U kafani ubijen mladić, a ranjeni njegov otac i drugRadan Mitrović (1991) iz Ugljevika ubijen je u pucnjavi koja se dogodila u petak veče u kafani „Zlatno burence“ u Donjoj Trnavi kod Ugljevika.
U mladića, koji je iz bijeljinske bolnice prebačen u Urgentni centar u Beogradu gde je i ubrzo i preminuo, pucao je iz pištolja Diko Stević (1956) iz Donje Trnove. U pucnjavi su teško ranjeni i Radanov otac Zoran Mitrović (1968), takođe iz Ugljevika, i Slaviša Radić (1991) iz ugljevičkog sela Zabrđa.
Dežurni hirurg Mirko Nasković potvrdio je da su na Hirurško odeljenje Opšte bolnice „Sveti Vračevi“ u petak veče oko 23 časa dovezena tri lica sa prostrelnim ranama od vatrenog oružja.
- R.M. je imao ustrelnu ranu na glavi. Posle reanimacije i intubacije, prebacili smo ga u Urgentni centar u Beogradu. Z.M. (1968) i S.R. (1991), obojica sa zadobijenim prostrelnim ranama kroz grudni koš zbrinuta su na našem odeljenju i u stabilnom su stanju. Mada se radi o teškim ranama, obojica su za sada van životne opasnosti - potvrdio je dr Nasković.
Meštanin Donje Trnove Svetozar Mićić bio je jedan od očevidaca nesreće.
- Krenuo sam na posao u treću smenu u Rudnik i Termoelektranu. Dok smo moje kolege i ja čekali autobus, čuli smo svađu koja nije više trajala od tridesetak sekundi a onda i pucnjavu. Videli smo ranjene, pritrčali, decu potovarili u kola i odvezli u hitnu službu u Bijeljinu. Bilo je strašno - kaže Mićić.
Simo Todorović, takođe meštanin Donje Trnove, kaže da je za nesreću saznao tek kad su na parking ispred njegovog lokala utrčala dva mladića.
- Jedan od njih, sin je moje koleginice, odbornice u SO Ugljevik, Zdravke Stević. Mali me sav uplašen pitao mogu li ga odvesti u Ugljevik i ja sam to odmah i uradio. Bio je u šoku i neverici i nije mogao da shvati šta se to dogodilo. On mi je ispričao da je na njih pucao moj komšija Diko Stević - rekao je Todorović.
Vlasnik kafane „Zlatno burence“ Tomislav Marić ogorčen je zbog nesreće koja se dogodila u njegovom lokalu.
- Slomio sam nogu i nisam ni bio tu kada se sve to dogodilo. Za ovaj čin nema opravdanja. Imam decu ovog uzrasta i ne mogu da shvatim šta je moglo da izazove ovakvu reakciju i kakav je to čovek koji će pucati u decu - kaže Marić.
Jedan od stanovnika Donje Trnove, koji je želeo da ostane anoniman, o Diki Steviću koji je pucao na mladiće u „Zlatnom burencetu“ kaže da je bio prgav i da se često opijao.
- Radio je nekada u inostranstvu pa se vratio. Živi sam. Ipak nismo mogli ni sanjati da će se ovako nešto dogoditi. Žalimo ubijenog mladića i njegove roditelje - kaže Stevićev komšija.
Meštani Donje Trnove imaju samo lepe reči o porodici Mitrović. Majka Milica, medicinska sestra je u Domu zdravlja, a otac Zoran , ratni vojni invalid, radio je u preduzeću „Građenje“. Imaju još jednog mlađeg sina. Ubijeni Radan bio je miran i povučen mladić, koji se godinama bavio fudbalom.
Mesto i vreme sahrane preminulog mladića juče nisu bili poznati.
- S.D. (1956) bio je u bekstvu, ali je uhvaćen i lišen slobode. Obavešten je i dežurni tužilac, a istraga o ovom događaju se nastavlja - saopšteno nam je u Centru javne bezbednosti „Bijeljina“.
(blic)