|
| Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) | |
| | Autor | Poruka |
---|
lija
Number of posts : 4287 Peпyтaциja : 2 Registration date : 31.01.2008
| Naslov: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Sub 11 Apr - 2:47 | |
| Kakav bi ovo muzej bio a da u njemu nema lijepih rukotvorina nasih baka, majki...a i nekih od nas, zato krenite sa kolekcijom slika ili opisa, a pridruzujem se i ja prvom prilikom. Kad okacite sliku npr. babinih pletenih carapa ili tkanog cembera, pa joj pokazete kako to izgleda na forumu, garant ce joj biti milo. | |
| | | zabrdjac
Number of posts : 1399 Location : tu i tamo Peпyтaциja : 0 Registration date : 23.02.2009
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Sub 11 Apr - 8:00 | |
| dobra inicijativa lijo. jedino su nasi majevicani na terenu malo u prednosti jer mi posijani po svijetu moramo cekati prvi godisnji odmor... | |
| | | Mr. Majevica
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Uto 12 Feb - 12:13 | |
| | |
| | | ZVEZDICA
Number of posts : 3384 Location : Majevica...U srcu Peпyтaциja : 2 Registration date : 11.01.2013
| | | | Mr. Majevica
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Uto 12 Feb - 12:28 | |
| Само стави под скенер. Тако ја скенирам шкољке....а прекријем нечим тамним, да не улази свјетлост са стране....Једном сам скениро' главу ... | |
| | | Mare
Number of posts : 2823 Age : 46 Peпyтaциja : 0 Registration date : 29.01.2008
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Uto 12 Feb - 13:48 | |
| | |
| | | ZVEZDICA
Number of posts : 3384 Location : Majevica...U srcu Peпyтaциja : 2 Registration date : 11.01.2013
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Uto 12 Feb - 15:24 | |
| | |
| | | Mr. Majevica
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Uto 12 Feb - 15:52 | |
| *a ti stavi priglavke, a skener pritisni onom svojom peglom, da se bolje ocita tekstura. He he | |
| | | ZVEZDICA
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Uto 12 Feb - 15:53 | |
| Pegla izgorela. | |
| | | Mr. Majevica
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Uto 12 Feb - 16:55 | |
| Stvarno ? | |
| | | ZVEZDICA
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Uto 12 Feb - 17:13 | |
| Salim se. | |
| | | Mr. Majevica
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Sre 13 Feb - 11:04 | |
| - Mr. Majevica ::
- Само стави под скенер. Тако ја скенирам шкољке....а прекријем нечим тамним, да не улази свјетлост са стране....Једном сам скениро' главу ...
А ја се не шалим са овим. А јел' ко зна да направи ,,кићанке,, за капу од вуне ? | |
| | | ZVEZDICA
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Sre 13 Feb - 11:25 | |
| - Mr. Majevica ::
- Mr. Majevica ::
- Само стави под скенер. Тако ја скенирам шкољке....а прекријем нечим тамним, да не улази свјетлост са стране....Једном сам скениро' главу ...
А ја се не шалим са овим.
А јел' ко зна да направи ,,кићанке,, за капу од вуне ? Meni su jednom skenirali glavu (jak udarac),kada su mi doneli snimak,kazu mi-Budite bezbrizni,nista vam nismo nasli.Praznoglava. Ne znam ja to da pravim.Znam samo da pletem patofne,priglavke,kako god. Mozda Lija zna. | |
| | | Mr. Majevica
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Sre 13 Feb - 11:31 | |
| - ZVEZDICA ::
Meni su jednom skenirali glavu (jak udarac),kada su mi doneli snimak,kazu mi-Budite bezbrizni,nista vam nismo nasli.Praznoglava.
Ne znam ja to da pravim.Znam samo da pletem patofne,priglavke,kako god. Mozda Lija zna.
