Maltretiran bivši logoraš LOPARE, 7. OKTOBRA /rtv HIT/ – Pripadnik sudske policije iz Bijeljine, čiji identitet je za sada nepoznat napao je fizički sa još dvojicom inkasanata za naplatu rtv pretplate bivšeg logoraša i ratnog invalida Ostoju Simikića /50/ u Labuckoj kod Lopara.
Kako su potrvrdile Simikićeve komšije oni su ga bacili na zemlju stavili mu lisice na ruke, a jedan od njih mu je sjeo na prsa i stavio mu ruku na usta da ne viče.
Simikić je izjavio da su policajac i inkasanti došli da mu plijene stvari pošto nije izmirio obavezu po osnovu rtv pretplate u iznosu od 90 KM, ali on im je tražio da dođu sa predsjednikom MZ.
„Nakon toga, policajac me je udario koljenom u stomak i izvukao iz kuće i bacio na zemlju. Nisam mogao da se branim, pošto sam nedavno operisan i imam šipku u nozi“, rekao je Simikić danas novinarima.
Komšinica Stoja Nović, koja je posmatrala sa puta šta se dešava u Simikićevom dvorištu rekla je da je prizor bio grozan.
„Vikali smo im da je čovjek invalid, ali oni su ga pritisnuli na zemlju svezanog lisicama i držali ga, kao da ga kolju, dok je on pokušavao da im se otme“, ispričala je Novićeva.
Šef Sudske policije u Bijeljini Danko Borovčanin rekao je novinarima da on nije nadležan za davanje izjava o tom slučaju, već komandir policije u Banjaluci, ali da ostavljeni broj telefona niko se nije javljao.
P.S. Zar ovo nije trebao Labud da nam prenese???