Los Anđeles, 26.06.2009.
Tanjug
Zvezde o odlasku kralja pop muzikePovodom iznenadne smrti Majkla Džeksona oglasile su se brojne zvezde iz sveta muzike i umetnosti uopšte, izražavajući svoju duboku žalost zbog preranog odlaska velikog muzičara i, za pojedine, bliskog prijatelja
"Toliko sam tužna i zbunjena. Srce mi je slomljeno zbog njegove dece koja znam da su mu bila sve, kao i zbog njegove porodice. Ovo je tako velik gubitak, nemam reči da to iskažem", stoji u saopštenju Lize Meri Prisli, ćerke rok zvezde Elvisa Prislija i Majklove bivše supruge.
"Duboko sam pogođena i slomljena zbog iznenadnog gubitka brata", izjavila je putem saopštenja sestra čuvene zvezde Dženet Džekson, i sama izuzetno poznata u svetu pop muzike.
Predstavnici Elizabet Tejlor, Džeksonove veoma bliske prijateljice, rekli su da je legendarna glumica "previše pogođena zbog smrti dragog prijatelja Majkla Džeksona da bi u ovom trenutku izdala saopštenje".
Slavni reper Čak Di iz američke hip-hop grupe "Pablik enemi" (Public Enemy) izjavio je za Rojters da je Džekson podigao standarde muzike i izvođenja na viši nivo, ali i da je "verovatno preminuo zbog slomljenog srca i slomljene duše".
"Bio je žrtva zavisnosti od života slavne ličnosti i nikada nije naučio da se toga oslobodi", rekao je on.
Saučešće porodici preminulog Džeksona izjavila je putem saopštenja i kraljica popa Madona: "Uvek sam se divila Majklu Džeksonu. Svet je izgubio jednog od najboljih, ali će njegova muzika živeti zauvek. Moje srce je uz njegovo troje dece i ostale članove njegove porodice. Bog ih blagoslovio".
Dugogodišnja prijateljica preminulog i čuvena pevačica Lajza Mineli izjavila je da je njen prijatelj bio "dobar, iskren i divan čovek" i "jedan od najvećih zabavljača svih vremena".
Sličnu izjavu o Džeksonu kao legendi dao je i režiser Stiven Spilberg: "Kao što više nikada neće postojati drugi Fred Aster, Čak Beri ili Elvis Prisli, tako neće biti nikog ko će moći da se poredi sa Majklom Džeksonom".
Možda je najdirljiviji komentar Džeksonovog veoma bliskog prijatelja Urija Gelera, čoveka koji se proslavio demonstracijama sposobnosti da snagom uma savija kašike i ključeve ili da čita skrivene poruke: "Majkl je izgubio svoje detinjstvo, ono je nestalo zauvek. A zatim je usledila trauma kada je iznenada postao poznat, legenda, milioner, to je bilo teško".
http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=70305§ionId=41
Bio legenda i odlazi u legendu. Šteta što ode tako mlad.