MAJEBИЧKИ ФOPYM
...Значајно је да старији свој крај не сматрају баш као део Босне. За њих је Босна (права Босна), западно од Мајевице, околина Тузле и даље према западу и југу од Тузле. Босански Брод је ,,Босна,, ,а ,,ми смо Мајевичани,,. Та ужа Босна зове се и ,,Горњи крај,,....

,,Мајевица - с особитим обзиром на етничку прошлост и етничке особине мајевичких Срба,,
Миленко С. Филиповић
Сарајево 1969.
MAJEBИЧKИ ФOPYM
...Значајно је да старији свој крај не сматрају баш као део Босне. За њих је Босна (права Босна), западно од Мајевице, околина Тузле и даље према западу и југу од Тузле. Босански Брод је ,,Босна,, ,а ,,ми смо Мајевичани,,. Та ужа Босна зове се и ,,Горњи крај,,....

,,Мајевица - с особитим обзиром на етничку прошлост и етничке особине мајевичких Срба,,
Миленко С. Филиповић
Сарајево 1969.
MAJEBИЧKИ ФOPYM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

MAJEBИЧKИ ФOPYM

ФOPYM MAJEBИЧKИX CPБA

PrijemPrijem  PortalPortal  GalerijaGalerija  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

ИСТИНИТА СРЕБРЕНИЦА

Ići dole 
2 posters
AutorPoruka
Mr. Majevica

Mr. Majevica

Number of posts : 14652
Peпyтaциja : 25
Registration date : 28.01.2008

ИСТИНИТА СРЕБРЕНИЦА Empty
PočaljiNaslov: ИСТИНИТА СРЕБРЕНИЦА   ИСТИНИТА СРЕБРЕНИЦА EmptyUto 12 Jul - 10:31

Svedočanstvo o stradanju Srba u logorima Srebrenice

ИСТИНИТА СРЕБРЕНИЦА Istinita

Beograd - Stradanje Srba u srebreničkim logorima - potresno je svedočanstvo knjige „Krici i opomena“ LJiljane Bulatović-Medić, poznate književnice iz Beograda, juče je promovisana u Udruženju književnika Srbije.

Trećom knjigom iz edicije „Istinita Srebrenica“, LJiljana Bulatović-Medić učinila je dragocen prilog utvrđivanju pune istine o mučeničkom stradanju Srba u Srebrenici. Posredstvom svojih sagovornika, ona autentično objavljuje svetu kako su bestidno i zverski mučene srpske žene, majke, njihova deca u kolevkama, kako su ubijani nepokretni starci i kako su se muslimanski „borci“ iživljavali nad zarobljenim Srbima i kako se mnogima ni dan-danas ne zna sudbina. NJene potresne priče, ispisane književnim jezikom, u čitaocu izazivaju uznemirenost i saosećanje.

- Ležali smo na betonu. Preko puta nas bilo je 14 žena i četvoro dece. I tu su nas krvnički batinali. Polomili su mi jednu stranu rebara. Tu su me klali, uvo su mi sekli. Kad sam oslobođen, morao sam na operaciju bruha u Milićima. I danas se patim od tih bubotaka i mučenja... Batinanje, udaranje. U ovom zatvoru su bili još svirepiji od prethodnog. Češće su nas tukli, u svako doba dana i noći. Ti ne možeš da poznaš ko je sve bio, ali ovi što su nas redovno tukli, to su bili mudžahedini. Psovali su sve što je moglo biti i sve je bilo srpsko. Majku četničku, najčešće. Nisam znao da se tako i toliko može psovati i šta sve nekome može pasti na pamet da opsuje. Iživljavali su se na najprimitivniji način - gasili opuške po nama, pljuvali vređali, gazili... „, zapisala je LJiljana Bulatović-Medić svedočenje Ratka Nikolića iz Kravice, koji je preživeo strahote kazamata ratnog zločinca Nasera Orića.

Nazad na vrh Ići dole
https://majevica.forumakers.com
mrav

mrav

Number of posts : 2150
Peпyтaциja : 1
Registration date : 30.11.2009

ИСТИНИТА СРЕБРЕНИЦА Empty
PočaljiNaslov: Re: ИСТИНИТА СРЕБРЕНИЦА   ИСТИНИТА СРЕБРЕНИЦА EmptyUto 12 Jul - 12:56

Turska posla. Izivljavanje kao urodjena mana.
Nazad na vrh Ići dole

ИСТИНИТА СРЕБРЕНИЦА
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» ПРЕМИНУО ГЕНЕРАЛ НОВИЦА СИМИЋ
» ЕРУПЦИЈA ВЕЗУВА 1631. ГОДИНЕ И БАЛКАНСКЕ ЗЕМЉЕ
» ВЕЧЕ СРПСКО-ШВАЈЦАРСКЕ ЛИТАРАТУРЕ
» УКРАЈИНЦИ СТРЕЉАЛИ 286 ДЈЕВОЈАКА
» ЂЕНЕРАЛЕ, СРЕТАН ТИ РОЂЕНДАН !

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu