Ako kazhesh nesho loshe o svom parohu , ne bitno da li je istina ili nije , mozhe da te iskljuchi iz crkvene zajednice , odnosno da ti ne sveti vodicu , da ti ne prekadjuje za slavu i sl , (chitaj "da te izbaci sa spiska mushterija").
Pa da pochnemo :
Rekoh na predhodnoj temi da sam pola prijatelja rastjerao prichom o steccima , a ne rekoh da sam drugu polovinu rastjerao o prichama o porijeklu familija .
Pa da ti oma kajem vako ;
U crkvenim knjigama ces veoma malo naci podataka o porijeklu familija zato shto ih ni oni nemaju , ili imaju vrlo malo .
Neshto podataka mozhesh da pronadjesh u knjigama Rista Jeremica , zatim Milenka S.Filipovica i knjigama Rade Tojica koji je do sad obradio par sela (Lipovice , Labucku i Priboj ). i koji sad trenutno radi na obradi sela Brijest . I iz njegovih knjiga ces malo toga pronaci jer su njegove knjige pisane sa folklornog stanovishta , odnosno na osnovu izjava mjeshtana tih sela . Ako hoces da saznash porijeklo svoje familije i da se sam upustish u istrazhivanje , treba ti prilichno strpljenja , volje i zelje i uz to i para ...