratite ovde...
Pozdrav | |
|
| |
gljeb
Number of posts : 726 Peпyтaциja : 12 Registration date : 10.03.2013
| Naslov: списак Sre 13 Mar - 17:04 | |
| Посједујем списак свих убијених жена и дјеце из Јегиновог Луга за вријеме Другог свјетског рата покланих од стране усташа. То страдање је изучавала Мира Митровић, кћерка покојног проте дубничког, а касније и Архијерејског намјесника зворничког Душана Митровића. Она је сва та имена прикупила у једну књигу која се зове Поменик. | |
|
| |
Mare
| Naslov: Re: Jeginov Lug . Sre 13 Mar - 17:20 | |
| - gljeb ::
- Посједујем списак свих убијених жена и дјеце из Јегиновог Луга за вријеме Другог свјетског рата покланих од стране усташа. То страдање је изучавала Мира Митровић, кћерка покојног проте дубничког, а касније и Архијерејског намјесника зворничког Душана Митровића. Она је сва та имена прикупила у једну књигу која се зове Поменик.
Da li je ovo otac Dušanov ? Ovo je Pero Mitrović , rođen je i život svoj je proveo u selu Jeginov Lug od oca Nikole i majke Stojanke . Završio je Reljevsku bogosloviju kod Sarajeva . U narodu je ostao zapamćen kao vedar , veseo i duhovit čovjek , istinski patriota , zbog čega su ga austougarske vlasti prozvale " pop đavo" . Pop Pero je sa svojim narodom sagradio crkvu u Dubnici u vremenu od 1905 - 1912 godine . Zbog svojih simpatija prema revolucionarnoj omladini "Mlada Bosna" bio je stalno na oku vlasti i početkom rata 1914 godine sa brojnim Srbima svog kraja uhapšen je i interniran u logor Arad . Preživjeo je internaciju i umre novembra 1921 i biva sahranjen na groblju "Paulin" nedaleko od dubničke crkve . Imao je šestero djece : Dušan , Ratko , Drago , Draginja , Spasenija i Mileva . najstariji sin mu Dušan kreće očevim stopama , završava Reljevsku bogosloviju i od 1945-1970 , bio je sveštenik u zvorničkoj crkvi , a kćerka Spasenija-Spasa je majka slikara svjetskog glasa LJube Popovića u Parizu . | |
|
| |
micic lug
Number of posts : 1 Peпyтaциja : 1 Registration date : 18.09.2015
| Naslov: Rodbina iz Jeginovog Luga Pet 18 Sep - 21:09 | |
| Cao dragi forumasi :-)
uclanila sam se ovde , sa nadom da mozda nekog nadjem/ pronadjem iz J.Luga ili saznam nesto vise o mojima iz Jeginovog Luga. Moja rodbina s mamine strane je tu rodjena, odrasla i bila sve do rata 1991/ 1992.
Moj pradeda se zvao Nikola Micic ( 1859 - 1919 ), a prababa mi je bila Marta Micic ( 1860 - 1912 ). Deda mi se zvao Marko Micic ( 1909 - 1979 )a baba se zvala Visnja Micic rodjena Sprecakovic ( 1908 - 1964 ), a njegova deca su se zvala Pero, Andrija, Djordjija i Keva ( ubijeni 1942 ), a ostala deca su mu se zvala Paraskeva, Veselka, Jela i Perka, kao i Petar. Petar je imao decu Andriju Micica, Andrijanu, Stanu i Zarka.
Jel moze neko da mi kaze nesto vise o poreklu Micic-a, ili bilo koje druge informacije. Mozda i neko ima neku rodbinu te generacije koja bi zelela opet da se cuje , vidi s njima :-)
Ja licno sam bila zadnji put pre par godina u Lugu, al nije to vise to, kao sto pamtim :-(
pozdrav i radovala bi se, da se bar neko javi ! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Jeginov Lug . | |
| |
|
| |
| Jeginov Lug . | |
|