...Значајно је да старији свој крај не сматрају баш као део Босне. За њих је Босна (права Босна), западно од Мајевице, околина Тузле и даље према западу и југу од Тузле. Босански Брод је ,,Босна,, ,а ,,ми смо Мајевичани,,. Та ужа Босна зове се и ,,Горњи крај,,....
,,Мајевица - с особитим обзиром на етничку прошлост и етничке особине мајевичких Срба,,
Миленко С. Филиповић
Сарајево 1969.
MAJEBИЧKИ ФOPYM
...Значајно је да старији свој крај не сматрају баш као део Босне. За њих је Босна (права Босна), западно од Мајевице, околина Тузле и даље према западу и југу од Тузле. Босански Брод је ,,Босна,, ,а ,,ми смо Мајевичани,,. Та ужа Босна зове се и ,,Горњи крај,,....
,,Мајевица - с особитим обзиром на етничку прошлост и етничке особине мајевичких Срба,,
Миленко С. Филиповић
Сарајево 1969.
MAJEBИЧKИ ФOPYM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Number of posts : 4122 Location : lopare Peпyтaциja : 4 Registration date : 31.12.2008
Naslov: Nestala djevojčica ! Sre 30 Dec - 22:16
Седмогодишња дјевојчица нестала у набујалој ријеци Datum: 30.12.2009 21:00 Autor: Оливера Стјепановић ЛОПAРЕ - Седмогодишња Aна Стојишић, која је нестала 27. децембра, највјероватније се утопила у ријеци Гњици, која се налази у непосредној близини њене породичне куће у Лопарама, сазнаје "Глас Српске" у Полицијској станици Лопаре.
Мајка нестале дјевојчице Милица Стојишић испричала је да јој је Aна у недјељу, 27. децембра, око 11.30 часова рекла да иде до тоалета који се налази изван куће и да је од тада није видјела. - Пошто се није враћала дуго, послала сам сина Aнђелка да види шта је са Aном и убрзо се вратио и рекао да је видио да је она упала у воду - испричала је Милица. Кроз плач додаје да није била сигурна да је то тачно, па је изашла да се сама увјери. - Ријека је велика. Све сам обишла и нисам ништа видјела, па сам помислила да је Aна можда отишла код мојих родитеља јер је често ишла код њих. Чак је и из школе бјежала да би била са њима - казала је Милица. Aнин брат Aнђелко је казао да је видио Aну да иде поред ријеке стазом којом је често одлазила до баке и дједа. - Звао сам је да се врати, али се она само окренула, ништа није рекла и онда је склизнула у воду - рекао је Aнђелко и додао да је пришао ријеци и видио како је вода два пута Aну избацила на површину и више је није видио. Породица Стојишић надала се да је Aна ипак код баке и дједа, а када су провјерили да није код њих, отишли су у полицију да пријаве нестанак дјетета. Aнин отац Слободан пријавио је у уторак, 29. децембра ујутро да је његова кћерка нестала и да је на себи имала смеђу јакну, црвене панталоне са шарама и црне гумене чизме. Командир Полицијске станице Лопаре, виши инспектор Ристо Радић, рекао је да је полиција претражила терен и ријечно корито у дужини од око четири до пет километра али је ријека набујала те је рад био изузетно отежан и потрага за Aном није имала резултата. -Контактирали смо бијељинске рониоце који су рекли да ће претрага ријеке бити отежана због мутне воде - истакао је Радић. Додао је да су и 30. децембра обавили детаљан преглед терена са још већим бројем полицајаца, ватрогасаца и мјештана, али нажалост без резултата. - Контактирали смо и рониоце МУП-а РС и настављамо претрагу ријеке Гњице - нагласио је Радић. Породица
Милица и Слободан Стојишић осим Aне и Aнђелка имају још једног сина и четири кћерке. Нису запослени, а прије извјесног времена им је Влада РС изградила породичну кућу. http://www.glassrpske.com/vijest/6/hronika/33178/cir/Sedmogodisnja-djevojcica-nestala-u-nabujaloj-rijeci.html
Mr. Majevica
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
Naslov: Re: Nestala djevojčica ! Čet 31 Dec - 20:35
smokvica
Number of posts : 935 Age : 43 Peпyтaциja : 0 Registration date : 26.03.2009
Naslov: Re: Nestala djevojčica ! Pet 1 Jan - 22:31
strasno ne daj boze nikom
Mr. Majevica
Naslov: Re: Nestala djevojčica ! Uto 5 Jan - 12:25
Sa BN TV ,,Monitor,, :
loparac-98
Number of posts : 4122 Location : lopare Peпyтaциja : 4 Registration date : 31.12.2008
Naslov: ??? Ned 14 Feb - 17:07
lija
Number of posts : 4287 Peпyтaциja : 2 Registration date : 31.01.2008
Naslov: Re: Nestala djevojčica ! Pon 15 Feb - 11:19
Sta bi nadjose li nestalu djevojcicu???
Kad sam pogledala snimak, jos kad se to desilo, ne da sam se iznervirala i plakala. Jos uvijek kad o tome mislim, jako sam uznemirena, svi mi nervi skacu, jer mi je izuzetno zao jadnog djeteta. Pitam se sta je sa te majke, kakva je to majka??? Sin joj rekao da je djevojcica upala u rijeku, ona otisla malo do rijeke, nije je nasla, vratila se hladno kuci. Navece muzu nije rekla za nestanak djevojcice!!! Zasto??? Rekla je da je kod njenih roditelja, a nije nikog poslala da to provjeri, ako ona sama nije mogla da ostavi ostalu djecu. A otac kaze: " meni domacica nije rekla..." To ne da nije nikakva majka, nego nije nikakva ni domacica. Prava domacica da da je vidjela da joj navece nema jedne kokosi u kokosincu, ona bi je potrazila da ne prenoci napolju, da je ne pojede lisica. Ova zena nije provjerila sta je s njenog dijeta, za koje je cula da je upalo u vodu i koje se kuci nije vratilo!!! Ja bih nju za takvu totalnu roditeljsku neodgovornost optuzila. Otac place, a ona prica kao da joj je lopta upala u vodu, a ne dijete. Ili je to onaj stari "sistem" kad su radjali po 10 djece - pa ako koje umre, nema veze, ima ih jos. Samozivost i egoizam! Tako je to nekad bilo kad su ih po desetero radjali.
Budale su opasne po drustveno okruzenje i postoje samo da bi normalnom svijetu pravili probleme.
loparac-98
Naslov: Re: Nestala djevojčica ! Pon 15 Feb - 15:11
ЛОПAРЕ - Седмогодишња Aна Стојишић, која је нестала 27. децембра, највјероватније се утопила у ријеци Гњици, која се налази у непосредној близини њене породичне куће у Лопарама, сазнаје "Глас Српске" у Полицијској станици Лопаре. Nevjerovatno da se ovakav slučaj ovako okarakteriše i završi.
mrav
Number of posts : 2150 Peпyтaциja : 1 Registration date : 30.11.2009
Naslov: Re: Nestala djevojčica ! Pon 15 Feb - 21:37
Bolje imati dobru kravu nego takvu zenu ili kao sto neki ovdje kazu domacicu. Nije ta glupaca vidjela covjeka, a kamo li domacice ili zene. Ja da sam joj muz mislim da bih je za takvo nesto zadavio ili bi je bacio u drinu sa kamenom oko vrata. Izvinite, ali sam morao tako reagovati jednostavno ne mogu, a da mi ne prorade emocije...najradije bih skocio na plafon i uhvatio se noktima za isti kad sam cuo o ovom slucaju. Ajde kad odrasli nastrada (iako to nije lako), ali kad cujes da dijete nastrada jos pod takvim okolnostima, pa to mi je kao...ma ne znam...
lija
Naslov: Re: Nestala djevojčica ! Uto 16 Feb - 18:07
loparac-98 ::
ЛОПAРЕ - Седмогодишња Aна Стојишић, која је нестала 27. децембра, највјероватније се утопила у ријеци Гњици, која се налази у непосредној близини њене породичне куће у Лопарама, сазнаје "Глас Српске" у Полицијској станици Лопаре. Nevjerovatno da se ovakav slučaj ovako okarakteriše i završi.
To samo jos govori o drustvenoj brizi za covjeka koja je skoro nikakva. Tesko onom kome se zlo desi. Pocinjem da sumnjam da su prodali djevojcicu ili da je neko ukrao. Nesto mi taj slucaj mnogo komplikovano djeluje, mislim da se tu odigralo planski nesto veliko. Tome u prilog mi ide i cinjenica da je djevojcica iz porodice koja ima mnogo djece. Mislim da je djecaka koji je navodno vidio da je djevojcica upala u rijeku trebalo detaljno ispitati i to mnogo puta. Vlastima sve ove mogucnosti garant nisu na umu, dok nista narocito nisu preduzeli, osim lokalne pretrage rijeke. Nemoguce je da jedna takva rjecica poput Gnjice moze da je odnese dijete, da ne moze da se pronadje. Da nigdje nikakav trag odjece ili neceg jos ne ostane. Cudno! Gdje se Gnjica ulijeva u neku vecu rijeku?
Mare
Number of posts : 2823 Age : 46 Peпyтaциja : 0 Registration date : 29.01.2008
Naslov: Re: Nestala djevojčica ! Uto 16 Feb - 19:31
Meni je iskreno žao mladog ljudskog života .
Ali avaj , domaćica je rodila šestoro , pa za jedno nije prijavila mužu da je nestalo . Dragi nema veze rodiću ja tebi još dva tri komada i u redu je ... Ljudi morate se pomiriti sa više činjenica koje se vežu za ovaj slučaj. 1.Siromašna osmočlana porodica koja ukupno ima osam razreda škole . (takve su nam bile sve porodice do IISR). 2.Žena koja se plaši muža (takve su nam bile sve porodice do IISR). 3.Djeca koja se igraju u prirodi iz koje vrebaju mnogobrojne opasnosti bez prismotre roditelja koji se brinu kako će istu djecu da nahrane .(takva su nam bila sve djeca do IISR).
I šta sad ?
Tako su živjeli naši djedovi i pradjedovi , a da nije njih bilo ni nas ovakvih kakvi smo ne bi bilo , ne vjerujem da vaši djedovi i pradjedovi nisu imali jednog brata ili sestru koji su tragično izgubili život kao djeca ne dočekavši da ostave potomstvo . Moj djed je izgubio dva brata i dvije sestre , ali ih je ostalo petoro braće i sestara živih . Žena koja želi da rađa djecu mora da bude poštovana i uvažavana bez obzira što nema šta da toj djeci ostavi ni u duhovnom ni u materijalnom smislu .
Poenta priče nije da treba da plačemo nego da rađamo djecu , onaj ko ima djecu nema čega da se plaši jer ima budućnost . Ne kažem da treba da prestanemo voditi računa o našoj djeci , naprotiv treba da pooštrimo kriterijume prema njima i da ih despotski vaspitamo da pošteno i smjelo koračaju kroz život . Ali ne treba ni da osuđujemo ove jadne ljude koji sigurno i svakako nisu željeli da izgube dijete .
loparac-98
Naslov: Re: Nestala djevojčica ! Uto 16 Feb - 22:41
Aнин брат Aнђелко је казао да је видио Aну да иде поред ријеке стазом којом је често одлазила до баке и дједа. - Звао сам је да се врати, али се она само окренула, ништа није рекла и онда је склизнула у воду - рекао је Aнђелко и додао да је пришао ријеци и видио како је вода два пута Aну избацила на површину и више је није видио.
S obzirom da poznam dobro taj dio rijeke, jer povazdan sam pecao na tom terenu, ova mi izjava malog Anđelka nikako ne štima. Ima mali dio te staze pored rijeke oko 50 m koji ne vodi nikuda, jer je zatvoren ogradom da ovce ne bi izlazile. A moralo bi se ići i kroz imanje Mitra Šintora, proći kraj kuće pa na cestu ka mostu u Mačkovcu. Ako su joj djed i baba iz Gornjeg Mačkovca il Vakufa, što bi dijete tuda išlo babi ? Kad joj je mnogo bliže od svoje kuće na glavnu cestu. E sad jedino ako je išla kradom djedu i babi ?
lija
Naslov: Re: Nestala djevojčica ! Sre 17 Feb - 0:42
Meni takodje izjava brata od nestale djevojcice nikako nije logicna. Po njoj ispada maltene da se djevojcica namjerno utopila. Bas zato sumnjam da je u pitanju neka mutna igra s tim mladim zivotom.
S Maretovom tezom o radjanju sto vise djece, bez obzira sto im se nema nista ni duhovno ni materijalno ponuditi se uopste ne slazem. Takvi roditelji po meni nisu za postovanje. Stvoriti jedan zivot koji ce izvjesno od pocetka biti pun patnje i trauma, po meni je prije grijeh. Ja ne bih pozeljela da se rodim pod tim uslovima.
Mr. Majevica
Naslov: Re: Nestala djevojčica ! Sre 17 Feb - 11:21
Sve je ovdje sumnjivo.....
Mare
Number of posts : 2823 Age : 46 Peпyтaциja : 0 Registration date : 29.01.2008
Naslov: Re: Nestala djevojčica ! Sre 17 Feb - 18:35
Mr. Majevica ::
Sve je ovdje sumnjivo.....
I žalosno !
loparac-98
Naslov: Re: Nestala djevojčica ! Sre 17 Feb - 19:21
Najžalosnije je to, što je bilo par lijepih i povoljnih dana za potragu koji nisu iskorišteni valjano, jer je voda rijeke Gnjice bila bistra. Kasnije je vrijeme bilo užas, što se mora priznati. A da ne govorimo kakvo je nepovoljno u poslednje vrijeme.
loparac-98
Naslov: Re: Nestala djevojčica ! Pet 26 Mar - 20:45
Nezvanično smo čuli da je pronađena nestala djevojčica u mjestu Piperci kod Brčkog ?
Ma znam. Stalno mi je na umu kad god vidim Gnjicu ili pomislim na ribolov. Žalosno. Mislim da sada posle ovolike poplave nema šamse da se ikad nađe, ako je tako završila.