Морамо сачекати Лију да нам каже. Вјероватно зна. Зна ти она свакаквих ,,карафека,, ... Ево ти ,,тазе,, скенирана јабука из Тутњевца. Ни у њој ништа нисам наш'о ? | |
| | | ZVEZDICA
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Sre 13 Feb - 11:34 | |
| | |
| | | Mr. Majevica
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Sre 13 Feb - 11:40 | |
| Видиш да може. Приглавке убацуј у машину ! А ако нико не зна показаћу Вам ја ! Како се праве кићанке. | |
| | | ZVEZDICA
| | | | Mr. Majevica
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Sre 13 Feb - 11:54 | |
| Па морам купити вуну. Разних боја. И дио по дио. | |
| | | ZVEZDICA
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Sre 13 Feb - 11:57 | |
| Zavezi u neku cupu i odseci.A? | |
| | | Mr. Majevica
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Sre 13 Feb - 12:05 | |
| Ја сам то учио док сам био основац, на ,,Домаћинству,, и још знам. Нисам од тада пробао, али једва чекам... Лако је. | |
| | | ZVEZDICA
| | | | Mr. Majevica
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Sre 13 Feb - 14:32 | |
| Јесте. Правили су се и колачи... мммм На Вашу (вјероватно) жалост, нећу ,,закашити, своје упутство, пошто нађох исто. Ево погледајте како се то ради. Мада би моје биле љепше http://frashionbymarina.blogspot.com/2011/02/diy-pom-pom-uradi-sam-kicanka.html | |
| | | lija
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Sre 13 Feb - 18:31 | |
| - ZVEZDICA ::
А ја се не шалим са овим.
А јел' ко зна да направи ,,кићанке,, за капу од вуне ?
Meni su jednom skenirali glavu (jak udarac),kada su mi doneli snimak,kazu mi-Budite bezbrizni,nista vam nismo nasli.Praznoglava.
Ne znam ja to da pravim.Znam samo da pletem patofne,priglavke,kako god. Mozda Lija zna. E, kako ovo Zvezdice pogodi. Skoro sam naucila da napravim kicanku za kapu. Ne znam da ispletem kapu, ali znam da je isheklam, a prvu koju uradim poklanjam mojoj majci. Jedva cekam da tu kapu pocnem i vidim gotovu. Bice do iduce zime nekad. :-) Ako ne zaboravim okacicu je ovdje. Ali nece imati kicanku. :-) | |
| | | lija
| | | | Mr. Majevica
| | | | lija
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Sre 13 Feb - 19:16 | |
| Nemoj da lagis, vidi ti se odmah po osmijehu! Znam te, tvoju radoznalost koja sigurno nije mogla da ostane ravnodusna. | |
| | | Mr. Majevica
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Sre 13 Feb - 19:41 | |
| - lija ::
- Nemoj da lagis, vidi ti se odmah po osmijehu! Znam te, tvoju radoznalost koja sigurno nije mogla da ostane ravnodusna.
Да видим 'оће л' се ко упецати ? Да се вратим на тему, на ,,домаћинству,, се правило од вуне као нека тканина. Нешто као да се ткало...Јел' то зна ко. (ја знам) | |
| | | lija
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Sub 20 Apr - 23:00 | |
| Mi to nismo ucili! Kako to die, ajde nam opisi, bas me zanima? Znam da ima tehnika omotavanja vunenih niti oko nekih metalnih stapica ili iglica na drvenoj podlozi i to je kao neka vrsta tkanja. Ali, to sam u inostranstvu vidjela, ne kod nas. Da to nije to, mozda? Ja sam za poklon dobila jedan tako istkan vuneni "novcanik". :-) | |
| | | ZVEZDICA
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) Čet 17 Okt - 8:58 | |
| Да мало освежим тему. Рукотворина моје баке.Са каквом лакоћом и брзином је она хеклала...Ја сам успела да савладам плетење,али са хеклањем сам била у великој свађи. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) | |
| |
| | | | Rucni radovi naseg kraja (vez, pletenje, tkanje, heklanje, strikanje...) | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |