| Radnik pao sa skele i poginuo ( Bijeljina) | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Labud
Number of posts : 4485 Peпyтaциja : 0 Registration date : 15.04.2008
| Naslov: Radnik pao sa skele i poginuo ( Bijeljina) Čet 18 Jun - 21:18 | |
| Bijeljina - Damir Savanović (45) iz bijeljinskog sela Čađavica podlegao je povredama nakon pada sa petog sprata objekta u izgradnji u Ulici Petrova gora, u bijeljinskom naselju Kruševlje. Savanović, radnik preduzeća "Megadrvo inženjering" iz Čađavice, pao je sa građevine 16. maja prekjuče, oko 17.45 časova, sa visine od oko 15 metara. Kako je potvrdio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini Marko Zekić, Savanović je nakon nesreće davao znakove života i sa teškim povredama odmah prevezen u bijeljinski medicinski centar, a potom u Urgentni centar u Beogradu, gde je uprkos naporima lekara preminuo. "Izdao sam naredbu da se obavi obdukcija kako bi se moglo ustanoviti o kakvim povredama je reč. Inspekcija rada obaviće istragu iz oblasti svoje nadležnosti", rekao je Zekić. Portparol CJB Bijeljina Dragomir Perić izjavio je "EuroBlicu" da se još utvrđuju okolnosti pod kojima je Savanović pao sa građevine. "Inspektori rada treba da utvrde da li je radnik bio uredno prijavljen i osiguran i da li su na gradilištu preduzete zakonom propisane mere zaštite", rekao je Perić. U poslednje dve godine ovo je peti slučaj smrtnog ishoda nakon povreda radnika na bijeljinskim gradilištima. Službenik u bijeljinskoj kancelariji Republičke inspekcije za radne odnose nije želeo da daje izjavu o ovom slučaju bez odobrenja i saglasnosti Inspektorata u Banjaluci. | |
|
| |
majevicanka
Number of posts : 83 Peпyтaциja : 2 Registration date : 25.02.2009
| Naslov: Re: Radnik pao sa skele i poginuo ( Bijeljina) Čet 18 Jun - 21:25 | |
| "Portparol CJB Bijeljina Dragomir Perić izjavio je "EuroBlicu" da se još utvrđuju okolnosti pod kojima je Savanović pao sa građevine." -ovakve skele nema ni u Zanzimbaru!Zalosno. | |
|
| |
loparac-98
Number of posts : 4122 Location : lopare Peпyтaциja : 4 Registration date : 31.12.2008
| Naslov: Re: Radnik pao sa skele i poginuo ( Bijeljina) Čet 18 Jun - 21:44 | |
| Žalosno. Nek mu je pokoj duši i laka mu zemlja bila. Čujem da ima jedno malo dijete. Ovolika visina zgrade a gazda je dozvolio ovakvu improvizaciju skele. Ja bi njega natjerao da radi na toj skeli dok ne završi sav posao. | |
|
| |
zabrdjac
Number of posts : 1399 Location : tu i tamo Peпyтaциja : 0 Registration date : 23.02.2009
| Naslov: Re: Radnik pao sa skele i poginuo ( Bijeljina) Pet 19 Jun - 8:16 | |
| naravno da za ovakve stvari nema i ne smije da bude kompromisa medjutim i radnici su u dosta slucajeva nemarni. kad se samo sjetim kakve sam jade vidio dok su meni kucu pravili prije par godina | |
|
| |
Kym
Number of posts : 951 Peпyтaциja : 4 Registration date : 10.02.2008
| Naslov: Re: Radnik pao sa skele i poginuo ( Bijeljina) Sub 20 Jun - 1:40 | |
| Ja sam danas nacuo da ovaj jadni covjek nije bio ni prijavljen, i da je radio pod tudjim imenom. | |
|
| |
loparac-98
Number of posts : 4122 Location : lopare Peпyтaциja : 4 Registration date : 31.12.2008
| Naslov: Re: Radnik pao sa skele i poginuo ( Bijeljina) Sub 20 Jun - 13:03 | |
| | |
|
| |
zabrdjac
Number of posts : 1399 Location : tu i tamo Peпyтaциja : 0 Registration date : 23.02.2009
| Naslov: Re: Radnik pao sa skele i poginuo ( Bijeljina) Sub 20 Jun - 22:29 | |
| joj moj loparac. ja ako se ne varam ti si stariji od mene. trebao bi bolje znati. to nije nikad bilo niti ce. na zalost za kralja za cara za bilo kog sistema klasna razlika je postojala samo se drugacije zvala jadni radnik ce uvijek biti jadni radnik i morace da pristaje na sve ali vjeruj mi ni ovde nije bolje | |
|
| |
loparac-98
| Naslov: Re: Radnik pao sa skele i poginuo ( Bijeljina) Ned 21 Jun - 14:25 | |
| Moguće da nisam u pravu i moguće je da je to čista utopija što sam napisao. Ali ipak vjerujem da će taj trenutak doći i potrajaće samo trenutak, pošto je takvo stanje istorijski gledano neodrživo. Tražiće gazde da im se uradi neki posao, ali radnika neće moći naći ni svijećom. Mladi bježe iz sela, koja ostaju pusta i traže spas u velikom gradu, mislivši da će bez rada moći živjeti lagodno i u izobilju. A uz malo truda i pameti mogu sebi na svom ognjištu, načiniti pravi ovozemaljski raj . Ali naša mlada generacija nema izgrađene radne navike tj.radnu kulturu i to će nam se osvetiti u jednom trenutku. Ni ženske osobe neće danas u selo, hoće sve da budu gospođe, a to je prosto nemoguće. U gradu nema mjesta za sve. Doći će do nekog kolapsa, koji će se nadam se ipak bezbolno završiti. U ovoj trenutnoj meteži i haosu, bijela kuga nam uzima danak a o tome malo ko vodi računa. Čak i oni koji su zaduženi za taj problem. Ginuće još dosta sirotinje po tim radilištima i gradilištima, a da ne pričamo o povredama na radu, koje stvaraju trajne invalide, koji padaju na teret društva. Odoh ja predaleko. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Radnik pao sa skele i poginuo ( Bijeljina) | |
| |
|
| |
| Radnik pao sa skele i poginuo ( Bijeljina) | |
|