Radnik Milan Simikić (1956) iz Lopara poginuo je juče u Ulici Starine Novaka 24 u Bijeljini, a njegov kolega Stevo Perić (1958) iz sela Zagoni teško je povređen. Simikić je sa Perićem popravljao krov, a pali su na beton sa krovne konstrukcije visoke šest metara. Stevo Perić je hitno iz bijeljinske prebačen u bolnicu u Beogradu.
- Simikić i Perić popravljali su krov na objektu koji je nekada služio kao magacinski prostor, vlasništvo Nataše Erić iz Bijeljine, izjavio je za „EuroBlic” Marko Zekić, dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina.
- Uviđaj, kojem je prisustvovao i građevinski inspektor, odmah je izvršen, a naložio sam obdukciju stradalog Simikića - rekao je kratko Zekić, napominjući da će biti sprovedena istraga o ovom događaju.
Đorđe Kočaber, jedan od radnika koji je prisustvovao nesreći, kaže da su radovi na adaptaciji ovog objekta započeti prethodni dan.
- Dok smo menjali lesonit ploče, u jednom trenutku sam čuo buku i lomljavu. Uspeo sam da vidim samo kako obojica padaju. Pritrčali smo u pomoć. Bilo je strašno, videli smo da su povrede teške, ali smo se ipak nadali da će preživeti - ispričao je kratko Kočaber ono što je video.
Doktor Milenko Popović, načelnik hirurgije u bijeljinskoj bolnici, potvrdio je da je drugi radnik Stevo Perić zadobio teške povrede glave i grudnog koša opasne po život i nakon reanimacije i intubacije, odmah je prebačen u Urgentni centar u Beogradu.
- Nikakve prognoze ne možemo davati jer su dijagnostikovani prelomi kosti glave i krvarenje u lobanji - rekao je dr Popović.
Prema nezvaničnim informacijama, Milan Simikić živeo je sa porodicom u Loparama. Supruga Milena zaposlena je kao računovođa u Srednjoškolskom centru Lopare, dve kćerke studiraju, a treća ide u sedmi razred osnovne škole. Komšije kažu da je bio vredan i čestit čovek. Nezvanično saznajemo da je Simikić rođeni ujak Nataše Erić, vlasnice objekta na kome je radio kada je stradao.
(blic)