| nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo | |
|
+12gajicka cecilija majevicanka Labud Mare Jankovljev Tojic smokvica lija Mr. Majevica zabrdjac lazo cb 16 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
cecilija
Number of posts : 7 Peпyтaциja : 0 Registration date : 23.09.2009
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Uto 3 Nov - 11:29 | |
| Pozdrav svima.
Evo gledam ove slike i ne mogu da vjerujem, kako je sve unisteno i propalo.
Imala sam 13 godina kada sam otisla u BN, a zivjeli smo na granici sa Seljubljem (Jovići).
Poslije 92. više nikada nisam bila u Požarnici, a mislim da ne bih mogla ni podnijeti da vidim kako je sve uništeno.
A što se tiče izlazaka na Vis, sjećam se da je subotom bio čitav ritual spremanja za igranku na Visu (tetka i sestra od strica su gore izlazile). | |
|
| |
smokvica
Number of posts : 935 Age : 43 Peпyтaциja : 0 Registration date : 26.03.2009
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Uto 3 Nov - 11:47 | |
| cecilija,tako ti je to gdje se narod nije vratio,sve je ostalo tako poruseno,zaraslo i pusto...kao da je vrijeme stalo,na zalost | |
|
| |
Mr. Majevica
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Uto 3 Nov - 12:29 | |
| Pozdrav Cecilija, drago nam je shto si se javila ! Zaboravio sam da vam napishem da su fotografije starije, tj. slikane su prije 3-4 godine, mada ne vjerujem da se shta promjenilo na bolje .... | |
|
| |
cecilija
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Uto 17 Nov - 12:53 | |
| - Mare ::
- Na žalost uskraćeni smo za dosta informacija o Požarnici , zato što nam svi registrovani požarničani na forumu nisu aktivni , samo ćute i čekaju šta će drugi da napišu . No to nije teme naše današnje emisije .
Za mene je Požarnica jedno od najljepših sela na Majevici , i vjerujem da je malo familija u požarnici sa kojima nisam u nekom srodstvu . Negdje 1987 ili 1988 godine sam igrom slučaja snimio na audio kasetu radio emisiju "selo veselo" koja je tad snimana u Požarnici , i još uvjek imam neke snimljene dijelove , kao što je barabinjska pjesma koju pjeva neko sa Cvjetozarom Vujanovićem Ćekom , "Moj kazane moj bakreni sude".. Pozdrav Mare! kažeš da skoro nema familije iz Požarnice, a da niste u srodstvu. A koje je tvoje prezime?I samo mala ispravka: Cvjetozar Vujanović nije Ćeko, nego Ceko. Inače, njegov otac je rođeni ujak mome dedi. Pozdrav
Poslednji put izmenio cecilija dana Uto 17 Nov - 12:55, izmenio ukupno 2 puta | |
|
| |
gajicka
Number of posts : 4 Peпyтaциja : 0 Registration date : 01.11.2009
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Ned 22 Nov - 11:43 | |
| Vis Pozarnice: | |
|
| |
Mare
Number of posts : 2823 Age : 46 Peпyтaциja : 0 Registration date : 29.01.2008
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Ned 22 Nov - 11:47 | |
| Zaista prelijepa fotografija | |
|
| |
majevicanka
Number of posts : 83 Peпyтaциja : 2 Registration date : 25.02.2009
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Ned 22 Nov - 12:43 | |
| Gajicka,Ovo je posle rata?mnogo lijepa slika. | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Ned 22 Nov - 21:14 | |
| Super, Gajicka | |
|
| |
jadranka
Number of posts : 14 Peпyтaциja : 0 Registration date : 04.09.2009
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Čet 26 Nov - 19:07 | |
| Vis Pozarnice, Ivkovici. Na ognjistu posle 17 godina: | |
|
| |
jadranka
Number of posts : 14 Peпyтaциja : 0 Registration date : 04.09.2009
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Uto 1 Dec - 23:09 | |
| Molba za Mr.Majevicu ,posto sam ja postavila sliku a neznam da je otvorim htjela bi vas da zamolim da je prikazete ako ste u mogucnosti kao i onu od Gajicke.Hvala unaprijed | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Sre 17 Feb - 9:55 | |
| | |
|
| |
ivanaatelje
Number of posts : 1 Peпyтaциja : 0 Registration date : 21.03.2010
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Ned 21 Mar - 1:39 | |
| zdravo svima! meni je majka rodjena u kovacevom selu ja tamo nisam bila od 91 godine! sad sam tek videla ovaj forum i jako sam se obradovala! volela bih ako nekoga ima iz tog sela da mi se obrati! tamo sam provela skoro celo detinstvo! mozda smo i neki rod , ko zna! hvala unapred! inace ja zivim u beogradu! | |
|
| |
Vuk_Kolimer
Number of posts : 4 Peпyтaциja : 0 Registration date : 11.04.2010
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Ned 11 Apr - 18:27 | |
| E poz svima.Ja sam iz Pozarnice tacnije iz Kolimera.Prezivam se Janjic..Zivjeli smo na okuci prije Seljublja.Oni koji su odatle znaju sigurno.Sela sa ove strane Majevice su dosta stradala u ovom ratu i zato se bas i ne pominju toliko.Nekada je Pozarnica bila najjace selo a najpoznatiji je cetnicki vojvoda Milos Erkic..Tamo kad odem ni ptice se vise ne cuju | |
|
| |
cecilija
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Pon 12 Apr - 10:48 | |
| Vuče pozdrav. I ja sam živjela blizu seljublja. Od kojih si ti Janjića, pošto su mi neki i rod. Ja sam Jović. Pozz | |
|
| |
Vuk_Kolimer
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Pon 12 Apr - 18:14 | |
| Stari mi se zove Dobro a majka Zora,bila je uciteljica u Hrasnu pa posle u Seljublju Djed mi je MIlos Janjic.Imao je 3 sina Dobru,Boru i Slobodana.Slobodan je poginuo 85. | |
|
| |
cecilija
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Uto 13 Apr - 7:48 | |
| A ti si Slobodan ili onaj mlađi? A ja sam Ceca, Rajkova sestra. Čak smo i u BN živjeli u istoj ulici. Gdje ste vi sada? Pozzz | |
|
| |
Stranac
Number of posts : 73 Peпyтaциja : 1 Registration date : 23.03.2010
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Uto 13 Apr - 12:59 | |
| Da imamo pameti, sloge i nacionalne svijesti, sva srpska sela na Majevici bi bila napredna pa bila ona u FBH ili Republici Srpskoj.
Postoji mogucnost obnove privrede na Majevici, a samim tim i obnove sela koja su posle poslednjeg rata pripala FBIH, ako neko zeli da sazna o cemu se radi neka se javi na
udruzenjemajevicana@yahoo.de | |
|
| |
Vuk_Kolimer
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Uto 13 Apr - 13:28 | |
| Mladji Goran.Moji su sada u Ugljeviku a ja i buraz studiramo u Novom Sadu | |
|
| |
Mr. Majevica
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo Sub 19 Maj - 16:05 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo | |
| |
|
| |
| nova -stara sela: Kovacica, Kolimer, Pozarnica, Kovacevo Selo | |
|