|
| Poezija za djecu (malu i veliku) :D | |
| | Autor | Poruka |
---|
lija
Number of posts : 4287 Peпyтaциja : 2 Registration date : 31.01.2008
| Naslov: Poezija za djecu (malu i veliku) :D Čet 13 Mar - 11:26 | |
| Strah u šumi
Izjurio iz kućice Zeko pa će Glasno: -- Gdje si, vujo, srećo moja Da te jedem Slasno?!
Gdje ste, lovci, da vam puške Izlomim na Dvoje?! Sudbinu će sada vama Zečići da Kroje!
Gdje si lijo? Zvijeri, gdje ste, Dok sam dobre Volje? Pregrist ću vas kao mrkvu I još malo Bolje . . .
Čule zvijeri kako zeko Danas ljuto zbori, Čak i potok samo o tom U gori žubori.
Preplašen je vuk u logu, Pri srcu mu Tijesno: -- Nije l' zeku danas možda Ujelo što Bijesno?
Viče zeko, šuma strepi, Strah posvuda Pao, Sakrio se bome brzo Ko je kamo Znao.
A iz duplje ćuk se javlja I sve dublje Skriva: -- Vidio sam da je zeko Jeo ludih Gljiva . . .
Ne znam ko je autor. | |
| | | lija
| Naslov: Re: Poezija za djecu (malu i veliku) :D Čet 13 Mar - 11:33 | |
| Zeko u kafani Sjedi zeko u kafani i novine čita bolje da je tu, u toplom, nego da se skita.
Traži zeko, svuda traži, ne piše li nešto o zeki i zečićima, kako skaču vješto.
Svu je štampu pregledao dvaput ispočetka, o zečijem divnom svijetu nigdje niti retka.
Rasrđeno zovne: "Platitiii !!!" Na kelnera planu: "Više nikad neću svratiti u ovu kafanu!" | |
| | | lija
| Naslov: Re: Poezija za djecu (malu i veliku) :D Čet 13 Mar - 11:35 | |
| Pačija škola
Jeste l' čuli djeco, Verujte, bez šale Otvara se škola Za pačiće male.
Svi pačići mali kao đaci stoje, stari patak metn'o naočale svoje...
Učio ih učio od srijede do petka, al' ih nije naučio dalje od početka!
Ništa drugo ne nauči pačurija ta, nego što je i prije znala, pa pa pa pa pa! | |
| | | lija
| Naslov: Re: Poezija za djecu (malu i veliku) :D Čet 13 Mar - 11:38 | |
| Malo vrapče
"Daj mi ,daj mi mama, tanano kanapče, da za nogu vežem, ono malo vrapče, što na zemlju pade"- tako moli Rade...
"Dala bih ti sine, i čitavo klupče, al' nediraj ono, maleno mangupče, ono traži milo, majčino krilo"
Ovu i Paciju skolu mi je majka pjevala, kad sam bila mala i ovu:
Cika pera sljive susi
Cika Pera sljive susi Sljive susi i pjevusi: "Sljive moje, sljivice Prepune ste zlata Svaku vrecu prodacu Za deset dukata. Babi kupim opanke Unuku citanku A za moju dusicu Duvana i lulicu. | |
| | | Mare
Number of posts : 2823 Age : 46 Peпyтaциja : 0 Registration date : 29.01.2008
| Naslov: Re: Poezija za djecu (malu i veliku) :D Čet 13 Mar - 13:51 | |
| - lija ::
Ovu i Paciju skolu mi je majka pjevala, kad sam bila mala i ovu:
Cika pera sljive susi
Cika Pera sljive susi Sljive susi i pjevusi: "Sljive moje, sljivice Prepune ste zlata Svaku vrecu prodacu Za deset dukata. Babi kupim opanke Unuku citanku A za moju dusicu Duvana i lulicu. Malo izmjenjena verzija koju ja znam Stari deda sljive sushi sljive sushi i pjevushi Sljive moje sljivice prepune ste zlata svaku vrecu prodacu za deset dukata unucima kupicu sarene citanke a unuci tablicu a babi opanke a za svoju dusicu duvana i lulicu . | |
| | | lija
| Naslov: Re: Poezija za djecu (malu i veliku) :D Čet 13 Mar - 13:58 | |
| He, he, a ko je tu pjesmicu napisao ili je to neka koja se u narodu kod nas pjevusila? | |
| | | lija
| Naslov: Re: Poezija za djecu (malu i veliku) :D Pet 14 Mar - 10:18 | |
| DOK MENE PO TURU
Dok mene po turu On tera po svome Dosta mi je brata Starijeg dabome
Dok ja gnjavim mačke Ili igram žmurke Burazer se licka Zbog nekakve žurke
Dok mene zbog klope I bubanja jure On vozika motor I osvaja cure
Pričaju da noću Kao golub gučem Dok sanjam da rastem I brkove sučem
A na tužnoj javi U srcu mi rana Što nisam stariji Bar godinu dana
Dragomir Đorđević | |
| | | Mr. Majevica
Number of posts : 14652 Peпyтaциja : 25 Registration date : 28.01.2008
| Naslov: Re: Poezija za djecu (malu i veliku) :D Čet 27 Avg - 20:21 | |
| Djura Jaksic
Otac i sin
Jedanput ide stari Amidza Ko neki sedi mandarin - A za njim tapka, trci, skakuce Junacke krvi najmladji sin.
Vasar je bio - a na vasaru Sablje, pistolji, arapski hat; Tuniske kape, srebro i zlato, Mletacka svila, zenevski sat.
A sta ces sine da kupi babo? - Deteta sklonost kusase svog; 'Oces li sablju tu britku, sjajnu, Il' volis hata misirskog?
Il' mozda zelis od svile ruho? Neka ti bude svileno sve| Govori sine| govori brze, Da kupim one toke zlacane?
Dete se ceska rukom po glavi, Kao da ne zna sta bi od sveg - - Ah, babo, babo, kupi mi, babo, Pecenja kupi jareceg...
Sad se i babo cese po glavi, Gledajuci dugo sina svog - - E, ja sam volo sablje i koplja, A sin mi jarca pecenog|
1872. | |
| | | D4
Number of posts : 742 Peпyтaциja : 0 Registration date : 11.02.2008
| Naslov: Re: Poezija za djecu (malu i veliku) :D Čet 27 Avg - 21:36 | |
| Kako se lijepo nasmija CiKa Peri.. Hvala za ove predivne pjesmice, bas su kao narucene stigle.. | |
| | | SLIP MICKO
Number of posts : 42 Age : 80 Location : Novi Sad, Srbija Peпyтaциja : 0 Registration date : 23.06.2009
| Naslov: Re: Poezija za djecu (malu i veliku) :D Pet 11 Sep - 3:13 | |
| СЛИП МИЋКО (милан милић јагодински ) из циклуса БЕЏЕВИ
ОСЛУШКИВАЊЕ Кад ћутиш ја те чујем као на шкољку море Шта осећаш, то ми твоје очи говоре ЏАБА Џаба све, и школа и савети пусти у плетиво када сложе нам се прсти СТРЕПЊА Не бране ми, ал се бојим своје мисли да помешам с твојим ДРАЖ Има дражи, има неке наде, док те гледам као кад се краде ЉУБАВ Памтим добро. Било је ко јуче Од тада те волим као куче ЖАЛ Видим, дајеш осмех трећем ја, данима непримећен ОСЕЋАЊЕ Није да је ово нека хвала, али мислим да ме воли мала ОПРЕЗ Кад видиш да ћутим, знај да имам муку. Не говори ништа, него ми дај руку ЗА ПАМЋЕЊЕ Ја на њега мислим, oн мисли на мене Једног дана то ће бити успомене ЗА ТРАЈАЊЕ Ако хоћеш да ти трајем упореди ме са завичајем ПРАВА СТВАР Кад се јако воли, то мора да боли ЖИВА СЛИКА Ти си фина, ти си фајн Најлепши симој дизајн СКРОЗ Твоје ме око скрозира дубоко
ЗА ЛЕК Стави овде руку и ублажи муку САМО КОРАК Ово зато ситно пише да се примакнеш што више НА СВАКИ НАЧИН Ја те хоћу, разум не да а срце би да се преда НЕ ГОВОРИ Не говори. Усне лажу Шта осећаш очи кажу НАЗОВИ Не стиди се. Ослови ме Назваћу те. Назови ме ХРАБРО Питај, кажи, макар слажи ТАЈ САМ Гледаш у онога омиљеног свога БАШ СВЕ Све на мени што је од сада је твоје ДА Кажи : Да. Ја сам: За КАО ЈЕДНО Какав спој ! Ти моја, а ја твој ДА ЛИ Да ли су се некад давно волеле амебе, тако као што ја данас обожавам тебе ? ПЛАМ Тихо, тише, лудо, бајно Плам пламени, нимало случајно РАСКИД Чекао сам дуго. Довиђења Туго ХОЋУ, НЕЋУ Једно ХОЋУ однеће самоћу. Једно НЕЋУ донеће још већу | |
| | | lija
| | | | Sponsored content
| Naslov: Re: Poezija za djecu (malu i veliku) :D | |
| |
| | | | Poezija za djecu (malu i veliku) :D | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |